Fonteyn review

Het aanschaffen van tuinmeubelen is hoogstwaarschijnlijk geen alledaagse bezigheid. Op het moment dat je naar nieuwe tuinmeubelen gaat kijken, zou je ongetwijfeld gebruik willen maken van hoogwaardige leveranciers. In onze ogen is Fonteyn dat absoluut. Namens Tuinmeubelsale.nl zijn we uitermate content dat we met partijen zoals Fonteyn, Kees Smit Tuinmeubelen en Tuinmeubelshop samen mogen werken. In dit blogartikel vertellen we je graag iets meer over het bedrijf Fonteyn. We kijken naar de historie, het assortiment, de belangrijkste voordelen en klantbeoordelingen. Kortom; deze Fonteyn review bevat alle benodigde informatie om een goed beeld van deze partij te kunnen krijgen.

Over Fonteyn

In 1989 wordt in Uddel gestart met het bedrijf Fonteyn. De heer Dolf Nieleland is de eigenaar en begint met het kweken van bloembollen. Deze bloembollen worden vervolgens aan groothandels verkocht. Al in 1992 brengt Dolf Nieleland de eerste verandering aan. De verkopen gaan namelijk onwijs goed, waardoor hij ook begint met particuliere verkoop. Onder andere bloembollen, tuinplanten, hangplanten en potplanten maken op dat moment onderdeel van het assortiment uit.

De jaren daarna lopen de zaken goed en Dolf Nieleland blijkt kijken naar mogelijke nieuwe markten. Op dat moment stuit hij op de zogeheten spabaden. Deze spabaden zijn in het buitenland behoorlijk populair, maar niemand verkoopt dergelijke baden nog in Nederland. Na het leggen van contacten worden al snel de eerst luxe bubbelbaden verhandeld onder de naam ‘Fonteyn Spa’s’.

Eigenlijk was dat dé oorzaak van het huidige assortiment van Fonteyn. Dolf Nieleland zag namelijk vroegtijdig in dat de vraag naar tuingerelateerde producten onwijs groot was. Nadat Fonteyn Spa’s in 20202 internationaal gaat, wordt ook in 2005 de showroom in Uddel volledig aangepast. Het assortiment is in deze jaren nóg verder gegroeid, waardoor ook tuinhuizen en allerlei tuinmeubelen onderdeel uit zijn gaan maken van Fonteyn.

In 2009 begint Fonteyn direct met een flinke tegenvaller; het nieuwe pand van Fonteyn vat vlam. Gelukkig is alsnog in medio 2010 het huidige pand van Fonteyn opgeleverd. Tot 27 juli 2016; op dat moment vliegt het nieuwe pand volledig in de fik. Slechts één kwart van de showroom is bewaard gebleven; de volledige kelder met daarin de voorraad is wél ongeschonden uit de vlammenzee gekomen. Vanaf dat moment zette het team van Fonteyn direct de schouders er weer onder. Momenteel staat het pand in Uddel te boek als ‘Europa’s Grootste Outdoor Living Mall’.

Het doel van Fonteyn is om iedereen meer te laten genieten van het buitenleven. Dankzij een het brede assortiment is het bedrijf in staat om voor een groot publiek de geschikte tuinmeubelen en tuingerelateerde artikelen aan te bieden.

Het assortiment van Fonteyn

De term ‘Europa’s Grootste Outdoor Living Mall’ komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, in deze showroom vind je echt onwijs veel producten. Dat geldt niet alleen voor de showroom, maar ook voor de webshop. In de webshop zijn meerdere categorieën opgesteld, zodat je gericht naar de gewenste producten kunt zoeken. De volgende categorieën vormen samen het uitgebreide assortiment van dit merk:

Ten opzichte van de andere partijen waar wij mee samen werken, weet Fonteyn zich dus op een unieke manier te onderscheiden. Als je op zoek naar een luxe bubbelbad, een zwembad of een spa bent, kan je naar hartenlust shoppen bij dit bedrijf.

De voordelen van Fonteyn

We hebben hierboven reeds aangegeven dat het assortiment van Fonteyn behoorlijk uitgebreid te noemen is. Dat is dan ook één van de voordelen van Fonteyn. Of je nou op zoek bent naar een nieuwe tuinbank of een nieuw Tuinhuis aan wilt schaffen; bij dit merk ben je aan het juiste adres.

Bijkomend voordeel is dat je terecht kan in de grote showroom in Uddel. Deze showroom is ruim 35.000 vierkante meter groot en biedt zodoende volop plek voor alle producten. Je kunt hier een hele dag rondlopen, de producten bekijken en uiteindelijk het gewenste product aanschaffen. Dankzij deze showroom ben je in staat om alle producten met eigen ogen te aanschouwen.

Is dat voor jou niet noodzakelijk? Dan kan je ook altijd gebruik maken van de prima webshop van Fonteyn. De webshop is overzichtelijk, is makkelijk te bedienen en omvat alle informatie waar je naar op zoek bent. Ook dat is zeker één van de voordelen van dit bedrijf.

Daarnaast willen wij ook de klantenservice van Fonteyn graag benoemen. Zoals we in de inleiding van dit artikel al zeiden, koop je niet dagelijks een tuinmeubel of een Tuinhuis. In dat geval is het prettig dat je een beroep kunt doen op de informatie en het advies van een gespecialiseerde en vakkundige klantenservice. Dat is zeker het geval bij Fonteyn. Je kunt van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur contact opnemen en op zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur. De klantenservice is te bereiken via 0577 456 040 of via ishop@fonteyn.nl. Uiteraard kan je ook in de ruime showroom terecht voor al jouw vragen.

Tot slot willen we nog de prettige verzending aanstippen. Als je een product in de webshop koopt, wordt deze zo snel mogelijk naar je opgestuurd. Bij grote producten, zoals een Tuinhuis of spabad, wordt er rechtstreeks contact met je opgenomen. Zodoende is het mogelijk om een datum en tijdstip af te spreken. Niet tevreden over de producten? Dan kan je contact opnemen met de klantenservice. Samen met jou gaat de klantenservice kijken naar een passende oplossing.

Beoordeling Fonteyn

Het mag duidelijk zijn dat dit bedrijf meerdere voordelen met zich mee brengt. Mede vanwege deze vele voordelen is het bedrijf onwijs populair in binnen- en buitenland. Dat is ook terug te zien in de beoordelingen. Fonteyn verzamelt via Trustpilot beoordelingen van klanten die een bestelling hebben geplaatst.

In totaal zijn er via Trustpilot ruim 2000 beoordelingen geplaatst. De gemiddelde score van deze beoordelingen is 4 sterren (op een schaal van 5). 74% van alle beoordelaars geven zelfs aan dat de service van Fonteyn uitstekend is.

In de beoordelingen komen veelal dezelfde pluspunten naar voren. Zo valt er meermaals te lezen dat men onder de indruk is van de vakkennis van de medewerkers in de showroom. Ook de klantenservice en het uitgebreide assortiment kunnen op de nodige complimenten rekenen. Daarnaast spreken veel mensen ook positieve woorden uit over de prettige levering van de bestelde producten. ‘Keurig op tijd’ en ‘Prima afgeleverd’ zijn veelgelezen termen in de beoordelingen.

Mede vanwege deze hoge beoordelingen zijn wij blij dat we met Fonteyn samen mogen werken. Dankzij het onderscheidende assortiment en de aanwezige vakkennis is het zeer prettig samenwerken!