Tips

Waarom is het nou zo aan te raden om voor een zweefparasol te kiezen?

zweefparasol kopen

Wil jij graag zoveel mogelijk tijd in jouw tuin door gaan brengen? Wil je deze tijd ook op een zo’n aangenaam mogelijke manier door gaan brengen? Dan is het aan te raden om louter de beste tuinmeubelen en beste accessoires voor in jouw tuin aan te schaffen. Met de beste tuinmeubelen en beste accessoires weet je namelijk jouw tuin geheel naar wens te maken.

Wat de beste tuinmeubelen en tuinaccessoires zijn? Dat is echt volledig afhankelijk van jouw tuin, van jouw situatie, van jouw voorkeuren en van jouw budget. Wij kunnen je in ieder geval één hele handige tip meegeven: besteed veel tijd aan het uitzoeken van een parasol. Een parasol is namelijk een onmisbaar en cruciaal onderdeel van elke tuin.

Alleen als je de juiste parasol uit weet te kiezen, kun je van veel gemak in jouw tuin gaan genieten. Voordat het zover is, moet je echter wel een flink vergelijk gaan maken. Het aanbod van parasols is namelijk zeer divers te noemen, waardoor je in ieder geval meer dan genoeg keuze hebt. Maar, voor welke parasol kun je nou het beste kiezen? In onze ogen is het om meerdere redenen aan te raden om voor een zweefparasol te kiezen. Waarom? Dat bespreken we graag uitgebreid in dit artikel!

Het verschil tussen een zweefparasol en een stokparasol

Als je ons aanbod van parasols bekijkt, zie je eigenlijk twee verschillende varianten naar voren komen. Je kunt namelijk kiezen voor een zweefparasol of voor een stokparasol. Een stokparasol is eigenlijk het soort parasol zoals wij deze al jarenlang kennen. Dergelijke parasols bestaan uit een rechte stok en uit een schaduwdoek dat aan deze stok bevestigd is.

Een stokparasol is een zeer eenvoudige doch doeltreffende parasol. Je kunt namelijk jouw terras prima in de schaduw met een dergelijke parasol brengen, maar je loopt tegelijkertijd wel tegen enkele nadelen op. Zo is het bijvoorbeeld onhandig dat de parasolvoet van een stokparasol altijd in het midden van jouw terras geplaatst moet worden. Dit oogt niet alleen rommelig, maar is ook nog eens gevaarlijk. Je hoeft namelijk maar één keer niet op te letten en je blijft met jouw voeten achter de parasolvoet hangen.

Aangezien dit nadeel door meer en meer mensen opgemerkt werd, werd er gestart met de ontwikkeling van een ander soort parasol. Dat is uiteindelijk de zweefparasol geworden zoals wij deze nu kennen. Het belangrijkste verschil is hierbij dat de stok van de parasol niet meer in het midden van het schaduwdoek zit, maar aan de zijkant. Je bent hierdoor in staat om de parasolvoet aan de zijkant van het terras te zetten, waarna je al snel van de nodige voordelen gaat genieten.

Al met al kun je de zweefparasol dus zien als een geëvolueerde versie van de stokparasol. De stokparasol heeft jarenlang prima zijn diensten bewezen, maar is toch steeds minder populair geworden. Dat is ook terug te zien in ons aanbod; wij bieden meer en meer zweefparasols aan. Om meerdere redenen is het in ieder geval interessant om via onze webshop direct een prachtige en goede zweefparasol aan te schaffen.

Voordeel 1: de plaatsing van de parasolvoet

Als je voor een zweefparasol gaat, weet je één ding zeker: je hoeft de parasolvoet niet in het midden van jouw terras neer te zetten. Nee, je kunt de parasolvoet aan de zijkant van het terras neerzetten, waardoor je op jouw terras dus een hoop ruimte weet te besparen.

Dit brengt – in onze ogen – meerdere voordelen met zich mee. Zo is het een absoluut voordeel dat je niet meer met jouw voet achter de parasolvoet kan blijven hangen. Je zou zeker niet de eerste zijn die op een dergelijke manier een lelijke val weet te maken.

Daarnaast weet je jouw terras hiermee ook een stuk fraaier en strakker te maken. Een parasolvoet in het midden van jouw terras oogt eigenlijk heel rommelig, terwijl een parasolvoet aan de zijkant van jouw terras heel strak oogt. Je weet dus de uitstraling van jouw terras te verbeteren, terwijl je ook nog van de overige voordelen van de zweefparasol weet te genieten.

zweefparasol

zweefparasol

Voordeel 2: groot schaduwdoek

Heb je ooit een stokparasol gezien met een schaduwdoek met een diameter van 3 meter? De kans is klein, aangezien de meeste stokparasols niet in staat zijn om een dergelijk gewicht te dragen. Als je een grote tuin hebt, kun je dan ook het beste voor een zweefparasol kiezen. Bij een zweefparasol kan het schaduwdoek namelijk wel een diameter van bijvoorbeeld 3 meter of 3,5 meter hebben!

Als je een groot terras hebt, is dit ideaal. Het is ook ideaal als je graag een groot gedeelte van jouw tuin standaard in de schaduw ilt brengen. Je hoeft dan eigenlijk alleen maar jouw zweefparasol uit te klappen, waarna je al direct geniet van veel schaduw in jouw tuin. Ook dat is weer te danken aan de afmetingen van het schaduwdoek van een zweefparasol.

Voordeel 3: naar wens te verstellen

Wist je dat je een zweefparasol ook nog geheel naar wens kunt verstellen? Zo is het bij nagenoeg alle zweefparasols mogelijk om de hoogte van het schaduwdoek te verstellen. Daarnaast is het ook bij veel varianten mogelijk om het schaduwdoek om de as van de parasol heen te laten draaien. Je kunt hiermee de parasol makkelijk draaien, waardoor je de parasol aan kan passen aan de stand van de zon.

Daarnaast is het ook bij veel varianten mogelijk om het schaduwdoek te kantelen. Door dit schaduwdoek te kantelen, weet je ook altijd jouw terras in de schaduw te brengen. Je hoeft hierdoor eigenlijk nooit meer last te hebben van de zon! Bijkomend voordeel: de bediening van een zweefparasol gaat over het algemeen super makkelijk.

Voordeel 4: je hebt heel veel keus

Wil je dolgraag een zweefparasol voor in jouw tuin aanschaffen? Dan weet je op voorhand ook zeker dat je meer dan voldoende keus hebt. Zoals wij eerder in dit artikel al aangaven, hebben meer en meer fabrikanten zich gestort op de productie van zweefparasols. Dat is dan ook iets wat je duidelijk terug ziet in ons aanbod.

In ons aanbod vind je echt ontelbare veel verschillende soorten zweefparasols terug. Deze zweefparasols onderscheiden zich op bijvoorbeeld de volgende aspecten:

  • Afmetingen van het schaduwdoek: wil je bijvoorbeeld voor een variant met een diameter van 3 meter of van 3,5 meter gaan?
  • Kleur van het schaduwdoek: wil je dat de parasol een opvallende kleur heeft? Of wil je dat de parasol perfect past bij de andere meubelen in jouw tuin?
  • Materiaal: over het algemeen dient het doek van polyester te zijn en het frame van aluminium.
  • Instelmogelijkheden: let ook goed op alle instelmogelijkheden van de zweefparasol. Kun je de parasol bijvoorbeeld kantelen en/of draaien?
  • Meegeleverde accessoires: krijg je bij aanschaf van de parasol direct één of meerdere accessoires meegeleverd? Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een parasolhoes of een verzwaarde parasolvoet.
  • Kwaliteit: koop bij voorkeur altijd een zweefparasol van een gerenommeerd merk. Dergelijke merken zijn immers in staat om de best mogelijke kwaliteit te leveren.
  • Prijskaartje: hoeveel geld wil/kun je uitgeven aan de aanschaf van een zweefparasol? Je weet in ieder geval dat je in elke prijsklasse wel een fraaie zweefparasol kunt vinden.

Voordeel 5: een ware eyecatcher in jouw tuin

Als je een zweefparasol in jouw tuin neer gaat zetten, weet je één ding zeker: de parasol gaat goed opvallen. Dit is niet alleen te danken aan de vormgeving, maar ook aan de afmetingen. In ons ogen is dit een absoluut pluspunt, aangezien je hiermee de uitstraling van jouw tuin flink kunt beïnvloeden. Of beter gezegd: je kunt de uitstraling van jouw tuin volledig naar wens gaan maken!

Ook hierbij geldt weer dat je uit tal van soorten zweefparasols kunt kiezen. Juist doordat je uit bijvoorbeeld allerlei kleuren kunt kiezen, heb je meer dan genoeg mogelijkheden om de uitstraling van jouw tuin op de gewenste manier te beïnvloeden.

Voordeel 6: biedt de gewenste bescherming

Waarvoor koop je in de basis een parasol? Om jouw huid te beschermen tegen de felle zonnestralen. Indien je voor een zweefparasol kiest, geniet je in ieder geval van de gewenste bescherming. Dit komt niet alleen door de afmetingen van een gemiddelde zweefparasol, maar ook door de kwaliteit van het parasoldoek van een zweefparasol.

Al deze redenen tezamen zorgen ervoor dat wij een zweefparasol van harte aan kunnen raden. Check direct ons aanbod, maak voor jezelf een vergelijk en hak de knoop door. Veel plezier met jouw nieuwe zweefparasol!