Inspiratie

De leukste accessoires voor een bohemian tuin

pexels maria orlova 4916534

Het lijkt wel of je niet meer om deze fijne trend heen kan, we hebben het dan over de bohemian trend. Een hele fijne en vooral ook hele relaxte trend. Die zich kenmerkt door lekker veel kleur en veel gemengde materialen. Kortom een bonte mix aan gezelligheid zou een perfect passende omschrijving voor deze stijl kunnen zijn.

De bohemian look kwam de laatste tijd alweer steeds vaker naar boven drijven maar beperkte zich tot dan toe vooral tot kleding en uiterlijk maar maakte daarna ook de vertaalslag naar woninginrichting en dat is natuurlijk helemaal fijn. En daarna ging het verder en kwamen de tuinen aan de beurt. Ook dat is natuurlijk een waar feestje want de bohemian look past dan ook perfect in een tuin thuis en het is dan ook zeer zeker een hele fijne match die zo gemaakt wordt.

Wel is het zo dat deze stijl toch vooral gekenmerkt wordt door heel veel fijne accessoires die dus met elkaar het plaatje compleet maken. Op deze wijze ontstaat er dan ook een heel gezellig beeld in de tuin en daar kun je dan ook zeker weten je voordeel mee doen! Maar welke accessoires doen dan eigenlijk de truc en zorgen dus voor die echte bohemian stijl waar je naar op zoek bent? En hoe geef je die accessoires vervolgens ook nog eens een heel erg fijn plekje in je tuin? Wij laten het je in deze blog heel erg graag zien!

Wat verstaan we onder de bohemian stijl

Ten eerste gaan we je natuurlijk even iets meer vertellen over deze hele fijne stijl. We laten je dan ook graag weten hoe deze stijl tot stand komt en waar die zich door kenmerkt. Op die manier is het dan ook zeker heel fijn om vervolgens te kijken hoe je dit in je eigen tuin kunt toepassen.

De bohemian stijl is om te beginnen een hele losse stijl. Een stijl die zich kenmerkt door het gebruik van heel veel fijne materialen die allemaal met elkaar gemengd worden waardoor er een hele fijne mix ontstaat. Daarnaast is het ook zo dat je bij deze stijl eigenlijk een heel relaxt gevoel krijgt maar daarnaast ook een warm en sfeervol gevoel. Het is ook een stijl die zeker weten voor heel veel gezelligheid staat. Deze twee componenten worden dan ook met elkaar in de mix gegooid met een heel verrassend resultaat!

Daarnaast zijn er nog een aantal kenmerken aan de bohemian stijl die erg opvallend zijn en waaraan je deze stijl ook vaak kunt herkennen. Ten eerste is dat het gebruik van kleur. En dan met name warme en intense kleuren. Denk dus niet aan neon kleuren maar aan mooi roze, diep rood en helder blauw. Deze kleuren zie je dan bij deze stijl op heel veel manieren naar voren komen. Ook is het een stijl die veel gebruik maakt van natuurlijke materialen en die deze dus weer uitstekend mengt met de kleuren.

En tot slot zien we ook veel groen bij deze stijl naar voren komen en vinden bloemen en planten dus ook zeer zeker hun weg naar een bohemian stijl tuin! Alles bij elkaar dus meer dan voldoende fijne kenmerken om deze stijl aan te herkennen en dat is dan ook echt een groot voordeel!

Hoe pas je de bohemian stijl in je eigen tuin toe

Nu we weten wat deze stijl precies inhoudt is het vervolgens vooral tijd om te kijken naar hoe je deze stijl nu eigenlijk in je eigen tuin toe kunt passen. En dat is nog makkelijker gezegd dan gedaan want hier komen zeker weten nog wel wat punten bij kijken. Ten eerste zien we vooral dat je bij de bohemian stijl heel veel natuurlijke elementen naar voren ziet komen. Het is natuurlijk erg fijn om deze natuurlijke elementen dan ook op verschillende manieren te gebruiken in je tuin. En in een tuin is dit natuurlijk ook nog eens een stuk makkelijker dan binnenshuis. Dus meer dan genoeg mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan.

Ook kleur kun je natuurlijk op een aantal verschillende manieren in je tuin terug laten komen en ook hierbij zie je dus vooral dat dit enorm bijdraagt aan deze fijne sfeer. Het leuke aan kleur is dat je er eigenlijk ook altijd zo vrolijk van wordt en ook dat is natuurlijk wel heel erg prettig als je lekker even wil genieten in je tuin.

Daarnaast zijn accessoires in dit verhaal wel echt de sleutel tot succes en dan ook zeker weten onmisbaar in een bohemian stijl tuin. Ook dit draagt hier dus ook enorm aan bij en maakt het plaatje compleet. En juist de accessoires staan in deze blog dan ook centraal. We laten je dan ook graag zien hoe je die een fijn plekje geeft in je tuin en welke accessoires je het beste kunt kiezen.

Kies voor tweedehands items

Als er iets is dat er enorm goed past bij de stijl van een bohemian tuin dan zijn het wel tweedehands items. Het is dan ook zeker weten heel erg leuk om juist deze items aan je tuin toe te voegen omdat ze een hele fijne sfeer met zich meebrengen. Daarnaast zijn het vaak ook altijd items met een verhaal en ook dat is een echt feestje!

Als je tweedehands items vervolgens een plekje geeft in je tuin dan kunnen ze hier echt voor heel erg veel sfeer en gezelligheid zorgen. Ze voegen dan ook zeker weten wat toe. Denk bijvoorbeeld aan een ouderwetse waterteil waar je wat planten in kunt zetten. Of denk aan gehaakte plaids of kussens van vroeger in allerlei kleuren. Je kunt vast al wel voor je zien hoe gezellig dit er uit ziet en hoeveel sfeer dit toevoegt, alles bij elkaar zijn tweedehands items dus ook zeer zeker een hele fijne toevoeging voor je tuin en vormen ze een mooi geheel met de natuurlijke elementen die je ook vaak bij deze stijl naar voren ziet komen.

Veel mensen vinden het daarnaast vaak ook erg leuk dat tweedehands items eigenlijk altijd wel een verhaal lijken te vertellen en dat is natuurlijk ook heel erg fijn. Op deze manier zie je dan ook al snel dat ze echt iets toevoegen en dat je daarnaast ook echt wat unieks in de tuin hebt staan!

Zachte kussens en mooie plaids

Ook kussens en plaids mogen natuurlijk niet ontbreken als accessoires bij de bohemian stijl in je tuin. We zien ze dan ook op allerlei manieren terug komen in deze tuinen. Bijvoorbeeld gezellig op de bank  of bij de stoel maar we zien ze ook wel op een kleed op de grond liggen waar ze dus voor een heerlijke relax plek zorgen!

Op die manier zie je dus ook dat ze echt wat toevoegen aan een tuin en dat ze ook voor een heel sfeervol geheel zorgen. Het leukste is overigens om voor plaids en kussens in allerlei verschillende kleuren te kiezen maar ook gemaakt van allerlei verschillende soorten stof. Op die manier maak je er echt een leuke mix van en daar staat deze stijl ook wel om bekend. Ze mixen en mengen materialen en kleuren met elkaar tot alles samen een bont geheel vormt en juist dat zorgt dus ook voor zoveel sfeer en ontspanning!

Kies dus de mooiste kussens en plaids uit en maak er op die wijze een heel sfeervol en gezellig geheel van. Zeker weten dat jij hier onwijs van kunt genieten! En dat het daarnaast dus ook nog eens heel veel sfeer aan je tuin toevoegt.

De ouderwetse terracotta bloempotten

Wie kent ze niet de bekende terracotta bloempotten van vroeger. Ze werden vaak gevuld met geraniums en stonden daarna te pronken op het terras of balkon. En we hebben dus een verrassing voor je ze passen meer dan perfect in de bohemian stijl en komen hier dan ook absoluut helemaal tot hun recht. Het is dan ook zeker weten onwijs leuk om deze potten aan de bohemian stijl toe te voegen.

Je kunt ze vullen met allerlei soorten bloemen en planten om er zo een fijn geheel van te maken en je kunt het feestje zelfs helemaal compleet maken door ervoor te kiezen de potten nog verder te versieren. Dit is helemaal kleurrijk en gezellig en past natuurlijk weer perfect bij de bohemian stijl!

Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon laten zoals ze zijn. We hebben nog wel een leuke tip voor je ze doen ook meer dan prima dienst als kruidentuintje en ook op deze manier kun je ze dus helemaal tot hun recht laten komen! Vul ze met allerlei verschillende soorten kruiden en maak er zo een gezellig en vooral sfeervol geheel van!

De leukste accessoires voor in een bohemian tuin

Als je graag die echte onvervalste bohemian stijl in je tuin wil hebben dan zijn hier natuurlijk heel veel mogelijkheden voor. We hebben je in deze blog laten zien op welke manieren dit allemaal kan en welke kenmerken deze stijl allemaal kent maar er is toch een element dat echt de hoofdrol speelt bij deze stijl en dat zijn toch echt wel de accessoires. We zien ze dan ook in allerlei soorten en maten voorbij komen en ze voegen ook nog eens enorm veel toe! Het is dan ook zeker weten een heel fijn idee om zoveel mogelijk accessoires in deze stijl te verwerken en om zo dus voor een hele persoonlijke en bonte mix te zorgen!

Uiteindelijk maakt dit het plaatje dan ook helemaal compleet en zorgt dit ook nog eens voor erg veel sfeer en gezelligheid in je tuin! Denk bijvoorbeeld aan de meest toffe tweedehands items. En vergeet ook vooral de terracotta bloempotten niet. En wat dacht je van de heerlijke zachte kussens en plaids in veel verschillende soorten en maten. Allemaal voegen ze dan ook echt wat toe en laten ze deze stijl nog beter tot hun recht komen.

Het gaat er vooral ook om dat je de accessoires kiest die bij je passen en die jou ook aanspreken om er zo een mooi geheel van te maken. Dit alles is dan ook zeker weten erg genieten en zorgt voor een heerlijk beeld in je tuin!