Tips

Wil je een tuinhuisje in jouw tuin? Zelf maken of kant en klaar kopen?

tuinhuisje kiezen

Lijkt het jou gaaf om een tuinhuisje in jouw tuin te plaatsen? Wil je met dit tuinhuisje bijvoorbeeld meer opbergruimte creëren? Of wil je mogelijk in het tuinhuisje een gezellig zithoekje gaan creëren? Ongeacht waar je het tuinhuisje precies voor wilt gebruiken, is het uiterst interessant om voor een tuinhuisje te kiezen.

Met een tuinhuisje geniet je namelijk al snel van meerdere voordelen. Dit zijn eigenlijk voordelen die je maar op één manier tot uiting kunt brengen: door gebruik te maken van een tuinhuisje. Dat is dan ook dé reden waarom je in meer en meer tuinen een tuinhuisje ziet staan.

Is een tuinhuisje alleen geschikt voor in een grote tuin? Nee, dat is zeker niet het geval. Ook als je een kleinere tuin hebt, kun je prima voor een tuinhuisje kiezen. Logischerwijs zijn de afmetingen van het huisje daarbij wel iets kleiner, maar dat neemt niet weg dat je ook in een kleine tuin van de voordelen van een tuinhuisje kunt genieten.

Als je interesse in een tuinhuisje hebt, moet je meerdere belangrijke knopen door gaan hakken. Zo moet je bepalen waar het tuinhuisje in jouw tuin moet komen te staan, hoe groot het tuinhuisje moet worden en wat de uitstraling van het tuinhuisje moet worden. Daarnaast moet je ook nog heel nadenken over de fabricatie van het tuinhuisje: ga je het tuinhuisje zelf maken of kies je ervoor om een kant en klaar tuinhuisje aan te schaffen? Beide mogelijkheden hebben zo hun voor en tegens, waarover je in dit artikel meer kunt lezen!

tuinhuisje kopen

tuinhuisje kopen

Zelf een tuinhuisje maken

Ben je relatief handig? Ben je visueel vrij goed? En heb je ook veel gereedschappen tot je beschikking? Dan is het mogelijk interessant om zelf een tuinhuisje te gaan maken. Een absoluut voordeel hiervan is dat je vrij veel geld kunt besparen, aangezien je alleen het materiaal aan hoeft te schaffen.

Als je een grote hoeveelheid hout aanschaft, kom je al een heel eind. Doordat je alleen het hout hoeft te betalen, bespaar je flink op arbeidskosten. Daarentegen staat wel dat je zelf flink aan de bak moet. Het maken van een tuinhuisje is namelijk een arbeidsintensief proces, terwijl je ook nog de nodige benodigdheden in huis moet halen. Daarnaast moet je ook het fysieke aspect niet onderschatten: het in elkaar zetten van een tuinhuisje is vrij belastend voor onder meer je armen, je taille en je benen.

Een belangrijk voordeel is echter wel dat je het tuinhuisje volledig naar wens kunt maken. Zo bepaal je volledig zelf wat de afmetingen van het tuinhuisje moeten worden, wat de kleur van het tuinhuisje wordt en welke details je op het tuinhuisje aan gaat brengen. Doordat je hier volledige zeggenschap over hebt, kun je het tuinhuisje direct volledig naar jouw wens zien te maken. Wat wens je nog meer?

Indien je besluit om zelf een tuinhuisje te gaan maken, is het zaak om jouw pijlen eerst op de fundering te richten. Hoe ga je de fundering voor het tuinhuisje creëren? En hoe ga je het tuinhuisje zo stevig mogelijk maken? Als we in ons land plots met een harde wind te maken krijgen, wil je niet dat het tuinhuisje direct omvalt. Je moet dus heel goed over de constructie van het tuinhuisje nadenken; in onze ogen zou het ook prettig zijn als je hier enige ervaring mee hebt.

Al met al kunnen we het volgende concluderen: het maken van een tuinhuisje is interessant, maar het brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Zo moet je goed na gaan denken over het ontwerp, moet je veel tijd in het maken van het tuinhuisje investeren en moet je ook nog eens veel gereedschappen tot je beschikking hebben.

Een kant en klaar tuinhuisje kopen

Zie je het niet zitten om zelf de handen uit de mouwen te steken? Vind je het prettig als je gewoon een kant en klaar tuinhuisje kunt kopen? Dat kunnen we ons ook maar al te goed voorstellen. Als je een kant en klaar tuinhuisje koopt, heb je eigenlijk nergens omkijken naar. Je hoeft niet zelf urenlang noeste arbeid te verrichten, je hoeft niet eindeloos over het design na te denken en je hoeft ook niet in gereedschap te investeren.

Aan de andere kant moet je wel in het tuinhuisje zelf investeren. Indien je een tuinhuisje via onze webshop aanschaft, geniet je echter van de laagste prijzen. Je kunt voor een relatief zacht prijsje al een geweldig tuinhuisje, inclusief stevige fundering, aanschaffen.

De tuinhuisjes uit ons aanbod zijn van de hoogste kwaliteit, zijn fraai vormgegeven en voldoen eigenlijk aan alle verwachtingen. Doordat je het tuinhuisje eventueel ook naar eigen wens in een kleur kunt schilderen, kun je het tuinhuisje altijd nog voor 100% naar jouw wens maken.

Voordat je van het tuinhuisje kunt genieten, moet je wel goed na gaan denken over de plaatsing van het huisje. Zo moet je goed nadenken over de plaatsing in jouw tuin én over de afmetingen van het tuinhuisje. Hiervoor is het dus noodzakelijk om de ruimte in jouw tuin op te meten en om goed naar de beschikbare afmetingen van een tuinhuisje te kijken.

Tevens is het zaak om na te denken over de daadwerkelijke plaatsing van het tuinhuisje. Wat we hiermee bedoelen? Nou, het tuinhuisje moet in jouw tuin ook nog op de juiste plaats terechtkomen. Je kunt een kant en klaar tuinhuisje door een vrachtwagen in jouw tuin laten plaatsen, maar je kunt ook voor een bouwpakket kiezen. In dat geval kies je voor een kant en klaar tuinhuisje, alleen moet je de verschillende onderdelen dan zelf nog aan elkaar vast maken.

Wat is de beste optie?

Heb je voor jezelf besloten dat je graag een tuinhuisje in jouw tuin wenst te hebben? Dan moet je goed na gaan denken over de twee hierboven besproken mogelijkheden. Wat de beste optie is, is van persoon tot persoon verschillend. Wij raden je aan om altijd een goed vergelijk te maken én om ons aanbod van tuinhuisjes te bekijken. Als je ons aanbod bekeken hebt, wil je mogelijk direct een kant en klaar tuinhuisje kopen. Alvast veel plezier gewenst met jouw nieuwe tuinhuis!