Inspiratie

De beste tips voor een oase van groen in huis

pexels fabian stroobants 2123482

Een oase van groen in huis. Dat willen we tegenwoordig allemaal wel. We genieten er dan ook steeds meer van om groen in huis te plaatsen en realiseren hier dan ook met veel liefde een plekje voor. En volkomen terecht natuurlijk. Het is dan ook zeker weten heel erg leuk om op deze wijze aan de slag te gaan met groen in huis en om hier vervolgens de voordelen van te kunnen ervaren.

Toch is het iets wat je niet zomaar even doet en het realiseren van een oase van groen in huis heeft best even wat voeten in de aarde. Maar met de juiste tips kom je wel zeker weten een heel eind en wij helpen je dan ook graag op weg.

Lees dan ook snel met ons mee naar de beste tips voor het realiseren van een groene oase in huis. Wat moet je wel doen en wat juist niet en hoe zorg je ervoor dat jouw woning straks ook een plek vol rust, groen en ontspanning is! Lees dan maar snel met ons mee.

Het voordeel van lekker veel groen in huis

De natuur heeft een hele fijne eigenschap op ons mensen, vandaar dat het ook belangrijk is om lekker veel tijd in de natuur door te brengen. Vaak doen we dat door lekker veel naar buiten te gaan en lande wandelingen te maken of door bijvoorbeeld naar het bos te gaan. Maar wist je dat het ook heel fijn kan zijn om het groen juist naar binnen te halen en om dus ook binnenshuis van de voordelen van de natuur te genieten.

Enkele voordelen die je hiervan kunt ervaren zijn bijvoorbeeld een meer ontspannen gevoel, een stuk minder stress maar ook een betere zuurstofkwaliteit in huis. Allemaal hele fijne voordelen die je zeker weten zelf ook wil ervaren.

Het is dan ook zeker weten een goed en slim idee om zelf ook lekker veel groen naar binnen te halen en zo te zorgen voor een oase van groen in huis en alle fijne voordelen hiervan te ervaren.

Welke planten kies jij voor in huis

Het begint natuurlijk allemaal met het kiezen van de juiste planten. Deze heb je in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je planten kiezen die binnenshuis goed gedijen en goed met deze omstandigheden om kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan de Pothos, Sansevieria, Dracaena de Vredespalm of verschillende soorten vetplanten.

Deze planten soorten doen het allemaal over het algemeen heel erg goed binnenshuis en dat maakt deze planten dan ook tot een prima keuze. Het is hierbij wel belangrijk om goed op de lichtbehoefte van deze planten te letten zodat je zeker weet dat je daar aan kan voldoen. Dit werkt dan ook het beste voor het welzijn van deze planten.

Daarnaast is de luchtvochtigheid ook van belang en moet je dus goed kijken hoeveel water ze nodig hebben zodat je zeker weet dat ze de juiste hoeveelheid krijgen om goed te kunnen groeien en bloeien.

Ook de juiste potten of bakken spelen een rol

Niet alleen de plant en de omgeving bepaald het succes maar ook de pot of bak waar ze in staan. Het is namelijk belangrijk dat deze goed bij de plant passen en de plant dan ook kunnen geven wat hij nodig heeft. Ze mogen dan ook zeker niet te groot of te klein zijn en het is dan ook erg belangrijk om de juiste afmetingen te  kiezen.

Ook voor de wortels van de plant is dat van belang. Kies daarnaast ook zeker weten voor goede potgrond zodat de plant hier voldoende voeding uit kan halen en dus ook goed op kan groeien en bloeien.

Ook is het slim om voor een goede drainage in de potten en bakken te zorgen want je wil natuurlijk niet dat de wortels van je planten te nat worden en in het water komen te staan. Hiervoor is het dan ook belangrijk om te zorgen dat je dit zo goed mogelijk voorkomen kan.

Welk plekje geef jij aan je planten

Naast de potten is het ook belangrijk om goed te kijken waar in huis jij de planten zet. Kijk dan ook goed waar jij ze een plekje gaat geven zodat ze goed kunnen genieten van zon of eventueel schaduw afhankelijk van wat ze nodig hebben.

Plaats de planten dan ook op plekken met de beste lichtomstandigheden in huis, sommige planten hebben juist heel veel direct licht nodig terwijl andere meer indirect licht nodig hebben. Dit kan per soort verschillen en het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden. Zorg er daarnaast voor dat je planten ook niet te dicht bij radiatoren en airconditioners staan. Hierdoor kunnen ze het soms flink lastig krijgen en ook dat wil je liever voorkomen.

De plaats van de planten in huis is dus heel belangrijk en moet je ook echt weloverwogen doen. Kijk goed welke eigenschappen jouw planten hebben en waar je ze dan ook het beste kan plaatsen.

Jouw planten hebben ook voeding nodig

Naast water en een goede zonnige plek hebben planten ook vaak voeding nodig. Het is dan ook belangrijk om ze dit te geven zodat ze ook op dit gebied krijgen wat ze nodig hebben. Het is dan ook belangrijk om je planten voldoende mest te geven en om ze dus regelmatig te bemesten met een uitgebalanceerde plantenvoeding. Lees de instructies op de verpakking goed om te weten hoe vaak je moet gaan bemesten. Alleen zo bereik je dan ook het beste resultaat.

Let er ook goed op dat je echt speciale plantenvoeding koopt welke geschikt is voor het soort plant dat jij hebt staan. Alleen zo zorg je voor een goede macht en dus ook een goed effect van de voeding. Deze soorten voeding zijn dan ook zo afgestemd dat ze het type plant echt precies geven wat deze nodig heeft en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Het bestrijden van plagen

Een andere handige tip is om je beplanting met grote regelmaat te controleren op plagen. Er kunnen allerlei plagen en ziektes je planten lastig vallen en dit kan je planten flink beschadigen of er in het ergste geval zelfs voor zorgen dat je planten het niet gaan redden. Dat is natuurlijk iets wat je maar wat graag wil voorkomen en vandaar dat het erg belangrijk is om dan ook te kijken hoe je dat het beste kan doen.

Gelukkig kan planten bestrijden op veel verschillende manieren en heb je ook veel natuurlijke middelen om allerlei plagen te lijf te gaan. Het is dan ook zeker weten aan te raden om hier gebruik van te maken en om er zo dus voor te zorgen dat je planten alles krijgen wat ze nodig hebben.

 Plaats planten in verschillende ruimtes in huis

Als je dus kiest voor een oase van groen in huis dan is het vooral ook heel belangrijk om de beplanting op verschillende plekken in huis te plaatsen. Hierdoor krijg je dus echt een oase van groen in huis en kun je dus door je hele woning heen profiteren van de vele voordelen die de natuur in huis te bieden heeft.

Dit zorgt dan ook voor een heerlijk plaatje waar je optimaal van genieten kan. Kijk dan ook goed naar hoe je dit allemaal vorm kunt geven en hoe je er dus voor zorgen kunt dat de beplanting de boventoon voert en overal in huis terug te vinden is voor het beste resultaat.

Een oase van groen in huis

Zoals je wel kunt lezen is een oase van groen in huis dan ook zeker weten een heel goed en fijn idee waar je veel aan kan hebben en waarmee je ervoor kan zorgen dat je woning veel fijne voordelen kan bieden. Daarnaast vormt je huis op deze wijze dan ook zeker een plek waar je even helemaal tot rust kan komen en waar jij optimaal genieten kan van rust en ontspanning en laat dat nu juist zo belangrijk zijn.

Het is vooral heel erg leuk om op verschillende plekken in huis veel planten een plekje te geven dus op die manier heb je dan ook op verschillende plekken in huis lekker veel groen en kun je dus ook overal die heerlijke sfeer ervaren en die stijl doorvoeren. Het is dan ook zeker weten een aanrader om het op die wijze aan te pakken en zo te genieten van de voordelen van de planten in huis.

Zet bijvoorbeeld planten in de woonkamer, slaapkamer en badkamer en plaats verse kruiden plantjes in de keuken voor het beste resultaat. Op deze wijze kun je dan ook overal in huis de voordelen van beplanting ervaren en van groen in huis en dat is erg prettig.

Zorg daarnaast dus voor de juiste omstandigheden voor je beplanting zodat je er optimaal van kan profiteren, denk dus aan de juiste potten en bakken maar ook de juiste hoeveelheid zonlicht, voeding en de juiste aarde. Ook de afmetingen van de potten doen er zeker weten toe. Alleen op deze wijze realiseer jij een echte groene oase in huis!