Tuinmeubelen

Hoe komt de prijs van tuinmeubelen tot stand?

prijs tuinmeubelen

Elk product heeft een bepaalde waarde. Deze waarde komt tot uiting in de vraagprijs van het product. Maar, deze waarde kan je ook terug zien in andere facetten. Zo kan deze waarde zich uiten in een bepaalde kwaliteit. Deze kwaliteit zorgt tenslotte weer voor een bepaalde levensduur. Het is voor jou uiteraard prettig als deze levensduur zo lang mogelijk kan zijn.

Bij het aanschaffen van nieuwe meubelen voor in de tuin dien je dan ook enkele belangrijke beslissingen te nemen. De belangrijkste beslissing is wellicht het budget dat je aan nieuwe tuinmeubelen uit wil/kan geven. Hoeveel geld wil en kan je kwijt zijn aan de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen? Feit is dat je tegenwoordig in alle prijsklassen prima tuinmeubelen kunt vinden. Het onderscheid wordt echter gemaakt in zaken zoals de afwerking, materiaalgebruik, comfort en de levensduur.

We hebben recent een artikel geschreven over de prijs van tuinmeubelen. Daaruit bleek dat de prijs behoorlijk verschillend kan zijn. Maar, hoe komt de prijs van tuinmeubelen nou tot stand?

tuinmeubel prijzen

tuinmeubel prijzen

Totstandkoming

De totstandkoming van de prijs van meubelen is geen bijzondere gang van zaken. Sterker nog; deze totstandkoming is vergelijkbaar met alle andere producten. De prijs van een product wordt namelijk in de meeste gevallen op dezelfde manier bepaald.

Allereerst spelen vraag en aanbod hier een belangrijke rol in. Deze marktwerking zorgt voor een bepaald prijsniveau. Binnen dit prijsniveau spelen vervolgens de inkoopkosten, fabricagekosten, materiaalgebruik en afwerkingsniveau een bepalende rol.

Logischerwijs hebben producten met een meer verfijnde afwerking ook meer aandacht nodig. Deze aandacht uit zich in een bepaald tijdsbestek. Het, afwerken van tuinmeubelen op een fraaie manier kost namelijk tijd. Tijd kost ook weer geld en daardoor heeft het afwerkingsniveau een bepaalde invloed op de prijs.

Ook speelt het seizoen een belangrijke rol. Als je bijvoorbeeld in de lente op soek naar een nieuwe Loungeset gaat, ben je nietes enige daarin. Op dat moment komt de marktwerking van vraag en aanbod om de hoek kijken. Door de grote vraag naar een Loungeset kunnen de fabrikanten hogere prijzen gaan vragen.

Dat werkt echter ook averechts. In bijvoorbeeld het najaar kan je profiteren op kortingen, aangezien fabrikanten niet met grote voorraden willen blijven zitten. Daar kan jij optimaal van profiteren! Wil je daar meer informatie over lezen? Besteed dan 3 minuutjes aan het lezen van ons artikel ‘De invloed van seizoenen op de prijs van meubelen’.