Tuinmeubelen

Waarop letten bij een tuintafel met parasolgat?

tuintafel met parasolgat

Is een tuin zonder een tuintafel eigenlijk wel een tuin? Nee, eigenlijk niet. Wij zijn van mening dat een tuintafel simpelweg in elke tuin onmisbaar is. Kun jij je ook wel vinden in die stelling? Ben je juist daarom op dit moment op zoek naar een nieuwe tuintafel? Dan weet je nóg één ding zeker: je hebt meer dan voldoende keuze.

Als je in ons aanbod naar de tuintafels kijkt, zie je onwijs veel verschillende varianten naar voren komen. Je hebt veel keus wat betreft design, wat betreft kleurstelling, wat betreft materiaalgebruiken, wat betreft afmetingen en wat betreft stijl. Daarnaast bestaan er ook nog meerdere varianten: je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tuintafel met parasolgat, voor een tuintafel met bijpassende stoelen en voor een tuintafel in de vorm van een bartafel.

Het is ook niet voor niets dat je in onze webshop zes subcategorieën onder de noemer Tuintafels vindt: Bartafels, Bijzettafels, Inklapbare tafels, Loungeset eettafels, Tuin eettafels en Vuurtafels. Ons advies is om zeker eens deze subcategorieën te checken, indien je op zoek bent naar een nieuwe tuintafel.

In dit artikel willen we jou echter uitgebreid informeren over één specifiek soort tuintafel: de tuintafel met parasolgat. We bespreken graag wat voor tuintafel dit precies is, hoe je de beste tuintafel met parasolgat kunt vinden en wat de belangrijkste voordelen van deze tuintafel zijn. Ben je benieuwd geworden? Neem het artikel op je gemakje door en laat je verrassen door deze – toch wel – unieke tuintafel!

tuintafel met parasol

tuintafel met parasol

Wat is een tuintafel met parasolgat precies?

De kans is groot dat je nu al direct zelf kunt bedenken wat een tuintafel met een parasolgat is. Dit is simpelweg een tafel met in het midden een uitsparing. In deze uitsparing past een bepaalde parasol, waardoor je aan jouw tuintafel in de schaduw plaats kunt nemen.

Met een dergelijke tuintafel geniet je dus van meerdere voordelen, waarover we je later in dit artikel nader informeren. Voordat we naar de voordelen overspringen, willen we graag je nog meer iets meer over deze tafel vertellen.

Het is namelijk zo dat je deze tafel in vrij veel verschillende varianten kunt treffen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bartafel met een parasolgat, maar je kunt ook kiezen voor een eettafel met een parasolgat. Ongeacht voor welk soort tafel je kiest, geniet je dus wel van meerdere voordelen.

Is een tuintafel met parasolgat populair te noemen? Ja, eigenlijk wel. Door de jaren heen zijn de zomers in ons land steeds warmer aan het worden. Indien het buiten 30 graden is, wil je ongetwijfeld niet in de bloedhete zon zitten. Tegelijkertijd wil je wel lekker ontbijten in jouw tuin; dat kan dus perfect als je voor een tuintafel met parasolgat kiest.

Ook in ons assortiment vind je meerdere van deze tuintafels terug. Graag informeren we je verderop in dit artikel dan ook over de belangrijkste criteria van een tuintafel met parasolgat. Je weet dan precies waar je op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe tuintafel!

Wat zijn de voordelen van een tuintafel met een parasolgat?

Het belangrijkste voordeel is toch wel in het gemak te vinden. Je kunt heerlijk plaatsnemen aan jouw tafel, terwijl je ook nog in de schaduw zit. Wil je liever toch wel in het zonnetje aan jouw tuintafel plaatsnemen? Dan kun je de parasol anders instellen of eventjes helemaal inklappen. Je kunt de situatie in ieder geval altijd naar wens maken.

Verder weet je ook nog op een handige manier ruimte te besparen in jouw tuin. Je hoeft immers niet meer los een parasolvoet neer te zetten, maar je kunt deze onder jouw tuintafel neerzetten. Je weet daardoor vrij veel ruimte in jouw tuin te besparen; je vangt dus eigenlijk meerdere vliegen in één klap.

Tot slot is het ook een voordeel dat je van de ‘normale’ functie van een tuintafel geniet. Eigenlijk zorgt het gat voor de parasol alleen maar voor mogelijkheden en niet voor bepaalde beperkingen. Mede daarom kiezen meer en meer huishoudens voor de aanschaf van een tuintafel met een parasolgat.

Heb je ook interesse om een dergelijke tuintafel in jouw tuin neer te zetten? Dan zijn er meerdere criteria waar je goed op moet letten. Daarover informatie we je graag in het restant van dit artikel. Neem het laatste stuk van het artikel goed door, zodat je direct de beste tuintafel met parasolgat voor in jouw tuin kunt vinden!

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een tuintafel met een parasolgat?

Zo, heb je voor jezelf de knoop doorgehakt? Wil je graag gaan profiteren van de voordelen deze unieke tuintafel? Dan moet je eerst gaan bepalen waar je de tafel in jouw tuin neer wilt zetten. Heb je dat duidelijk in beeld voor jezelf? Dan is het advies om de aanwezige ruimte even goed op te meten. Je weet dan immers precies hoe groot de tuintafel kan gaan worden.

Vervolgens moet je goed naar het soort tafel gaan kijken. Zoals hierboven al gesteld, kun je deze tuintafel in verschillende varianten aanschaffen. Ga je bijvoorbeeld voor een lounge eettafel? Of heb je liever een zogeheten bartafel? Aan jou de keus.

Op basis van die keus moet je ook gaan kijken naar een geschikte parasol. Als je de parasol door de tafel heen wilt doen, moeten de diameter van het gat en van de parasol immers wel overeenkomen. Als je op zoek naar een dergelijke tafel gaat, zie je eigenlijk altijd wel vermeld staan wat de diameter van het gat is. Vervolgens kun je een geschikte parasol aan gaan schaffen, waarbij de diameter overigens vaak wel gangbaar is. Je komt weinig uitzonderingen tegen.

Let verder uiteraard ook goed op het materiaal van de tafel, op de kleur van de tafel en op het design van de tafel. Deze tuintafel brengt niet alleen veel gemak met zich mee, maar zorgt ook nog voor een prachtige uitstraling in jouw tuin. Dat is zéker het geval als je kiest voor een tuintafel die qua uitstraling volledig op jouw wensen aansluit. In ieder geval wensen wij je alvast veel plezier met jouw nieuwe tuintafel mét parasolgat!