Inspiratie

Een kijkje op de boerderij

boerderij in de buurt

Afgelopen weekend was het weer zover. De boerderij bij ons in de buurt hield een open dag en er was weer van alles te beleven, zien , doen en proeven. Niet alleen voor volwassenen is dit een heel erg leuk uitje maar ook kinderen kijken er echt hun ogen uit.

En laat het nu toevallig net zo zijn dat we steeds meer van dit soort leuke uitjes en plekjes krijgen in de buurt. Zeker nu we allemaal weer wat meer op stap kunnen zien we allerlei leuke initiatieven verschijnen waardoor je heerlijk kunt meegenieten van het boerenleven!

Er is dan ook bij ieder dorpje of stad zeker wel een boerderij te vinden waar de meest leuke evenementen georganiseerd worden! Op deze manier kunnen we dus steeds meer kennis maken met het boerenleven en leren we dus meer over waar ons voedsel vandaan komt en waar er zo hard gewerkt wordt om ons van allerlei producten te voorzien.

Wij nemen je dus mee naar de boerderij bij ons in de buurt en geven je een kijkje in hoe het daar allemaal in zijn werk gaat. We laten je zien welke evenementen er allemaal georganiseerd worden en laten je ook zien wat er nog meer te doen en beleven valt. En tot slot vertellen we je ook wat meer over de boerderij winkel waar wij tegenwoordig het grootste deel van onze boodschappen vandaan halen! Lees je met ons mee?

Een grote boerderij

Bij ons in de buurt zijn er meerdere boerderijen te vinden. De afgelopen jaren zag je steeds vaker dat hier het een en ander georganiseerd werd en dat je dus op deze manier ook echt een kijkje achter de schermen kreeg en steeds meer over het boeren leven kon leren!

Vooral op een grote boerderij bij ons in de buurt wisten ze goed hoe ze het allemaal aan moesten pakken en waren flink wat leuke evenementen te bezoeken. Ook ontstond hier een grote boerderij winkel waar je van alles kon doen en halen. Ontzettend leuk natuurlijk en op deze manier werd het wel heel fijn en makkelijk om kennis te maken met het boeren leven en hoe dit er allemaal aan toe gaat. Naast dat het heel leerzaam is was het ook nog eens erg leuk en lekker.

Wij komen er nu met regelmaat al is het alleen al maar omdat tegenwoordig het grootste deel van onze boodschappen hier vandaan komt. Daarnaast nemen we er ook regelmatig zomaar een kijkje en als er een evenement georganiseerd wordt staan we ook vooraan!

Het is dus enorm leuk om op deze manier een kijkje op de boerderij te nemen en we nemen je dan ook graag mee op reis! Kijk je met ons mee?

De boerderij winkel

Laten we dus eens even beginnen bij de boerderij winkel waar ik dus net al even over vertelde. Voor ons is dat dus altijd een dikke hit en we halen hier ook veel van onze producten vandaan. Deze winkel opende ongeveer 2 jaar geleden en begon met enkel kaas en eieren. Deze werden vers op de boerderij gemaakt en gepakt en vervolgens dus verkocht aan de boerderij. Een deel van de boeren schuur werd als boerderij winkel ingericht en hier kon je dus heel gemakkelijk deze verse producten kopen. Heerlijk en fijn en wij deden dit dan ook graag!

Na verloop van tijd bleek dit heel goed te lopen en kwam er dus ook steeds meer vraag naar andere producten van de boerderij en hier kon gelukkig aan worden voldaan. Zo zagen we dus na verloop van tijd ook steeds meer verschillende soorten groente en fruit verschijnen en ook deze kon je heerlijk kopen en je eigen hoeveelheden bepalen.

Dat is dan ook meteen iets wat wij heel erg fijn vinden aan de boerderij winkel. Alles ligt er in bakken en je pakt dus zelf precies wat je nodig hebt. Je bent niet verplicht om meteen een bepaalde hoeveelheid van iets te nemen. Zelfs al neem je maar een ui dan is dat al helemaal prima. Heel makkelijk dus op deze manier om zo zelf je eigen hoeveelheden te bepalen!

Nu kon je er dus al naast kaas en eieren, uien, aardappelen, bloemkool, boontjes en aardbeien en appels kopen en  nog veel meer soorten groente en fruit. Daar kwamen daarna ook zuivelproducten bij die ook vers op de boerderij gemaakt werden en toen was het plaatje natuurlijk helemaal compleet. nu kon je namelijk ook genieten van heerlijke verse zuivelproducten rechtstreeks van de boerderij!

Zo kon je er naast lekkere melk, ook verse yoghurt kopen maar ook boter, kwark, vla en zelfs ijs mochten niet ontbreken. Op deze manier kon je dus echt heerlijk genieten van allerlei lekkere en vooral verse producten die ook nog eens gemaakt zijn zonder allerlei toevoegingen om producten bijvoorbeeld langer houdbaar te houden. Zo ben je dus ook echt meteen een stuk gezonder bezig en dat willen we natuurlijk allemaal wel stiekem diep van binnen!

Een evenement op de boerderij

Maar naast de boerderij winkel waren er dus ook steeds meer met regelmaat leuke evenementen te bezoeken waar je veel plezier aan kon beleven. Denk bijvoorbeeld aan een speurtocht in een maisdoolhof, naast de boerderij is namelijk een groot veld waar mais verbouwd wordt. Deze maisplanten worden enorm hoog en het is dan ook heel erg leuk om hier doorheen te banjeren en zo lekker een doolhof te maken waar kinderen heerlijk in zoet zijn. een enorm leuk avontuur.

Maar ook waren er verschillende open boerderij dagen te bezoeken. Dit vonden vooral de kinderen een dikke hit. Op deze dagen hebben boerderijen door heel het land namelijk een soort open dag en dat is natuurlijk ontzettend leuk. Kinderen kunnen dan een kijkje nemen en bijvoorbeeld zien hoe koeien gemolken worden, maar ook hoe kaas gemaakt wordt, of hoe aardappelen gerooid worden. Maar ook kunnen ze genieten van de dieren die er op de boerderij leven en bijvoorbeeld met de lammetjes kroelen, of een varken aaien en van heel dichtbij zien. Maar ook de koeien en de kippen voeren hoort vaak tot de mogelijkheden. Voor kinderen is dit natuurlijk heel erg leuk en ook heel erg leerzaam. Op deze manier leren ze namelijk heel veel over de natuur en dat is natuurlijk wel heel erg fijn. Ook leren ze zo veel beter begrijpen waar ons voedsel eigenlijk vandaan komt en hoe de producten uiteindelijk in de winkel komen te liggen en ook dat is enorm waardevol.

Naast de open boerderij dagen zijn er ook nog de zogenaamde thema dagen. Zo zijn  er de lammetjes dagen, dan zijn er net lammetjes geboren en kun je dus een kijkje komen nemen in de stal bij deze kleine pasgeboren wezentjes. Maar ook de zuiveldagen waarbij er vooral uitgelegd wordt hoe de zuivel gemaakt wordt en hoe dit allemaal tot stand komt.

En tot slot zijn er dan ook nog vele losse evenementen die de moeite van een bezoekje waard zijn. denk bijvoorbeeld aan een zomermarkt, een winterdag, of gewoon een gezellige boerderij dag waar je heerlijk kunt genieten van het boerderij leven en de dieren en frisse lucht om je heen!

rust in de tuin

rust in de tuin

Genieten van de rust

Een van de redenen dat wij de boerderij bij ons in de buurt graag bezoeken is door de rust die wij er ervaren. Dit kan soms zo fijn zijn en het geeft ook echt een heerlijk gevoel om lekker buiten te zijn en in de natuur. Op de boerderij leven daarnaast natuurlijk ook allemaal dieren en het is natuurlijk ook heel prettig om hier veel van mee te krijgen en om echt het hele proces van basis tot een product te volgen. De producten die in de supermarkt liggen vinden natuurlijk vaak hun basis op de boerderij en het is ook wel erg prettig dat we deze producten hier nog gewoon kunnen kopen zonder dat ze bewerkt zijn en allerlei toevoegingen bevatten. Op deze manier kun je dus via de boerderij nog echt van pure producten genieten die dus ook nog eens heel goed zijn voor je gezondheid.

Doordat veel producten in de supermarkt allerlei verschillende toevoegingen bevatten zijn ze helaas vaak een stuk minder gezond voor ons. Met producten vers van de boerderij heb je dit probleem niet. Wel is het zo dat ze vaak minder lang houdbaar zijn maar dat is natuurlijk geen probleem.

We komen dus niet alleen tot rust door een bezoekje aan de boerderij maar werken op deze manier ook aan onze gezondheid en dat is natuurlijk ook wel heel prettig! Op deze manier komen we helemaal tot rust en soms is dat gewoon even heel erg fijn!

Een boerderij bij jou in de buurt

Wij zouden je dan ook zeker aanraden om eens op zoek te gaan naar een boerderij bij jou in de buurt, op deze manier kun je er namelijk voor zorgen dat je heerlijk kunt genieten van alles wat de boerderij je te bieden heeft en dat is natuurlijk wel heel erg fijn!