Inspiratie

De kleuren die we dit jaar terug zien in je tuin

trend kleuren tuin

Ieder jaar weer zijn er verschillende trends te bekennen en ontdekken op het gebied van tuinen. Al deze trends zorgen bij elkaar voor een sfeervol en gezellig beeld en helpen je dan ook om je tuin zo gezellig mogelijk te maken! Waar de een de trends op de voet volgt heeft de ander hier juist wat minder mee en kiest liever zijn eigen pad. Op deze manier zie je dus wel dat de trends elkaar opvolgen en dat je hier dus fijn in mee kunt gaan.

Trends zijn er op gebied van tuinmeubelen, accessoires en eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken. Trends onderscheiden zich door het gebruik van een bepaalde kleur of een bepaalde vorm, maar ook een formaat of een vorm kan kenmerkend zijn voor een trend.

In dit geval gaan we vooral kijken naar de kleuren die we dit seizoen veel voorbij zien komen in de tuin. En deze kleuren kunnen dan ook weer op allerlei verschillende manieren gebruikt worden. Het is dan ook vooral heel erg leuk om te kijken welke kleuren er nu eigenlijk helemaal hip zijn en we dan dus ook veel voorbij zien komen. Kijk jij met ons mee?

Ieder seizoen nieuwe trends

We kennen het gegeven natuurlijk al wat langer maar ieder seizoen zijn er weer nieuwe trends te ontdekken op allerlei gebieden. Op het gebied van onze tuinen, woningen, kleding noem maar op. De verkopers spelen hier slim op in en hebben dan ook steeds weer een nieuwe collectie voor ons klaar staan waar we goed voor opgewarmd worden en waar door we zin krijgen om nieuwe items aan te schaffen en mee te gaan met deze nieuwe trends. En zo houden we dus ook deze industrie in stand!

Het is dan ook zeker heel erg leuk om de trends te volgen en hieraan mee te doen, op deze manier zorg je er dus voor dat je steeds een nieuwe trend kunt verwelkomen en dat je dus ook helemaal up to date blijft.

Per seizoen veranderen de trends en kunnen we dus weer uitkijken naar allerlei nieuwe trends en sferen maar ook kleuren en patronen. Het kan ontzettend leuk zijn om te ontdekken wat voor moois de ontwerpers nu weer hebben bedacht!

Ook dit seizoen zijn er dus weer nieuwe trends te ontdekken en bij nieuwe trends horen dus zeker ook nieuwe kleuren! Ook deze laten we je hier graag zien zodat ook jij precies weet welke kleuren er te ontdekken zijn dit seizoen en wie weet vinden we ze binnenkort wel terug in jouw tuin!

Voor iedereen is we wel wat te vinden

Wat we vooral zien bij trends is dat ze heel veelzijdig kunnen zijn. dat moet natuurlijk ook wel want er zijn zoveel verschillende mensen met allemaal verschillende smaak. Als je dus niet veelzijdig bent zal je maar een hele selecte groep aanspreken.

Dit hebben de verkopers prima in de gaten en vandaar dat ze altijd een uitgebreide collectie voor je klaar hebben staan met voor ieder wat wils en veel veelzijdige keuzes. Zo weten ze zeker dat ze een groot publiek aan zullen gaan spreken en laat dat nu net de bedoeling zijn!

Uiteraard zijn sommige trends wel heel specifiek en kunnen ze je dus ook wel of niet aanspreken maar dan nog is het altijd maar de vraag of jij de trends ook in je eigen tuin toe wil passen! Vooral met kleur is dit nog eens extra het geval. Kleur is namelijk heel erg persoonlijk. En het is dan ook erg persoonlijk welke kleur jou wel of niet aan zal spreken! Gelukkig zijn er ontzettend veel verschillende kleuren te bekennen waardoor er ook altijd wel kleuren bij zullen zitten die je aanspreken!

kleuren in de tuin

kleuren in de tuin

De uitgesproken kleuren

We beginnen met de trend kleuren van dit seizoen die wat meer uitgesproken zijn, deze vallen logischerwijs natuurlijk ook het meest op. Daarnaast hebben we natuurlijk ook de meer bescheiden kleuren maar laten we met de heftige tinten beginnen.

Een ding staat vast en dat is dat we dit seizoen dus ook opvallend veel uitgesproken kleuren terug zien! Hoe dit komt is niet helemaal duidelijk maar het is zeker weten een feit. Denk dan bijvoorbeeld aan tinten zoals blauw, groen of roze, maar dan in felle vorm. Deze kleuren vallen lekker op en zien we dus ook opvallend vaak terug in de tuin trends van dit moment.

Wij denken hier ook wel een verklaring voor te hebben. Na de lange winter hebben veel mensen behoefte aan weer wat meer kleur en vrolijkheid in hun leven. En hoe kun je dat nu beter doen dan door uitgesproken kleuren in je tuin te gebruiken! Op deze manier breng je dus op een hele eenvoudige manier wat kleur in je leven en kun je hier dus ook heerlijk van genieten!

Daarnaast helpt het je dus ook meteen om lekker wat meer buiten te zijn. de kleuren trekken je als het ware naar de tuin toe en daar kun je vervolgens dus weer heerlijk genieten van het mooie weer! Wat wil je nog meer zou je zo denken!

Wel is het natuurlijk heel persoonlijk of uitgesproken kleuren jou ook aantrekken. Soms zien we juist ook dat mensen meer aangetrokken worden door kleuren die wat meer ingetogen zijn en dat is natuurlijk ook heel persoonlijk. Het is maar net waar jij jezelf prettig bij voelt.

De meer ingetogen kleuren

Naast de hele felle en vooral uitgesproken kleuren hebben we natuurlijk ook de meer ingetogen kleuren en dit is dan ook meteen een heel ander verhaal. Deze kleuren zien we dus ook veel terug in veel verschillende tuinen maar zorgen natuurlijk voor een heel ander beeld.

Kleur is natuurlijk wel kleur en ook van ingetogen kleuren kun je opgewekt en vrolijk worden maar het is natuurlijk wel heel anders dan bij felle kleuren die bij wijze van spreken echt van je beeldscherm afspringen! De ingetogen kleuren zien we dan soms ook juist weer in combinatie met felle kleuren en zo ontstaat er een heel mooi en spannend beeld met wisselende gezichten.

Ingetogen kleuren zien we dan ook op veel plekken terug in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan zacht gekleurde bloempotten. Of kussentjes op de tuinbank uitgevoerd in mooie pastel tinten. Je kunt hier eigenlijk alle kanten mee op en het ziet er vaak ook heel sfeervol en gezellig uit!

Bij ingetogen kleuren kun je bijvoorbeeld denken aan pastel tinten maar ook aan zachte kleuren of fletse kleuren. Deze kleuren zijn doorgaans wat minder opvallend aanwezig maar kunnen heel subtiel heel veel sfeer en gezelligheid aan een ruimte geven!

Zelf zijn wij ook enorm fan van deze ingetogen kleuren omdat ze heel subtiel zijn en ook al snel warm ogen. Hierdoor komt er al snel een hele lieve en warme sfeer naar voren en voelen mensen zich in een ruimte met deze tinten al heel erg snel op hun gemak en thuis!

Zwart en wit doen ook nog mee

En dan hebben we natuurlijk ook nog de zwart wit trend. Deze doet zeker weten nog gewoon mee en moeten we dan ook absoluut niet vergeten. Zwart wit is een trend die eigenlijk ook altijd wel zal blijven en waar veel mensen enorm blij van worden. Dit komt in de eerste plaats doordat het gebruik van zwart wit voor een bepaalde rust en eenheid zorgt. Het oogt al snel netjes en aan kant als je deze kleuren gebruikt en veel mensen vinden dat dan ook heel erg fijn.

Daarnaast laat zwart en wit zich ook nog eens heel erg mooi combineren zodat je er dus ook nog eens alle kanten mee op kunt! Zo kun je van zwart en wit samen met wat kleur een heel mooi plaatje maken waardoor de kleuren juist nog meer naar voren komen en waardoor het zwart er ook echt uit zal gaan springen en dat is natuurlijk zeker wel de moeite waard!

Maar ook enkel zwart of enkel wit, of zwart en wit in combinatie met elkaar kan voor een heel mooi plaatje in je tuin zorgen. Eigenlijk kunnen we dan ook bijna wel zeggen dat deze combinatie tijdloos is en hij komt dan ook iedere keer weer terug! Op deze manier zie je dus steeds weer dat deze combinatie heel fijn is en zorgt voor eenheid in je tuin. En eenheid en rust is iets wat iedereen wel kan gebruiken.

Deze tijdloze combinatie komt dus ook bijna iedere keer weer terug en ook ditmaal kunnen we weer genieten van wat prachtige tinten in onze tuin in combinatie met zwart en wit.

De kleuren die we terug gaan zien

Zoals je dus wel zien kunt zijn er enorm veel kleuren die we weer terug gaan zien in de tuinen dit jaar. Hier en daar wat oude klassiekers maar dus ook geheel nieuwe kleuren die voor een heel eigentijds beeld zorgen. Het meest belangrijk is dat je kleuren kiest die helemaal bij je passen en waar je dus ook echt zelf heel blij van zal worden. Op deze manier kies je dus voor een tuin waar jij je thuis zal voelen.