Tips

Op vakantie in je eigen tuin

zomerse tuin

De zomervakantie staat alweer bijna voor de deur. Voor veel mensen het startsignaal om huis en haard te verlaten voor een heerlijke vakantie buiten de deur. Maar niet iedereen kiest hiervoor, er zijn ook heel veel mensen die liever thuis blijven in hun eigen vertrouwde omgeving of die door allerlei omstandigheden niet op reis kunnen.

Dan kan het natuurlijk heel erg fijn zijn om toch dat vakantie gevoel te ervaren en een beetje op te wekken. En waar kun je dat nu beter doen dan lekker in je eigen achtertuin? Vandaar dat wij een aantal handige en leuke tips voor je hebben klaarstaan waarmee je in een handomdraai zorgt voor een fijn vakantie gevoel in je eigen tuin.

Op en top genieten terwijl je gewoon lekker weer in je eigen bed kunt slapen en je eigen vertrouwde supermarkt naast de deur hebt. Enorm fijn dus voor heel veel mensen. Van een tent in de tuin tot een ijscokar we hebben het allemaal bedacht en voor je op een rijtje gezet. Van kleine tips tot grote uitvoeringen en alles daartussen in. Deze zomer ontbreekt het je aan niets en realiseer jij het perfecte vakantie gevoel lekker dicht bij huis! Lees je met ons mee?

We gaan graag op vakantie

Heel veel mensen gaan ontzettend  graag op vakantie. En dat is ook helemaal niet zo verwonderlijk want het is natuurlijk ook ontzettend fijn om even weg te gaan en alles daar te laten voor wat het is. Even een andere omgeving en heerlijk genieten van alles en iedereen om je heen. Even geen drukte en ook het werk laten we vaak even los.

Ontzettend fijn natuurlijk en het is dan ook zeker weten begrijpelijk dat we allemaal graag op vakantie gaan. Maar wat vinden we dan nog meer zo prettig aan op vakantie gaan? Als we dat namelijk weten is het meteen een stuk makkelijker om het vakantie gevoel ook thuis te realiseren.

Ten eerste is het zo dat we het vaak erg prettig vinden om lekker veel buiten te zijn en daar te genieten van de natuur om ons heen. Mooie bloemen en planten die allemaal in bloei staan. En daar ook nog eens van genieten vanaf een heerlijke loungeplek met een hapje en een drankje erbij is voor veel mensen toch wel het ultieme vakantie gevoel.

Maar ook de gezelligheid speelt voor heel veel mensen een belangrijke rol! Lekker buiten blijven tot laat in de avond en genieten van een fijne sfeer en gezelligheid. Allemaal elementen die we niet graag willen missen en waar we heel erg blij van worden.

We gaan dus heel graag op vakantie en delen dit ook maar wat graag met de mensen om ons heen! Handig om te weten want dat maakt het natuurlijk weer wat makkelijker om thuis een vakantie gevoel te realiseren.

Vakantie in eigen tuin

We gaan dus graag op vakantie. Maar toch geldt dit niet voor iedereen. Er zijn namelijk ook heel erg veel mensen die hier veel minder om geven en die eigenlijk veel liever lekker thuis blijven. Zij vinden het veel fijner om lekker thuis in hun eigen vertrouwde omgeving te zijn en om lekker in hun eigen bed te slapen. En dat is natuurlijk ook wel heel erg begrijpelijk!

Maar ook kan het zo zijn dat mensen om bepaalde redenen niet op vakantie kunnen terwijl ze dit wel graag zouden willen. En wat een uitkomst kan het dan bieden als je een stukje vakantie naar je eigen tuin kunt halen en op deze manier toch ook dit jaar van een vakantie gevoel kunt genieten!

Een vakantie in eigen tuin kan dus een onwijs goed idee zijn en heel erg veel voordelen hebben en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Des te meer reden dus om er een feestje van te maken!

Dat echte  vakantie gevoel

Als je dus besluit om een vakantie gevoel in je eigen tuin te realiseren dan is het dus fijn om eerst goed te kijken naar wat een vakantie gevoel nu precies voor jouw betekend. Waar krijg jij een vakantie gevoel van? Voel jij je bijvoorbeeld helemaal thuis in landen als Spanje en Italie en ga je dus voor een heerlijke plek om lekker met elkaar te eten en drinken. Of gaat jouw hart meer sneller kloppen van een actieve vakantie waarbij je allemaal activiteiten onderneemt?

Het is heel handig om dit van jezelf te weten zodat je hier vervolgens op in kunt spelen en een vakantie sfeer in je tuin kunt realiseren die hieraan voldoet. Op deze manier zal je merken dat je jezelf echt helemaal thuis gaat voelen en dat je ook echt die vakantie sfeer neer kunt zetten!

Betrek hierin dan ook het hele gezin. Je doet dit namelijk met elkaar en je wil straks ook met elkaar van deze heerlijke plek genieten! Vandaar dat het alleen al heel leuk kan zijn om hier met elkaar over na te denken zodat je echt een plan maakt en het een gezamenlijke activiteit zal worden. Alleen de voorpret is dan al ontzettend leuk!

Mediterrane sferen in de tuin

Voor heel veel mensen betekend vakantie afreizen naar een Mediterraan land. Dit zijn dan ook favoriete vakantie bestemmingen voor heel veel mensen wereldwijd. Niet zo vreemd dus dat het juist heel leuk kan zijn om deze sferen in je eigen achtertuin neer te zetten.

Gelukkig kun je dat ook heel handig doen door bijvoorbeeld een stukje van deze sfeer een plekje in je tuin te geven. Deze landen staan namelijk bekend om het heerlijke eten en drinken en de zeer relaxte sfeer die er hangt. Twee elementen waar je natuurlijk heel handig en slim iets mee kunt!

Zo kun je bijvoorbeeld thuis ook zorgen voor een relaxte sfeer in de tuin. Zorg voor voldoende plekken waar je lekker kunt loungen en zitten zodat je helemaal tot rust kunt komen. Kleed deze plekken ook sfeervol aan met fijne kussens en bloemen en planten zodat je echt helemaal die sfeer neerzet.

Daarnaast speelt lekker eten en drinken ook een grote rol en is het dus ook heel erg leuk om hier rekening mee te houden. Dit kun je weer doen door bijvoorbeeld te zorgen voor een fijne plek waar het met zijn allen kunt genieten van een heerlijke maaltijd ! steek gezellig de barbecue of de pizza oven aan en het feest is compleet.

Hier hoef je helemaal geen dagen voor te reizen op deze manier beleef je het namelijk allemaal gewoon in je eigen achtertuin. En laten we eerlijk wezen dat is natuurlijk wel heel erg prettig allemaal!

achtertuin

achtertuin

Een echte beachparty

Ook zon zee en strand zijn elementen die bij veel mensen dat echte vakantie gevoel oproepen. Nu kun je deze sfeer natuurlijk ook prima naar je eigen achtertuin verplaatsen. Dit kun je op een aantal manieren doen. Je kunt het heel groots aanpakken of wat kleiner houden het ligt er maar net aan wat je voorkeur heeft.

Je komt bijvoorbeeld al een heel eind door wat luchtbedden in de tuin onder een parasol te leggen met een ijsje erbij en zo even heerlijk te ontspannen. Maar het kan ook allemaal nog fijner en beter. Zo kun je er ook voor kiezen om een zwembadje te vullen, wat zakken zand te legen en zo je eigen mini strandje te realiseren, de kinderen vinden dit natuurlijk helemaal geweldig en laten we eerlijk zijn ook als volwassenen is dit natuurlijk wel heel erg genieten.

Een lekker drankje erbij, muziekje aan en het grote genieten van beginnen. Je hoeft dus helemaal niet naar verre oorden te reizen. Op deze manier heb je zon zee en strand gewoon heerlijk in je eigen achtertuin! Nodig in de avond ook gerust wat vrienden en familie uit en geniet op deze manier van een echte beachparty!

Op de camping

Met de sleurhut achter de auto op zoek naar een fijne plek. Dat is voor veel Nederlanders de manier waarop ze vakantie vieren. Met een caravan heb je immers altijd alles bij de hand en daarnaast zijn de campings altijd enorm gezellig en van alle gemakken voorzien.

Dit camping gevoel kun je dus ook heel  makkelijk thuis realiseren. Het kan bijvoorbeeld heel erg leuk zijn om een tent op te zetten in de achtertuin. Twee stoeltjes ervoor en je kunt heerlijk genieten. Voor kinderen is dit vaak heel fijn en gezellig en ze kunnen zich op deze manier dan ook helemaal uitleven.

Maar ook als volwassenen kun je op deze manier prima zorgen voor dat echte vakantie gevoel in je eigen tuin. Drink in de avond gezellig een drankje voor de tent met een lichtje erbij en lees een goed boek. Het lijkt dan net of je op de camping bent en dat terwijl je gewoon in je eigen achtertuin zit en dus ook geen toilet of badkamer hoeft te delen.

Op vakantie in je eigen tuin

Zoals je wel kunt zien is het dus een heel erg goed en leuk idee om vakantie in je eigen tuin te vieren. Hier kun je heerlijk genieten van die echte vakantie sfeer terwijl je gewoon in je eigen achtertuin zit. Dat is natuurlijk wel heel erg prettig! Op deze manier wordt thuisblijven dan ook meteen een stuk minder erg en is het zelfs erg prettig te noemen.

Het is wel heel slim om goed te kijken naar de manier waarop jij vakantie viert. Juist deze manier moet je vasthouden en thuis een plekje geven in de tuin. Alleen dan beleef je dat echte gevoel