Tips

Hoe kies je een open haard voor buiten?

buitenhaard

Wil jij graag in jouw tuin van een gezellig zitje kunnen genieten? Dan is het advies om sowieso voor een juiste loungeset, een juiste tuinset of een juiste tuinbank te zorgen. Op dergelijk meubilair kan je heerlijk plaatsnemen en vervolgens van een borreltje genieten. Als je viste over de vloer krijgt, is dit bovendien de uitgelezen plek voor het doorbrengen van de quality time.

Mocht je het nóg gezelliger in jouw tuin willen maken, is het advies om te kiezen voor een open haard voor buiten. Met een open haard buiten geniet je van onwijs veel gezelligheid, van de benodigde warmte en van een ware aanvulling op jouw tuin. Graag bespreken we in dit artikel waar je zoal op moet letten bij het uitkiezen van een open haard voor buiten.

Op Tuinmeubelsale.nl ben je aan het juiste adres voor alles wat met jouw tuin te maken heeft. Wij bieden allerlei producten voor in de tuin aan, maar wij bespreken ook graag belangrijke achtergrondinformatie. Dat doen we onder meer in dit artikel, waarmee we jou zo compleet mogelijk proberen te helpen. Wij weten als geen ander dat het aanschaffen van een open haard voor buiten een behoorlijke investering in. Mede daarom willen we jou hier mee helpen én bieden wij al onze producten tegen scherpe prijzen aan. Het wordt daardoor voor jou nog leuker en nog betaalbaarder om jouw tuin volledig naar eigen wens in te richten!

open haard buiten

open haard buiten

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een open haard voor buiten?

De hierboven gestelde vraag staat eigenlijk centraal in het restant van dit artikel. Wij gaan namelijk de belangrijkste criteria bespreken waar je op moet letten bij het vergelijken van verschillende open haarden voor buiten. Door goed op deze criteria te letten, ben je in staat om uiteindelijk de juiste keuze te gaan maken. In dat geval kies je voor een open haard die compleet naar wens is en perfect in jouw tuin past.

Het soort open haard

Allereerst willen wij je wijzen op de verschillende soorten open haarden. Je kunt kiezen voor een echte open haard met echt hout. In dat geval moet je zelf voor het hout zorgen en moet je dus buiten zelf de kachel aan ‘blijven steken’. Deze variant brengt veel voordelen met zich mee, maar je moet er dus wel enige moeite v oor doen.

Dat is niet het geval bij een open haard die op gas/elektriciteit werkt. Bij een dergelijke open haard buiten krijg je min of meer een ‘nep’ vuur, maar dergelijke open haarden zorgen wel voor de gewenste gezelligheid én warmte. Een dergelijke open haard valt eigenlijk te vergelijken met open haarden voor binnen die ook op gas of elektriciteit werken.

Mocht jouw keuze naar een open haard op gas of elektriciteit gaan, moet je wel zorgen voor een afkapping of een andere overdekte plaats. Bovendien moet je rekening houden met de toevoer en afvoer; je kunt een dergelijke open haard dus niet overal in jouw tuin neerzetten. Daarmee hebben we direct een ander belangrijk criteria te pakken.

De afmetingen van de open haard

Voordat je op zoek naar de beste open haard gaat, moet je eerst belangrijke keuzes maken. De eerste keuze heeft betrekking op de plek waar je de open haard in jouw tuin neer gaat zetten. Zet je deze achterin onder de overkapping? Of wil je de open haard graag bij jou op de veranda hebben staan? Dergelijke keuzes moet je geheel voor jezelf maken en gaan hand in hand met de afmetingen van de open haard. Als je immers eenmaal weet waar de open haard komt te staan, ben je ook in staat om te bepalen wat de afmetingen van de open haard moeten worden.

Houd hierbij rekening met de veiligheid en met de toevoer en afvoer. Een open haard heeft namelijk altijd met buizen te maken; daarnaast moet je bij voorkeur ook voldoende ruimte om de open haard hebben. Je wilt immers niet dat je met je benen tegen de open haard aan zit, aangezien de temperaturen vrij hoog oplopen. Zorg daarom altijd voor een veilige afstand tussen de open haard buiten en bijvoorbeeld de tuinstoelen.

Design van de open haard

Verder is het aan te raden om goed naar het design van de open haard te kijken. Je kunt je daarbij vast voorstellen dat er onwijs veel verschillende varianten beschikbaar zijn; qua kleuren, afmetingen, vormgevingen en stijlen heb je echt heel veel keus. Bepaal daarom allereerst voor jezelf of jouw keuze uit gaat naar bijvoorbeeld een moderne-, een landelijke- of een klassieke stijl. Vervolgens kan je binnen die stijl op zoek gaan naar de fraaiste open haard voor buiten.

Uiteraard gaat dit ook hand in hand met het soort open haard waar je voor kiest. Een open haard op gas/elektriciteit ziet er immers compleet anders uit dan een open haard waar je echt hout in moet leggen. Wij willen je dan ook graag aanraden om eerst een keuze te maken met betrekking tot het soort open haard, waarna je gericht op zoek kunt gaan naar een open haard die qua design geheel voldoet aan jouw wensen.

Prijs

Tot slot willen wij nog benoemen dat het verstandig is om goed naar de prijskaartjes te kijken. De prijskaartjes van de open haarden voor buiten variëren nogal; het is dus aan jou om te bepalen wat jouw maximale budget is. Ons advies is om voor jezelf een maximum budget samen te stellen, waarna je binnen dat budget gericht op zoek kunt gaan naar de beste open haard. Wat de beste open haard uiteindelijk is? Dat is uiteindelijk de open haard die aan al jouw wensen en voorkeuren voldoet. Een open haard die de gewenste warmte en gezelligheid met zich mee brengt, kan al snel op de nodige goedkeuring rekenen. Twijfel daarom niet over de aanschaf van een open haard voor buiten; wij weten namelijk zéker dat je hier geen moment spijt van gaat krijgen. Ga aan de hand van bovengenoemde criteria op zoek naar de beste open haard voor buiten en geniet van nóg meer gezelligheid in jouw tuin!