Inspiratie

De entree van je woning zegt alles

woning entree

Het is vaak enorm bepalend voor het beeld wat we van een woning hebben, we hebben het dan natuurlijk over de entree van een woning. Dit is namelijk het eerste wat je ziet en bepaald dan ook vaak meteen heel je beeld van een woning. En helaas zitten wij mensen zo in elkaar dat een eerste beeld lang blijft hangen en dat dit lastig weer te veranderen is!

Des te meer reden dus om ervoor te zorgen dat het eerste beeld van je woning goed is en dat je dus een fijne entree maakt, dit zorgt meteen voor een positief beeld over je woning en is dus fijn thuiskomen! Wat vooral fijn is als je een warm en welkom gevoel krijgt als je entree van een woning nadert, dat is dan ook het gevoel waar je naar op zoek bent en wat je graag met je entree uit wil stralen! En gelukkig is dit makkelijker te realiseren dan je misschien denkt!

Want wist je trouwens dat je met een paar simpele stappen ervoor kunt zorgen dat jouw woning een super fijne entree heeft waar je heerlijk van kunt genieten! Je zal een heerlijk fijn en warm gevoel ervaren als je jouw woning betreed en laat dat nu precies de bedoeling zijn!

In deze blog vertellen we je dan ook graag hoe jij er nu zelf ook voor kunt zorgen dat jouw woning een fijne entree heeft en dat je jezelf warm en welkom voelt als je de voordeur nadert! We doen dit door vooral veel gebruik te maken van groen en de natuur aangezien dan de helft al is gewonnen! Lees je met ons mee?

 

De entree is van belang

Het is erg jammer dat we vaak zo weinig aandacht aan onze entree besteden. We zorgen er meestal liever voor dat alles binnen in onze woning op orde is en besteden hier dan ook veel tijd en geld aan! Uiteraard is dit ook heel erg belangrijk maar het is zo jammer als de entree van je woning hierdoor wordt vergeten terwijl dit juist ook zo belangrijk is! Want het is juist je entree die zorgt voor een fijn beeld en een warm welkom als je jouw woning betreed! Het is de eerste indruk die telt en met een mooi verzorgde entree kun je ervoor zorgen dat deze positief is!

Wij vinden het dan ook enorm belangrijk om ook voor een fijne entree van je woning te zorgen omdat je op deze manier er zorg voor draagt dat je altijd op een fijne manier thuiskomt en een warm en welkom gevoel ervaart en dat is zo prettig en belangrijk!

Heel jammer dus dat de entree altijd vergeten wordt want hier valt juist zoveel winst mee te behalen. Met de entree zet je de eerste indruk neer voor je hele woning en je kunt er dus maar beter voor zorgen dat deze positief is!

 

Een mooie voordeur

Het eerste wat je meestal ziet als je de entree van een woning nadert is de voordeur. Het is dan ook er belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze helemaal in orde is. Zorg er dus voor dat je voordeur netjes in de verf zit, geen scheuren of kapotte delen heeft en dat er net deurbeslag op zit. Dit vormt al voor een heel groot deel het beeld van je entree en dus van je woning! Op het moment dat jouw voordeur helemaal vervallen oogt zet dit voor veel mensen al de toon en dat is natuurlijk onwijs jammer want achter die voordeur ligt misschien wel een paradijsje verscholen!

Het is dus erg belangrijk om aandacht aan je voordeur te besteden en ervoor te zorgen dat je altijd leuk thuiskomt met een nette voordeur! Ook je gasten zullen dit waarschijnlijk wel kunnen waarderen en hebben dan ook meteen een heel positief beeld bij je woning!

 

Het tuinpad

Vaak zien we dat mensen een tuinpad hebben wat naar de voordeur toe leidt. Dit pad loop je af en dan kom je dus bij de daadwerkelijke entree van de woning, maar het eerste wat je ziet is dus dit tuinpad. En het is dus ook erg belangrijk dat dit er netjes uitziet. Je kunt je misschien wel voorstellen dat als je over een tuinpad moet lopen wat helemaal onder het onkruid zit dat je hier dan niet vrolijk van wordt dit zorgt ook voor een erg vertekenend beeld.

Daarnaast is het ook nog eens ontzettend zonde want hoe netjes de rest van je entree misschien ook is dit eerste beeld blijft hangen en heeft dan ook vaak de toon al gezet! Des te meer reden om ervoor te zorgen dat je entree er netjes uitziet. Zorg ervoor dat de tegels niet schots en scheef liggen en dat het niet bezaaid is met onkruid. Op deze manier zorg je direct al voor een verzorgd beeld en laat dat nu dus ook precies de bedoeling zijn!

 

Groen naast de voordeur

Als je denkt aan de entree dan is het vooral erg leuk om hier veel met groen te werken! Dit heeft een aantal redenen! Ten eerste zorgt groen altijd voor een hele warme en gezellig sfeer en dat is natuurlijk precies waar je naar op zoek bent dus dat komt nu goed van pas! En ten tweede leg je door het gebruik van groen ook een fijne link van buiten naar binnen. Op deze manier betrek je dus jouw entree bij de tuin en andersom en dat zal weer zorgen voor een heel prettig en kloppend geheel!

Daarnaast is het natuurlijk ook altijd nog heel erg leuk om veel met groen te werken! Het grote voordeel is dat je met groen altijd je creativiteit kwijt kunt. Je kunt er dus veel mee maken en verzinnen en ervoor zorgen dat het allemaal past bij wat je in gedachten hebt! Dit is een groot voordeel van groen!

Je kunt bijvoorbeeld twee mooie potten naast de voordeur plaatsen en deze vullen met mooie planten of bloemen! Juist ook als je veel met kleur werkt en de potten vult met gekleurde bloemen zorg je voor een gezellig en warm welkom!

Maar denk ook bijvoorbeeld eens aan het hangen van een bloemenkrans aan de deur! Ook dit ziet er altijd ontzettend warm en gezellig uit en ook hierbij kun jij jezelf helemaal uitleven met groen! Zorg ervoor dat de krans goed gevuld is en dan heb je meteen een mooi stukje groen in je entree hangen wat wil je nog meer! En ook in je krans kun je overigens werken met verse bloemen in allerlei verschillende kleuren dit zorgt voor een mooi en verrassend beeld! Een warmer welkom kun je jezelf eigenlijk niet bedenken!

 

Een naambordje en een deurbel

Wat ook erg fijn werkt is om een naambordje en een deurbel bij je voordeur te plaatsen! Op deze manier zorg je er dus echt voor dat mensen je weten te vinden en je maakt het ook nog eens erg persoonlijk! Doordat je dus een deurbordje plaatst en een deurbel geef je eigenlijk altijd direct al de boodschap door dat iemand welkom is en dit zal mensen een heel prettig gevoel geven als ze jouw voordeur betreden!

Je zou het soms niet verwachten maar al dit soort kleine dingen hebben dus ook echt invloed op het gevoel wat je krijgt als je de voordeur betreedt. Dit werkt niet alleen zo voor je gasten maar ook voor jezelf het is dan ook enorm belangrijk en geeft meteen een heel fijn beeld!

eerste indruk woning

eerste indruk woning

Een fijne entree

Voor veel mensen is het een fijn gevoel om een goed vormgegeven entree te hebben. Dit is natuurlijk wel heel erg prettig en je kunt met een aantal kleine aanpassingen dus ook een groot verschil maken. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je vooral door veel groen toe te passen voor een heel welkom en een gezellig beeld kunt zorgen! Denk bijvoorbeeld aan mooie bakken gevuld met bloemen en planten naast je deur, of een mooie krans of hangplanten in je portiek!

En het andere voordeel van het toevoegen van veel groen is dat je ervoor zorgt dat je hiermee een verbinding maakt tussen je tuin en je entree. Op deze manier voelt alles als een geheel en dat is natuurlijk wel weer heel erg fijn! Dit zorgt voor een prettig en rustig beeld en dat draagt weer bij aan een warm welkom waar je zo naar op zoek bent!

Besteed dus net zoveel aandacht aan je entree als dat je aan de rest van je woning doet en zorg ervoor dat mensen met een blij en warm gevoel bij je thuis aan komen! En vergeet vooral zelf ook niet te genieten iedere keer dat je het tuinpad op loopt!