Tuinmeubelen

Tuinset uitkiezen; 4 redenen om voor een ronde tafel te gaan

ronde tuintafel

In de meeste tuinen is een belangrijke rol weggelegd voor de tuintafel. Dat is immers de plek waar de meeste tijd aan doorgebracht wordt. Aan de tuintafel lees je de krant, aan de tuintafel nuttig je jouw ontbijt, aan de tuintafel wordt ’s avonds gezellig met elkaar gezeten en aan de tuintafel wordt ’s avonds een heerlijke borrel gedronken. Aangezien een tuintafel eigenlijk hét centrale punt van de tuin is, is het belangrijk dat de tuintafel volledig naar wens is.

Je kunt tegenwoordig uit meerdere soorten tafels kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vierkante tuintafel, voor een rechthoekige tuintafel of voor een ronde tafel. Als jouw keuze naar een ronde tafel gaat, kan je ook nog voor een complete tuinset kiezen. In dat geval schaf je niet alleen de ronde tuintafel aan, maar ook bijbehorende meubelstukken, waaronder bijvoorbeeld de tuinstoelen.

Mocht jouw voorkeur naar een ronde tuintafel uitgaan, heb je in ieder geval al één goede keuze gemaakt. Het is namelijk een op zichzelf staand feit dat een ronde tuintafel onwijs veel voordelen met zich mee brengt. Graag willen we jou meer vertellen over de voordelen van een ronde tafel; na het lezen van dit artikel heb je ongetwijfeld direct interesse om een ronde tafel aan te schaffen. Nou, daarvoor ben je aan het juiste adres bij Tuinmeubelsale.nl. Wij bieden namelijk een uitgebreid assortiment van hoogwaardige en prachtige ronde tuintafels aan. Deze tuintafels zijn scherp geprijsd en zijn van de hoogste mogelijke kwaliteit; je geniet daardoor jarenlang van een prachtige én praktische ronde tuintafel.

In dit artikel hebben wij 4 redenen uiteengezet. 4 redenen waarom óók jij voor een ronde tuintafel zou moeten gaan. Mocht je uiteindelijk besluiten om inderdaad een ronde tuintafel aan te schaffen, ben je zeker niet de enige. Veel mensen kiezen voor een ronde tuintafel; ook dat is te danken aan de redenen die wij in dit artikel gaan bespreken. Ben je benieuwd geworden? Lees het artikel dan even door om te achterhalen wat de 4 redenen zijn om voor een ronde tuintafel te kiezen.

tuinset ronde tafel

tuinset ronde tafel

Reden 1: gemak

Veelal wordt de vergelijking tussen een vierkante/rechthoekige tafel en een ronde tafel gemaakt. Eigenlijk bestaat in dit vergelijk geen ‘goed’ of ‘slecht’. Mocht je echter van veel gemak willen genieten, bestaat er eigenlijk maar één optie; de ronde tuintafel. Met een ronde tuintafel geniet je namelijk van onwijs veel gemak. Dit gemak is onder meer terug te zien in het aanschuiven van de stoelen; bij een ronde tafel gaat dit altijd makkelijk, terwijl bij een vierkante/rechthoekige tafel de stoelen soms tegen elkaar aan komen. Ook als je tijdens het eten even op wilt staan, gaat dat bij een ronde tuintafel een stuk makkelijker. Een tuinset met een ronde tafel biedt daarom het gewenste gemak en is daarmee uiterst prettig in gebruik.

Reden 2: neemt minder ruimte in

Heb je een niet al te grote tuin? Niet getreurd. De aanwezige ruimte kan je namelijk alsnog op een handige manier gaan benutten. Dat doe je onder meer door een ronde tuintafel in de tuin te plaatsen; het is namelijk een gegeven dat een ronde tuintafel minder ruimte in beslag neemt dan een vierkante of een rechthoekige tuintafel. Dankzij een ronde tuintafel weet je de ruimte in jouw tuin dus optimaal te benutten, waardoor je van nog meer woonplezier gaat genieten.

Hierbij is het uiteraard wel van belang dat je voor de juiste tuinstoelen kiest. Als je echter voor een tuinset met een ronde tafel kiest, zit het met de bijbehorende tuinstoelen ook wel goed. Onder aan de streep is het in ieder geval een feit dat een ronde tafel zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Handig voor alle tuinen waarin nét niet voldoende ruimte is voor een grote tafel; een ronde tafel komt in dat geval prima van pas.

Reden 3: een met de natuur

Als je door bijvoorbeeld een park of een bos loopt, zie je nooit rechte vormen. Nee, in de natuur is alles golvend, rond of een andere opvallende vorm. Je komt bijvoorbeeld nooit een vierkante of rechthoekige boom, struik of plant tegen. Nee, alles is sierlijk en juist dat is ook een ronde tuintafel. Door voor een ronde tuintafel te kiezen, weet je de tafel perfect met de natuur te creëren. Mede daarom is het in onze ogen een feit dat je met een ronde tuintafel een met de natuur wordt. De tuintafel wordt volledig in de natuur opgenomen en staat daardoor prachtig.

Overigens is dat het geval in zowel een tuin met een moderne uitstraling als in een tuin met een landelijke uitstraling. Beide varianten hebben zo hun voor en tegens, maar een ronde tuintafel is in ieder geval passend voor in beide varianten. In een landelijke tuin staat de ronde vorm perfect, terwijl in een moderne tuin de ronde vorm voor het strakke design zorgt. Al met al weet je jouw tuin op een perfecte manier in te richten met dank aan de ronde tafel.

Reden 4: geen scherpe hoeken

Heb je kinderen rondlopen? Of ben je wellicht zelf niet altijd even handig? Dan is het goed mogelijk dat jij of jouw kind(eren) zich weleens gestoten heeft aan de scherpe hoek van een rechthoekige of een vierkante tafel. Nou, dan hebben wij goed nieuws voor je; bij een ronde tuintafel is dat simpelweg niet mogelijk. Een ronde tuintafel heeft immers geen scherpe hoeken en vormt daarmee ook geen gevaar. De ronde vorm van de tafel is dus ook nog eens uiterst veilig te noemen en geeft jou een gerust gevoel. Jouw kinderen kunnen immers continue langs de tafel heen rennen; zij lopen in dat geval geen risico.

Heb je naar aanleiding van dit artikel interesse om een ronde tuintafel aan te gaan schaffen? Bekijk dan zeker eens het aanbod van ronde tuintafels op Tuinmeubelsale.nl. Je vindt bij ons een divers aanbod van scherp geprijsde ronde tuintafels; tuintafels die stuk voor stuk bovenstaande voordelen bieden. Met de aanschaf van een ronde tuintafel zit je dankzij bovenstaande voordelen in ieder geval altijd goed!