Inspiratie

Herfst zorgt voor nieuwe plannen

pexels lina kivaka 1585892

Het is bijna zover de herfst doet weer zijn intrede. De hoogste tijd dus om je tuin voor te bereiden op de naderende seizoenen herfst en winter. Het is dan ook belangrijk om een paar stappen te ondernemen die ervoor gaan zorgen dat je tuin de komende koude maanden goed door kan komen. In deze blog bespreken we dan ook de nuttige tips met je die je herfsttuin voor kunnen bereiden op de winter. Alles bij elkaar is jouw tuin er zo helemaal klaar voor en kun je heerlijk van dit fijne seizoen genieten.

Het is vaak zo dat we helaas denken dat we er enkel met wat schoonmaak en opbergwerkzaamheden wel komen maar niets is minder waar. Er is dan ook veel meer nodig om je tuin tot een fijne plek te maken die goed de komende seizoenen kan doorstaan en die er na deze seizoenen dus ook nog uitziet om door een ringetje te halen.

Wel is het dan erg belangrijk om hier een aantal stappen voor te doorlopen en die stappen zetten we dan ook maar wat graag voor je op een rijtje. Lees je met ons mee?

Alles begint met een schoon werkblad

Om te beginnen gaan we natuurlijk eerst opruimen net als met zoveel andere dingen is het ook bij het voorbereiden van je tuin eerst nodig om de tuin schoon te maken zodat je vervolgens met een schone lei aan de slag kan.

Haal dus alles weg wat je niet meer nodig hebt en ga ook alles goed na en kijk wat er nog nuttig is of wat je helemaal niet meer nodig hebt in je tuin. Als er bepaalde zaken zijn die je dus niet meer van dienst kunnen zijn in je tuin dan is het ook van belang om deze zo snel en vlot mogelijk te verwijderen zodat ze niet meer in de weg staan en ook niet onnodig meer ruimte innemen.

Verwijder naast spullen bijvoorbeeld ook dode planten en tuinafval. Zodat je alles weer helemaal netjes kunt maken en ervoor kunt zorgen dat je vervolgens met een schone lei aan de slag kunt.

Snoeiwerkzaamheden zijn van groot belang

En dan hebben we ook de snoeiwerkzaamheden nog. Ook deze zijn belangrijk om op de juiste wijze uit te voeren en ook hier heb je dan ook zeker weten aandacht voor nodig en daarna een groots resultaat. Het is dan ook erg belangrijk om dit op de juiste wijze te doen en om er daarna dus voor te zorgen dat je een nette en verzorgde tuin hebt waar jij je voordeel mee kan doen.

Juist als je goed zorgt voor de beplating in je tuin kun je daar op een later moment je voordeel mee doen. Als jij ervoor zorgt dat je beplanting goed gesnoeid en verzorgd wordt dan pluk je daar later dus de vruchten van. Kijk dan ook goed naar hoe je dit aan kunt pakken. Snoeiwerkzaamheden kunnen de gezondheid en levensduur van je beplanting verlengen en verhogen en juist dat is natuurlijk zo belangrijk.

Het beschermen van vorstgevoelige beplanting

Iedereen heeft wel een aantal vorstgevoelige planten in zijn of haar tuin staan en juist deze  vragen dus wat extra aandacht en het is ook belangrijk om deze dat te geven. Ook hier kun je dus verschillende kanten mee op en dat lichten wij dan ook graag voor je uit. Ten eerste is het dus belangrijk om een laag mulch toe te voegen zodat je zeker weet dat je beplanting al een soort isolerende laag heeft waar je dus je voordeel mee doen kan.

Op deze manier heeft dit een isolerend effect en juist dit zorgt er dan ook voor dat de temperatuur goed blijft en dat je beplanting dus beter uit de voeten kan en veel langer in goede staat blijft. Ook zijn er speciale plantendekens te koop waarmee jij je planten of de grond af kunt dekken zodat op die manier ook alles netjes blijft en je zeker weet dat de grond niet kan bevriezen.

De nodige aandacht voor je gazon

Ook hebben we vaak gezien dat mensen een gazon in de tuin hebben maar dat dit geen aandacht krijgt voordat de winter gaat beginnen. Als de winter in aankomst is dan is het erg belangrijk om je gazon nog een laatste  keer te maaien zodat het er helemaal klaar voor is. Verlaag daarnaast ook geleidelijk de maaihoogte bij iedere maaibeurt. Op die manier kun je dan ook mos vorming voorkomen ook dat is natuurlijk heel erg prettig.

Bemest daarnaast je gazon met speciale herfst en winter meststof waarmee je de wortels van je gazon kan versterken en onderaan de streep dus ook veel langer van je gazon in goede conditie genieten kan.

Het planten van bloembollen

Wist je trouwens dat de herfst ook het ideale moment is voor het planten van bloembollen. Denk bijvoorbeeld aan tulpen, narcissen en krokussen. Deze zullen dan ook in het voorjaar de meest schitterende bloemen opleveren en ook dat is heel prettig allemaal.

Plant wel altijd een bol in een vrij diep gat voor het beste resultaat. Maak een gat dat twee keer zo diep is als de hoogte van de bol en plant daarnaast de bol altijd met de punt omhoog. Op deze manier krijg je dan ook schitterende bloemen en daar kun je in het voorjaar dan weer heerlijk van genieten. Het voorwerk hiervoor doe je dan ook al in het najaar voor het beste resultaat.

De juiste bescherming voor je tuinmeubelen

We hebben bijna allemaal wel tuinmeubelen in onze tuinen staan. Maar wist je ook dat deze het juist in het najaar zwaar te voorduren krijgen door de veranderende weersomstandigheden. Iets wat je natuurlijk veel liever wil voorkomen en gelukkig kan dit ook op verschillende manieren.

Je kunt je tuinmeubelen namelijk prima de juist vorm van bescherming bieden en zo zorgen dat ze veel langer en vooral in goede conditie meegaan. Juist dat is zo belangrijk omdat je dus op die manier zorgt voor een hele fijne plek waar je optimaal van genieten kan en je tuinmeubelen in levensduur verlengd worden.

Controleer daarnaast ook de hoezen of deze zijn vastgemaakt om te voorkomen dat ze wegwaaien. Veel mensen vergeten dit helaas nogal eens en dat is erg jammer want op die wijze heb je er dan ook niet het juiste effect van. Juist als je graag wil dat je tuinmeubelen wel zo lang mogelijk meegaan is het erg belangrijk om te zorgen dat ze dus goed bevestigd en beschermd zijn en zo dus langere tijd in goede conditie mee kunnen gaan.

Loop het achterstallig onderhoud in de tuin goed na

Bijna iedere tuin heeft wel achterstallig onderhoud en het is dan ook belangrijk om hier goed naar te kijken en om hier je voordeel mee te doen. Loop dan ook alles goed na in de tuin en kijk waar je eventueel aan de slag kan gaan om zaken te repareren of verhelpen zodat onderaan de streep het plaatje compleet is en jij dan ook je voordeel kan doen met een goed verzorgde tuin waarbij alles tot in de puntjes klopt en waarbij alles nagelopen kan worden.

Door deze controle in je tuin uit te voeren zorg je er dan ook voor dat je tuin netjes en verzorgd kan blijven en worden en dan zien we ook zeker weten dat achterstallig onderhoud niet op kan lopen en dat alles dus netjes blijft in de tuin.

Zorgen voor de dieren in de tuin

In de winter en de herfst krijgen de dieren in de tuin het vaak wat lastig en ook dat kan problemen opleveren en dit wil je natuurlijk liever niet. Het is dan ook belangrijk om  te kijken hoe je dit voorkomen kan en wat je kan doen om ervoor te zorgen dat er ook voor de dieren voldoende te vinden is in de tuin waar ze blij en gelukkig van kunnen worden.

Voldoende voeding is hier dan ook een belangrijk onderdeel van naast voldoende schuilplekken. Ook deze mogen dan ook zeker niet ontbreken. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken waar je kan zorgen voor voldoende beschutting en plekken om te schuilen zodat ook hier dus onderaan de streep voldoende aandacht voor is.

Zorg voor het juiste tuingereedschap

Ook het juiste tuingereedschap is natuurlijk van belang en kan dan ook voor veel fijne voordelen zorgen. Juist als jij je tuin op de juiste wijze voor wil bereiden op de komende herfst dan is het wel van belang om dit op een goede wijze te doen zodat je hier ook je voordeel mee kan doen. Ook hier zijn dan gelukkig aardig wat mogelijkheden voor maar het begint wel allemaal voor het juiste gereedschap.

Het is dan ook zeker belangrijk om voor het juiste gereedschap te zorgen en om hier je voordeel mee te doen. Kijk dan ook goed op welke wijze je dit kunt realiseren. En welk tuingereedschap je hiervoor nodig hebt. Zorg ook dat al het gereedschap in goede staat en conditie is zodat je er ook echt goed mee uit de voeten kunt. Want ook dat is natuurlijk van groot belang.

Juist met het juist gereedschap til jij je tuin dan ook naar een hoger niveau en kun je daar onderaan de streep veel mee bereiken. Zo is je tuin dus in zeer korte tijd gereed voor de komende herfst en kun jij hier optimaal van genieten.

Voeg wat fijne herfstplanten toe

Een andere fijne voorbereiding op de herfst kan zijn om fijne herfstplanten toe te voegen. Er zijn dan ook voldoende planten die juist in de herfst goed groeien en bloeien en waar je dan ook zeker weten je voordeel mee kan doen.

Juist deze planten zorgen dan ook voor een heel fijn effect in de tuin en laten je tuin dus ook in de herfst stralen. Het is dan ook enorm belangrijk om goed te kijken naar hoe jij dit vorm kunt geven en welke herfstplanten er dus bij jou in de tuin een plekje kunnen krijgen. Op die wijze maak je dus van je tuin onderaan de streep een hele fijne plek waar genieten met een hoofdletter centraal komt te staan.

En wist je trouwens dat er dus ook veel meer fijne herfstplanten te vinden zijn dan je wellicht op het eerste oog zou denken. Er is dan ook meer dan voldoende mogelijkheid om er op die manier een fijne plek van te maken die ook in de herfst maanden dus wat kleur toe kan voegen. En dan zijn er zelfs ook nog winterharde planten en bloemen te vinden die ook in de winter nog kleur aan je tuin kunnen geven.

Onderaan de streep zorgt dit alles bij elkaar er dus voor dat je tuin een hele fijne plek kan zijn waar jij optimaal genieten kan en waar jij dan ook zeker weten je voordeel mee kan doen. In de herfst kan er dus zeker weten ook voldoende kleur in je tuin te vinden zijn en dat is natuurlijk al een feestje op zichzelf waard.

Een tuin voorbereiden op de herfst en winter

Zoals je dus wel kunt zien zijn er meer dan voldoende manieren om je tuin dus voor te bereiden op de komende herfst en winter. Op deze manier kun je dan ook een hele fijne plek van je tuin maken waar genieten centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van je tuin en het vormgeven van alles wat je in je tuin tegen komt. Maar ook kan het heel erg fijn zijn om ervoor te zorgen dat je mooie planten een plekje geeft die juist in de herfst en de winter heel erg goed kunnen bloeien. Op deze manier krijg je dan ook een schitterende tuin vol kleur waar je zeker weten je voordeel mee kan doen.

Zorg dan ook voor een goede voorbereiding zodat jouw tuin er straks helemaal klaar voor is om aan een goede herfst en winter te starten zonder al teveel problemen. Op die manier zie je dan ook dat je alles tot zijn recht kan laten komen en dat je ervoor zorgen kan dat je tuin een fijne plek gaat worden waar genieten bovenaan staat en waar je vooral ook ziet dat de herfst kleuren prachtig tot zijn recht komen en dat jij hier vooral heel erg van genieten kan.