Inspiratie, Tips

3 redenen om voor een hoekbank te kiezen

3 redenen om een hoekbank te kiezen

Staat er binnenkort een verbouwing in je tuin te wachten? Heb je behoefte om je huidige tuinmeubelen te vervangen voor nieuwe exemplaren? In dergelijke gevallen nodigen we je graag uit om een kijkje in ons assortiment te nemen. Het aanbod van tuinmeubelen is anno 2019 namelijk erg divers. Dit geldt in feite voor alle soorten tuinmeubelen, uiteenlopend van een uitgebreide en luxe lounge set tot en met een simpele en praktische tuinstoel.

Veel Nederlanders kiezen in hun tuin ook voor een tuinbank. Een tuinbank biedt tenslotte een hoop zitruimte. Indien gewenst kan je ook nog op een bank liggen. Het staat in ieder geval als een paal boven water dat een tuinbank een verstandige aankoop is. Je kan daarbij kiezen voor een tuinbank in de vorm van een L. Dit wordt ook wel eens aangeduid met de term ‘hoekbank’, aangezien een dergelijke bank vaak in een hoek geplaatst wordt.

kies een hoekbank

kies een hoekbank

Optimaal benutten van de ruimte

Met een hoekbank ben je in staat om de aanwezige ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Door de vorm van de bank worden er in feite meer zitplaatsen gecreëerd. De plek waar de ‘bocht in de bank zit, biedt tenslotte extra ruimte op. Als je niet al te veel ruimte in je tuin hebt, is een hoekbank dus zeker aan te raden. Maar, als je veel ruimte hebt, is het ook zeker aan te raden. Profiteer direct van de ruimte die door een hoekbank beschikbaar gesteld wordt!

Rustgevend

Door de vorm van een hoekbank kan je hier ook languit op liggen. Dit biedt de basis voor een rustgevend gevoel. Een gevoel waarbij je bij kan komen van de dagelijkse sleur. Het is heerlijk om op een hoekbank te liggen, terwijl je van het lekkere zonnetje geniet.

Ruime keus

Als je in ons assortiment kijkt, zie je vele hoekbanken terugkomen. Dit betekent dat je genoeg keus hebt en dus de bank op de rest van je tuin af kan stemmen. Let hierbij op materiaalgebruik, op kleurgebruik en op vormgeving. Je kan de hoekbank op de stijl van je tuin afstemmen; ga je voor een dezelfde stijl? Of ga je liever experimenteren met contrasterende kleuren? We durven in ieder geval te stellen dat de aanschaf van een hoekbank een verstandige en goede keuze is.