Tips

Wat te doen tegen mieren in de tuin?

Mieren Bestrijden Buiten

Sommige dieren zijn prachtig, terwijl andere dieren alleen maar irritaties opwekken. Dat laatste is zeker het geval bij mieren. Het is simpelweg gewoon niet prettig om een grote horde aan mieren in jouw tuin te hebben. In dit artikel geven we graag tips hoe je mieren kunt bestrijden buiten in jouw tuin. Het eerste advies vanuit onze kant is om dit altijd op een nette manier te doen. Mieren zijn immers ook beesten en verdienen het daarom niet om leed aangedaan te worden. Bestrijd mieren daarom ook niet met giftige stoffen.

Wat kan je doen om mieren te verjagen?

Je hebt in principe meerdere mogelijkheden om de mieren te verjagen. De meest gebruikte variant is ongetwijfeld het uitstrooien van kokend warm water. Dit warme water zorgt ervoor dat de mieren komen te overlijden. Bovendien zorgt het ervoor dat het mierennest niet meer leefbaar wordt voor de mieren. Als je dit enkele dagen vol weet te houden, verdwijnen de mieren razendsnel uit jouw tuin. Dat is wel zo prettig, aangezien je de mieren niet bij bijvoorbeeld jouw eettafel wenst te hebben. Het eet toch een stuk minder prettiger als je overal om je heen mieren ziet lopen.

Ook is het mogelijk om peper bij de ingang van een mierennest te strooien. De mieren blijven hierdoor in het mierennest, aangezien zij niet over peper wensen te lopen. Dit is een uiterst effectieve manier om de mieren niet te dicht bij jouw tuinmeubelen, bijvoorbeeld de loungeset, te laten komen.

Een andere mogelijkheid is om met koper of koffiedik aan de slag te gaan. Door koffiedik over het terras te strooien, voorkom je dat de mieren op/bij het terras komen. Dat geldt eveneens voor koper. Het kan raadzaam zijn om een koperen draad te spannen of om een koperen muntstuk op het terras neer te leggen. Mieren houden niet van koper en durven daarom ook niet meer op het terras te komen.

Tot slot willen we je nog aanraden om bepaalde planten in jouw tuin neer te zetten. Er zijn namelijk enkele planten die de mieren op afstand weten te houden. Bekende voorbeelden van dergelijke planten zijn basilicum, brandnetel, majoraan, rozemarijn, munt en lavendel. Bijkomend voordeel van deze planten? Je creëert meer groen in jouw tuin en dat bevordert absoluut de uitstraling van jouw tuin. Het is in ieder geval goed mogelijk om de mieren te bestrijden buiten in jouw tuin. Probeer de bovengenoemde mogelijkheden uit en geniet nadien van een schone en hygiënische tuin zonder allerlei insecten.

Wat moet je zéker niet doen?

Heb je last van een mierennest in de tuin? Dan moet je zeker niet de deur of de schuifpui open laten staan. De mieren kunnen namelijk óók naar binnen komen. Als er iets is wat je absoluut niet wenst te hebben, zijn het wel mieren in jouw huis. Let daarom goed op waar het mierennest zich bevindt en onderneem zo snel mogelijk actie. Met behulp van bovenstaande tips kan je in ieder geval de mierenplaag snel en efficiënt bestrijden.