Tuinmeubelen

Wat zijn de voor- en nadelen van een parasolvoet op wielen?

parasolvoet

In Nederland hebben we meer en meer met heerlijke warme zomers te maken. De temperaturen komen soms boven de 30 graden uit, waardoor het heerlijk is om in de eigen tuin te vertoeven. Lekker een boekje lezen, lekker een powernap doen of even borrelen met vrienden en/of familie. Het is mogelijk als je voor een perfecte inrichting van jouw tuin kiest.

Iets wat in een zomerse tuin absoluut niet mag ontbreken, is een hoogwaardige parasol. De parasol is in staat om jouw lichaam tegen de felle Uv-straling te beschermen. Met name als de temperaturen behoorlijk hoog oplopen, is dat zeer wenselijk. Maar, wat is nou de beste parasol voor in jouw tuin?

Het antwoord op die vraag is nogal afhankelijk van jouw specifieke situatie en van jouw wensen. Gaat jouw voorkeur bijvoorbeeld uit naar een zwevende parasol? Of heb je liever een reguliere stokparasol met wieltjes? Eigenlijk is alles mogelijk. In dit artikel richten we onze pijlen echter op één specifieke parasol: een parasol met een parasolvoet op wielen. Het draait ons daarbij met name om de parasolvoet op wielen. Wat zijn hier nou de voor- en nadelen van? En is het aan te raden om een parasolvoet op wielen aan te schaffen en te gebruiken? Op al deze vragen vind je in dit artikel een uitgebreid antwoord.

 parasolvoet kopen

parasolvoet kopen

De voordelen van een parasolvoet op wielen

Een parasolvoet op wielen brengt absoluut meerdere voordelen met zich mee. Dat is dan ook dé reden waarom je een dergelijke parasolvoet regelmatig voorbij ziet komen in bijvoorbeeld tuinen of bij de horeca. Ook in de horeca zijn deze parasolvoeten namelijk zeer geliefd. Dat heeft eigenlijk met één aspect te maken: de flexibiliteit.

Het allergrootste voordeel van een parasolvoet op wielen is het feit dat je de parasolvoet makkelijk kunt verplaatsen. Je hoeft hem alleen maar vooruit te duwen en de parasol komt alweer op de juiste plek te staan. Heel handig, aangezien de zon gedurende de dag zich ook verplaatst.

Ook is het onwijs prettig dat de parasolvoeten op wielen er fraai uit zien. Fabrikanten kiezen er in de meeste gevallen voor om deze wieltjes te combineren met een natuurstenen voet. Natuursteen is van nature bijzonder zwaar, waardoor de parasolvoet voldoende weerstand aan de parasolvoet biedt. Maar, het natuursteen ziet er ook nog eens fraai uit. Mocht je voor een héle fraaie parasol willen kiezen, is een natuurstenen parasolvoet met wielen dus één van de beste mogelijkheden.

Tot slot willen we ook nog benoemen dat de parasolvoeten op wielen in allerlei soorten en maten te verkrijgen zijn. Je kunt de parasolvoet perfect afstemmen op de grootte van jouw parasol en op jouw wensen. Zodra je de parasolvoet met wieltjes in jouw tuin neerzet, ga je hier vanaf het eerste moment van genieten. Het is namelijk onwijs prettig om een dergelijke parasolvoet te gebruiken!

De nadelen van een parasolvoet op wielen

Een parasolvoet op wielen heeft echter ook enkele nadelen. Deze nadelen gaan eigenlijk hand in hand met enkele van de hierboven genoemde voordelen. We gaven hierboven namelijk als voordeel aan dat veel parasolvoeten op wielen van natuursteen vervaardigd zijn. Dat materiaal is behoorlijk zwaar en biedt daarom voldoende weerstand aan de parasol. Aan de andere kant is het echter ook zo dat dit hoge gewicht zorgt voor een mindere flexibiliteit. Het verplaatsen van een parasolvoet op wielen gaat een stuk minder indien de parasolvoet super zwaar is.

Het is bij een parasolvoet op wielen dus een kwestie van een compromis. De voet moet zwaar genoeg zijn om het gewicht van de parasol te kunnen dragen, maar moet ook weer niet té zwaar zijn.

Bijkomend nadeel is dat je relatief diep in de buidel moet tasten voor een parasolvoet op wielen. Ook dat is iets waar je zeker goed rekening mee moet houden.

Besluit

Zo, kan je naar aanleiding van dit artikel voor jezelf een keuze gaan maken? gaat jouw keuze daarbij naar een ‘reguliere’ parasol? Of geef je toch de voorkeur aan een parasolvoet op wielen? Feit is dat een dergelijke parasolvoet handige voordelen met zich mee brengt, maar ook enkele nadelen kent. Zet dus al je wensen op een rijtje en gat in onze webshop gericht op zoek naar de beste parasol(voet)!