Tips

Hoe kies je de juiste zweefparasol voor in jouw tuin uit?

zweefparasol kopen

Lange tijd was het ondenkbaar dat het in ons land meerdere dagen achter elkaar 30 graden zou zijn. In de afgelopen zomers is echter gebleken dat dit wél heel goed mogelijk in ons land is. Wil jij daar graag optimaal van profiteren? Wil je graag zoveel mogelijk tijd in jouw tuin door gaan brengen? Dan ben je zéker niet de enige. In de afgelopen jaren is dit namelijk van meer en meer Nederlanders de grote wens geworden.

Als jij deze wens ook hebt, is het aan te raden om ons aanbod eens te checken. In ons aanbod vind je namelijk de beste meubelen en accessoires voor in de tuin. Dankzij ons aanbod kun je jouw tuin geheel naar jouw in gaan richten. Juist daardoor kun je lang, optimaal en aangenaam genieten van jouw tuin.

Als je écht van jouw tuin wilt genieten, kun je niet zonder een parasol. Een parasol is eigenlijk – gezien de hoge temperaturen – onmisbaar geworden in ons land. Mocht jij nog geen parasol hebben, is het advies om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een geschikte parasol. Daar helpen we jou graag mee.

Dat doen we niet alleen met ons uitgebreide aanbod. Nee, wij hebben speciaal voor jou ook dit blogartikel geschreven. In dit artikel richten wij ons volledig op zweefparasols; dit zijn vrij unieke parasols met ongekend veel voordelen. Neem dit artikel op je gemakje door en ga vervolgens direct op zoek naar de beste zweefparasol voor in jouw tuin!

Wat is een zweefparasol precies?

Heb je in het verleden al eens een parasol gehad? Dan is de kans groot dat dit een zogeheten stokparasol was. Een stokparasol is een parasol die uit twee onderdelen bestaat: een stok en het parasoldoek. De stok zit in het midden van het parasoldoek, waardoor de stok/parasolvoet altijd in het midden van het terras geplaatst moeten worden.

Bij een zweefparasol heb je daar geen last van. Deze parasol bestaat namelijk uit het onderstel in combinatie met een knik arm en een parasoldoek. Je kunt de parasolvoet aan de zijkant van het terras zetten, waarna het parasoldoek boven jouw terras zweeft. Dáár komt dan ook de benaming zweefparasol vandaan.

Heb je nog niet helemaal door wat een zweefparasol precies is? Dan verwijzen wij je graag naar de foto aan de bovenkant van dit artikel. Op deze foto zie je een prachtige zweefparasol afgebeeld staan. Zie je het nu direct zitten om van een dergelijke parasol in jouw tuin te genieten? Dan doe je er verstandig aan om dit artikel op je gemakje door te nemen!

Waarom voor een zweefparasol kiezen?

Zo, je weet nu precies wat een zweefparasol is. Als je naar deze parasol kijkt, zie je direct dat we met iets unieks te maken hebben. Dit geldt niet alleen voor de parasol zelf, maar ook voor de voordelen die een zweefparasol biedt. Graag informeren wij je ook uitgebreid over de voordelen van een zweefparasol. De belangrijkste voordelen vind je daarom in onderstaand lijstje:

  • De parasolvoet hoeft niet in het midden van het terras te staan. Dit is een groot nadeel van een stokparasol, waardoor dit bij een zweefparasol een groot voordeel is. Je weet gewoonweg veel ruimte op jouw terras te besparen, terwijl je ook niet meer over de parasolvoet heen kunt vallen. Wel zo prettig en zo veilig.
  • Ook geschikt voor grote tuinen. Een belangrijk voordeel is dat een parasoldoek vaak een relatief groot parasoldoek heeft. Dit betekent dat een dergelijke parasol ook voor in grote tuinen geschikt is. Sterker nog; sommige zweefparasols hebben een parasoldoek met een diameter van wel 3,5 meter!
  • Een prachtige uitstraling. Als je een zweefparasol in jouw tuin neerzet, geniet je van een prachtige uitstraling. Een uitstraling die te danken is aan de luxueuze vormgeving van de parasol, maar ook aan het prachtige parasoldoek. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is een zweefparasol in veel gevallen bovendien relatief groot. Dit betekent dat de zweefparasol in jouw tuin goed op gaat vallen!
  • Een makkelijke en unieke bediening. Verder is het ook een groot voordeel dat een zweefparasol makkelijk te bedienen is. De bediening gaat niet alleen makkelijk, maar is ook nog eens uniek te noemen. Dit is vooral te danken aan de vele mogelijkheden die je hebt. Je kunt het parasoldoek in hoogte verstellen, kantelen en draaien. Je kunt dus altijd de gewenste schaduw in jouw tuin creëren.
  • Biedt perfecte bescherming. Heb je enig idee waarom de aanschaf van een parasol sowieso aan te raden is? Juist; dit heeft te maken met de felle zonnestralen. Door een parasol in jouw tuin neer te zetten, weet je jouw huid te beschermen tegen de felle zonnestralen. Indien je voor een zweefparasol kiest, ben je verzekerd van de best mogelijke bescherming. Dit is volledig te danken aan de kwaliteit van het parasoldoek, de gebruikte materialen en de forse afmetingen.
  • Je hebt de keus uit veel varianten. Bevallen de hierboven genoemde voordelen jou wel? Heb je daarom nú al interesse om een zweefparasol voor in jouw tuin aan te schaffen? Dan hebben wij nog meer goed nieuws voor je: je kunt uit ongekend veel varianten kiezen. Juist doordat je uit zoveel varianten kunt kiezen, kun je altijd de perfecte zweefparasol uitkiezen.

Het mag duidelijk zijn: een zweefparasol brengt veel voordelen met zich mee. Het gaat hierbij niet alleen om veel voordelen, maar ook nog om unieke en zwaarwegende voordelen. Bij geen enkele ander soort parasol geniet je namelijk van bovengenoemde voordelen! Voldoende reden dus om op zoek te gaan naar de beste zweefparasol.

Wat zijn de nadelen van een zweefparasol?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, brengt een zweefparasol veel voordelen met zich mee. Is het ook zo dat je nog met bepaalde nadelen rekening met houden? Ja, dat is zeker het geval. Om je hier ook een indruk van te geven, hebben wij in onderstaand rijtje de belangrijkste nadelen opgesomd en in het kort toegelicht:

  • Een zweefparasol is niet geschikt voor kleine tuinen. Heb je een kleine tuin of heb je bijvoorbeeld een balkon? In dergelijke gevallen is een zweefparasol voor jou niet de beste keuze. Het parasoldoek van een zweefparasol is namelijk vaak behoorlijk groot, waardoor de parasol gewoonweg niet in een kleine tuin past.
  • Een zweefparasol is relatief prijzig. Wil je graag voor zo min mogelijk geld een nieuwe parasol aanschaffen? Dan kun je beter voor een stokparasol kiezen. Over het algemeen kan gesteld worden dat een stokparasol een stuk voordeliger is dan een zweefparasol.
  • Je moet goed opletten met de wind. Tot slot moet je ook goed opletten met de wind in jouw tuin. Het is namelijk bij een zweefparasol zo dat het meeste gewicht zich aan één kant van de parasol bevindt. Op het moment dat de wind vat op de parasol gaat krijgen, zorgt dit ervoor dat de parasol om gaat vallen. Als het buiten hard waait, kun je de zweefparasol dus voor de zekerheid maar beter even inklappen.

Nou, dit zijn eigenlijk alle nadelen van een zweefparasol. Vind jij de voordelen zwaarder wegen dan deze nadelen? Dan ben je zeker niet de enige. Het is namelijk zo dat veel mensen tegenwoordig voor een zweefparasol kiezen. Volledig logisch, wat ons betreft!

zweefparasol

zweefparasol

Ons aanbod van zweefparasols

Zijn wij zelf ook fan van de zweefparasols? Ja, dat is absoluut het geval. In onze ogen hebben deze parasols eigenlijk de toekomst. Wij zien namelijk dat nu al meer en meer huishoudens voor een zweefparasol kiezen. Aangezien het aanbod alleen maar diverser begint te worden, gaan waarschijnlijk meer en meer mensen voor een zweefparasol kiezen in de toekomst.

Is het toevallig dat je in ons aanbod veel zweefparasols aantreft? Nee, zeker niet. Wij bieden bewust veel verschillende soorten zweefparasols aan. Dit doen wij puur omdat wij overtuigd van de voordelen zijn. Ook willen wij hiermee iedereen de mogelijkheid bieden om een zweefparasol aan te kunnen schaffen.

Hoe kies je de beste zweefparasol uit?

Wil jij graag binnen ons aanbod de beste zweefparasol voor in jouw tuin uitkiezen? Dan is het van belang om een goede vergelijking te maken. Bij het maken van deze vergelijking zijn er verschillende facetten waar je goed op moet letten. Wat deze facetten precies zijn, lees je hieronder!

De afmetingen van het parasoldoek

Ons eerste advies is om goed na te denken over de plaatsing van de parasol in jouw tuin. Waarom? Omdat je dan direct de betreffende ruimte in jouw tuin op kunt meten. Aan de hand van die meting kun je direct bepalen wat de juiste afmetingen van het parasoldoek moeten zijn.

Wil je bijvoorbeeld een parasoldoek met een diameter van 2,50 meter hebben? Of gaat jouw voorkeur uit naar een diameter van 3,00 meter of 3,50 meter? De keuze is volledig aan jou. Zoals je in ons aanbod kunt zien, kun je in ieder geval uit meerdere afmetingen/diameters kiezen.

De kleur van het parasoldoek

Als je een zweefparasol in jouw tuin neerzet, valt de parasol direct op. Dit is met name te danken aan het grote parasoldoek. Aangezien de parasol zó goed opvalt, is het zeer wenselijk dat de parasol volledig naar jouw wens is. Wij raden je daarom aan om kritisch te kijken naar de kleur van het parasoldoek.

Naar welke kleur parasoldoek gaat jouw voorkeur uit? Dat is eigenlijk één van de belangrijkste vragen waar je een antwoord op moet zien te vinden. Belangrijk voordeel hierbij is dat je in ieder geval uit meerdere kleuren kunt kiezen. Je kunt voor lichtere kleuren kiezen, maar je kunt ook voor donkere kleuren kiezen. Het hangt volledig van jouw eigen voorkeuren af.

Hoe je op dit punt nou de beste keuze kunt maken? In onze ogen doe je dat vooral door goed naar de rest van jouw tuin te kijken. Heb je bijvoorbeeld één kleur die in jouw tuin veelvuldig naar voren komt? Dan kun je die kleur mogelijk ook bij het parasoldoek naar voren laten komen. Je kunt echter ook bewust voor een compleet andere kleur kiezen, waardoor je een fraai contrast weet te creëren. Ook met de kleuren kun je in ieder geval veel kanten op!

Handige eigenschappen/functies

Tevens is het advies om goed te kijken naar de eigenschappen en functies van de zweefparasol. Let bijvoorbeeld goed op de parasolvoet:

Let niet alleen op de parasolvoet, maar ook op de bedieningsmogelijkheden. Kun je het parasoldoek bijvoorbeeld makkelijk in hoogte verstellen? En kun je het parasoldoek ook nog makkelijk kantelen en draaien? Ook dat zijn belangrijke vragen waar je even goed naar moet kijken.

Worden er accessoires meegeleverd?

Verder is het advies ook om goed te kijken naar de meegeleverde accessoires. Let bijvoorbeeld op of er standaard een parasolhoes meegeleverd wordt. Dat is wel zeer wenselijk, aangezien je met de hoes de parasol op de juiste manier af wilt dekken.

Tevens kun je goed kijken of de parasol al standaard de beschikking over verlichting heeft. Sommige zweefparasols hebben verlichting ingebouwd, waardoor je direct van meerdere voordelen geniet.

Hoeveel geld wil je uitgeven?

Ook moet je jezelf deze vraag gaan stellen: hoeveel geld wil en kun je uitgeven aan jouw nieuwe zweefparasol? De meeste zweefparasols zijn relatief prijzig, maar brengen wel veel voordelen met zich mee. Mede daarom willen wij je aanraden om te durven investeren in een goede zweefparasol. Als je bereid bent om nét iets meer geld uit te geven, geniet je bijvoorbeeld van een langere levensduur. Alleen daarom al is de aanschaf van een goede zweefparasol aan te raden.

Direct een zweefparasol aanschaffen

Weet jij het nu 100% zeker? Wil jij ook een zweefparasol aan gaan schaffen? Dan heten we je graag van harte welkom in onze webshop. In ons aanbod vind je namelijk veel soorten zweefparasols. Deze parasols zijn van de beste merken, zijn van de beste kwaliteit én zijn voordelig geprijsd. Wat wens je nog meer? Veel plezier met jouw nieuwe zweefparasol!