Tips

Wat is de leukste parasol voor in jouw tuin?

parasol kopen

Wil jij optimaal van jouw tuin genieten? Dan is het aan te raden om de juiste tuinmeubelen én de juiste accessoires aan te schaffen. Wat wij nou precies verstaan onder de juiste tuinmeubelen? Dat zijn onder meer een praktische tuinset, een comfortabele loungeset en/of super fraaie ligbedden. De keus is aan jou wat betreft tuinmeubelen.

Dat is ook het geval bij accessoires. Als je een kijkje in ons assortiment neemt, zie je direct meerdere accessoires naar voren komen. Zo kun je kiezen voor een bijzettafeltje, voor een terrasverwarmer en/of voor een parasol. In onze ogen is de aanschaf van een parasol zelfs cruciaal te noemen. Op het moment dat je géén parasol in jouw tuin hebt staan, kun je niet optimaal genieten van jouw tuin en van jouw tuinmeubelen. Dat is één van de weinige zekerheden die je hebt bij het inrichten van jouw tuin.

Wil jij graag op dit moment jouw tuin (opnieuw) in gaan richten? Dan is ons advies dus om sowieso goed te kijken naar de aanschaf van een parasol. Maar, wat is nou de beste en leukste parasol voor in jouw tuin? Dat is een vraag waar je voor jezelf een passend antwoord op moet zien te vinden. Wij helpen je echter wel graag met het geven van dit antwoord! In dit artikel bespreken we namelijk hoe je de leukste parasol voor in jouw tuin kunt vinden.

Wat wil je precies?

Voordat je gericht naar de leukste/beste parasol op zoek kunt gaan, is het advies om even goed jouw wensen op een rijtje te zetten. Probeer voor jezelf te bepalen wat je precies wilt, waar je de parasol neer wilt zetten en hoe je de parasol wilt gebruiken.

Als je op dergelijke vragen voor jezelf een antwoord weet te vinden, ben je al een heel eind op weg. In dat geval weet je namelijk al een stuk beter naar welke parasol jouw mogelijke voorkeur uit gaat. Door in eerste instantie op dergelijke vragen al een antwoord te geven, kun je direct een flinke schifting in het aanbod maken. Een schifting waardoor je de zoektocht naar jouw nieuwe parasol voor jezelf een stuk makkelijker kunt maken!

Stokparasol of zweefparasol?

Als je een parasol aan wilt schaffen, is het goed om te weten dat je uit meerdere varianten kunt kiezen. Zo kun je voor een stokparasol kiezen, maar je kunt ook voor een zweefparasol kiezen. Beide soorten parasols bieden in ieder geval hun eigen voor- en nadelen met zich mee.

Zoals de naam al doet vermoeden, is een stokparasol de parasol zoals wij deze al decennialang kennen. Een zweefparasol is daarentegen een nieuwere variant én is in de afgelopen jaren super populair geworden. De populariteit van een stokparasol is echter ook in staand gebleven, waardoor je in ieder geval voor jezelf een goed vergelijk kunt maken.

Een stokparasol is een parasol bestaande uit een rechte stok en een parasoldoek. Deze rechte stok dien je in het midden van jouw terras neer te zetten, waarna het parasoldoek zorgt voor de gewenste schaduw op jouw terras. Daarbij is het goed om te weten dat je dus wel een parasolvoet in het midden van jouw terras moet zetten.

Bij een zweefparasol is dat niet nodig. Een zweefparasol kun je namelijk aan de zijkant van jouw terras neerzetten, waarmee je ook de gewenste schaduw op jouw terras kunt creëren. Doordat je de zweefparasol echt aan de zijkant van jouw terras neer kunt zetten, heb je in ieder geval geen last van een parasolvoet die in de weg staat. Je kunt dus op een handige manier de gewenste schaduw in jouw tuin gaan creëren.

Onder aan de streep is het voor jou dus zaak om een keuze te maken. Ga je voor de klassieke doch handige stokparasol? Of ga je voor de moderne en fraaie zweefparasol? De keus is echt volledig aan jou. Je kunt in ieder geval uit twee super handige parasolsoorten kiezen.

Kleur van het parasoldoek

Zodra je jouw tuin binnen gaat lopen, valt je oog mogelijk direct op de parasol. Dat is op zich logisch te noemen, aangezien een parasol behoorlijk groot en opvallend is. Juist het parasoldoek speelt hier een belangrijke rol bij. Om die reden is het dan ook aan te raden om goed naar de kleur van het parasoldoek te kijken.

Heb je het liefst een lichtgekleurd parasoldoek? Of kies je toch liever voor een donkergekleurd parasoldoek? De keus is volledig aan jou. Als je een kijkje in ons aanbod neemt, zie je in ieder geval tal van kleuren naar voren komen. Daarbij kun je ook nog kiezen voor een ‘normale’ effen kleur of voor een patroontje/design van meerdere kleuren. Probeer de kleur van het parasoldoek in ieder geval af te stemmen op de overige tuinmeubelen in jouw prachtige tuin!

parasol

parasol

Afmetingen

Hoe groot is jouw terras? Het antwoord op die vraag is bepalend voor de afmetingen van het parasoldoek. Als het parasoldoek net te klein is, ga je je hier continu aan lopen irriteren. Je kunt dan namelijk niet jouw gehele terras in de schaduw brengen, terwijl juist dat wel zo gewenst is.

Ons advies is dan ook om heel goed te kijken naar de afmetingen van het terras en het parasoldoek. Je moet deze twee afmetingen eigenlijk op elkaar af zien te stemmen, zodat je echt jouw gehele terras in de schaduw kunt brengen. Uiteraard is het hierbij ook zaak om op de hierboven genoemde criteria te letten!

Prijskaartje & kwaliteit

Een parasol moet niet alleen fraai zijn, maar moet ook nog eens van de gewenste kwaliteit zijn. Het advies is dan ook om goed naar de kwaliteit van een parasol te kijken; als je enkele honderden euro’s uit gaat geven, wil je uiteraard wel langdurig van jouw investering kunnen genieten. Dat is mogelijk als je kiest voor een parasol van één van de betere merken.

Welke merken dit zijn? Dat zijn eigenlijk de merken die je in ons aanbod terugvindt. Wij bieden namelijk alleen de beste producten van de beste merken aan; je kunt dus met een gerust hart één van de parasols uit ons assortiment aanschaffen. Neem gerust ene kijkje in ons aanbod, maak een vergelijk en hak de knoop door. Van de aanschaf van een parasol ga je zeker geen spijt krijgen!