Materialen

De mooiste bloempotten voor in je tuin

bloempotten

De lente komt er over een tijdje weer aan en daar zijn we allemaal wel weer een beetje aan toe. Na de lange donkere maanden van de winter staan we te springen om weer wat meer zonnestralen en wat fijner weer! Een heerlijke blauwe lucht met een stralend zonnetje en de frisse geur van vers gemaaid gras. We kunnen allemaal niet wachten.

Ook zijn we alweer druk aan het nadenken hoe we onze tuin weer op kunnen knappen na die lange winter en hoe we deze zo gezellig en sfeervol mogelijk kunnen maken! Veel mensen zijn ook toe aan weer wat kleur in hun tuin en kijken hier dan ook erg naar uit.

Straks komen de eerste bloembollen weer tevoorschijn en schieten de tulpen en narcissen uit de grond! Een ontzettend leuk gezicht waar je altijd enorm van kan genieten! Deze bollen planten we vaak in gezellige bloempotten die we vervolgens een mooi plekje in de tuin geven. Deze bloempotten zijn er in allerlei soorten en maten en dat is dan ook precies waar we het in deze blog over gaan hebben. We gaan je namelijk de leukste bloempotten laten zien die je tuin helemaal op kunnen fleuren! Op deze manier maak je er een mooi en kleurrijk plaatje van en heb je een tuin waar je met veel plezier tijd in kunt doorbrengen!

Wij zetten in deze blog dan ook de mooiste bloempotten voor je op een rijtje, welke trends zijn er eigenlijk allemaal en waar kun je deze leuke bloempotten vinden! En hoe weet je welk soort bloempot het beste bij je tuin zal passen? Lees je met ons mee?

Bloempotten in allerlei soorten en maten

Iedereen heeft eigenlijk wel een bloempot in de tuin staan in welke vorm dan ook. Ze zijn er dan ook in allerlei soorten en maten en daarom is er ook altijd wel een bloempot te vinden die bij je tuin past! zo heb je bloempotten in verschillende afmetingen, van klein tot heel groot. Maar ook in verschillende hoogtes en breedtes.

Maar ook in verschillende vormen. We kennen natuurlijk allemaal de ronde bloempot maar er zijn ook vierkante bloempotten of bloempotten in bijzondere speelse vormen die meteen je blik trekken! En zo kun je er dus allerlei kanten mee op en is er ongelofelijk veel keuze, op deze manier kun je dan ook altijd een bloempot kiezen die je aanspreekt.

Want ook in kleur en materiaal heb je nog eens heel erg veel keuze, van steen tot plastic of soms zelfs handwerk van hout. Maar ook in de kleuren heb je dus een zeer ruime keuze, en dan natuurlijk ook effen van kleur of juist met een patroontje, met of zonder glitter het is allemaal mogelijk en zorgt ervoor dat je een ruime keuze hebt aan bloempotten waarmee jij je tuin een extra touch kunt geven!

De markt voor bloempotten is dan ook groot, erg groot. En de keuze enorm! Ook in prijzen zit enorm veel verschil maar dit hangt vaak samen met de vorm en afmetingen van de bloempot. Gelukkig is er dus altijd wel een geschikte bloempot te vinden.

Welke bloemen wil je erin kwijt

Om te kiezen welk soort bloempot het beste in je tuin past is het natuurlijk wel heel handig om te weten welk soort bloemen je er eigenlijk in kwijt wil! Vaak zien we dat mensen hier wel een idee bij hebben en dat ze weten welk soort bloemen ze graag een plekje in hun tuin willen geven.

Als je dit weet kun je vervolgens ook een betere keuze maken qua afmeting of kleur van je bloempot. Uiteindelijk wil je natuurlijk graag dat alles bij elkaar een mooi plaatje vormt en een bloempot die bij de bloemen past die erin komen te staan is dan een erg goede start!

Maar het kan natuurlijk ook andersom, er zijn ook mensen die eerst juist een bloempot kiezen en er vervolgens pas naar kijken welke soort bloemen daar dan het beste bij zouden passen! Dat is natuurlijk ook een manier om het aan te pakken en ook op deze manier krijg je dus een heel mooi resultaat!

Een kleurtje of juist wit of zwart

En dan heb je natuurlijk ook nog het uiterlijk van de bloempot en ook hierin heb je dus enorm veel keuze. Zo kun je gaan voor een simpele zwarte of witte bloempot of de bekende aardewerk kleur, maar ook een felle kleur of pasteltint behoren tot de mogelijkheden.

Het kan natuurlijk enorm leuk zijn om juist eens voor een kleurtje te gaan en je tuin hiermee wat extra sfeer te geven. Daarnaast kan het daarmee ook heel speciaal zijn zeker als je voor een kleur kiest die je normaal gesproken niet zoveel tegenkomt. Op deze manier kun je dus echt iets speciaals realiseren in je tuin. Ook kun je er een echte blikvanger van maken, als de rest van je tuin vrij rustig is dan kan het natuurlijk onwijs leuk zijn om juist een fel gekleurde bloempot te kiezen als echte blikvanger!

Maar het blijft niet enkel maar blij een kleurtje of zwart wit, je kunt natuurlijk ook nog gaan voor een patroontje of een toffe print, ook hierin zijn natuurlijk eindeloos veel mogelijkheden en ook hiermee kun je dus echt een mooi geheel realiseren.

Je kunt ook zelf aan de slag gaan

En dan hebben we tot slot nog een hele leuke en handige tip want je kunt er ook nog voor kiezen om zelf aan de slag te gaan! En ook dit kan op een aantal hele handige manieren! Ten eerste is het natuurlijk heel erg leuk en fijn om zelf aan de slag te gaan en om er op deze manier voor te zorgen dat je een unieke bloempot in de tuin kunt  zetten!

Zo kun je ervoor kiezen  om de pot te versieren met allerlei soorten steentjes of pailletten, maar je kan er ook voor zorgen om zelf de print of tekening erop te verzorgen. En wie het echt helemaal goed aan wil pakken gaat op een curcus pottenbakken en maakt de gehele bloempot zelf. Zo zie je dus maar dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn en dat je dus een geheel unieke bloempot kunt maken die je vervolgens nergens anders terug zal zien!

En hoe leuk is het wel niet om vervolgens ook nog eens te kunnen zeggen dat je hem helemaal zelf hebt gemaakt! Dat is natuurlijk onwijs tof en zorgt voor een heel gezellig en sfeervol beeld! Wij vinden het dan ook zeker een aanrader om hier zelf voor te zorgen en om je bloempot op deze manier vorm te geven!

Ook is het erg leuk om kinderen bij deze activiteit te betrekken. Het kan natuurlijk heel leuk zijn om met elkaar aan de slag te gaan om de bloempotten mooi te versieren en je kinderen kunnen dan ook vol trots aan iedereen laten zien dat zij daar een bijdrage aan hebben geleverd. Op veel vlakken kan het dus een onwijs leuk idee zijn om zelf aan de slag te gaan en een mooie bloempot te realiseren voor in je eigen tuin.

De trends van dit seizoen

En dan hebben we natuurlijk net als ieder jaar ook weer de trends van dit seizoen die we alweer overal voorbij zien komen. Dit keer zien we vooral veel bloempotten met mooie prints en patronen erop in allerlei gezellige kleuren! Dit geeft dan ook meteen een gezellig en sfeervol beeld en het is dan ook zeker een trend die wij helemaal omarmen!

Daarnaast zien we ook de goudkleurige bloempotten weer veel voorbij komen. Deze trend zagen we al eerder verschijnen en is ook nu weer helemaal terug van weg geweest! Het is ontzettend leuk om deze goudkleurige bloempotten te combineren met allerlei andere kleuren in je tuin en om er zo een gezellig en sfeervol geheel van te maken!

En tot slot zien we ook veel zwarte bloempotten, en deze zien we dan juist weer in combinatie met de bloempotten met print en patroon waardoor er dus een hele leuke combinatie ontstaat waar je heerlijk van kunt genieten. Kleur samen met zwart en wit steekt mooi bij elkaar af en zorgt voor een sfeervol geheel. Daarnaast geeft het net dat beetje extra aan je tuin en zorgt het voor een gezellig gezicht als je naar buiten kijkt!

tuin trends

tuin trends

Bloempotten in allerlei soorten en maten

Zoals je dus wel kunt zien zijn bloempotten in allerlei soorten en maten te vinden en is er dus ook altijd wel een soort die bij je past. doordat ze in zoveel soorten en maten te koop zijn kun je dus ook heel goed kiezen voor een soort die je aanspreekt maar die dus ook bij de rest van je tuin past en bij de sfeer die je daar graag neer wil zetten en dat is natuurlijk wel erg belangrijk. Op deze manier ontstaat er een erg gezellig beeld en dat is dan ook precies de bedoeling!

Maar ga gerust ook zelf aan de slag en zorg voor je eigen unieke bloempot, ook dit is een echte toevoeging voor je tuin!