Inspiratie

De meest bijzondere bomen

bijzondere bomen

Bomen zijn er in allerlei soorten en maten, wereldwijd zijn er zo onwijs veel soorten bomen dat ze bijna ontelbaar zijn.  bomen zijn dan ook zeker weten ondenkbaar in onze wereld en vormen voor een groot deel het beeld van onze natuur.

 

Echter zijn bomen niet alleen maar erg mooi om te zien ze hebben ook nog eens een hele fijne functie waar wij allemaal ons voordeel mee doen. Zo zorgen ze ten eerste voor een gezonde en schone lucht die wij vervolgens weer met veel plezier in kunnen ademen. Daarnaast zorgen ze ook nog eens voor veel beschutting tegen zon, regen en wind en zorgen ze voor een fijn klimaat. Al met al zijn bomen dus onmisbaar en is het maar goed dat er zoveel bomen op de wereld zijn.

 

Bomen zijn er ook nog eens in allerlei soorten en maten. Zo hebben ze verschillende vormen, zijn ze er met brede of dunne takken, veel bladeren of weinig bladeren. En zijn deze bladeren er vervolgens ook weer in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Dit maakt bomen dan ook enorm bijzonder om te zien en van grote waarde in onze natuur.

 

Daarnaast zijn er ook nog bomen waar vruchten aan groeien en waar we dus nog eens extra veel plezier van hebben. Ook deze bomen zie je dus op veel verschillende plekken terug en het is onwijs leuk om te zien hoe we met zijn allen kunnen genieten van deze heerlijke vruchten die de bomen ons bieden.

 

De bonzaiboom

 

We beginnen meteen met wellicht wel de meest bijzondere boom die er bestaat. Of eigenlijk zouden we moeten zeggen het meest bijzondere boompje want dit is namelijk wel een heel klein exemplaar. Maar ook al is hij zo klein van formaat het bonzaiboompje is toch zeker niet te missen en maakt dit ruimschoots goed met zijn bijzondere uiterlijk.

 

Het bonzai boompje komt uit Japan en is daar werkelijk waar razend populair. Bijna iedere Japanner heeft er wel eentje in huis staan en mensen maken er daar een echte sport van om het bonzaiboompje zo goed mogelijk te verzorgen en om ervoor te zorgen dat het in de meest bijzondere figuurtjes geknipt is! Vandaar ook dat het bonzaiboompje zo populair is en dat je hem overal ziet verschijnen!

 

De bonzaiboom bevat zeer kleine blaadjes, die prachtig groen van kleur zijn. Deze blaadjes zijn erg fijntjes en zitten ook nog eens zeer dicht op elkaar. Bij dit bijzondere boompje is het vervolgens de kunst om deze blaadjes in mooie vormen te knippen zodat het boompje er heel bijzonder uit komt te zien. Hoe ingewikkelder de vorm hoe meer het boompje ook waard wordt  net als dat de grootte van het boompje ook de waarde voor een groot deel bepaald! Een bonzai boompje is dus wel een boompje dat veel zorg nodig heeft als je de blaadjes namelijk niet netjes in vorm knipt dan wordt het namelijk ook vrij snel een vormloos geheel en dat wil je natuurlijk liever voorkomen.

 

Ook in ons eigen land heeft het boompje flink aan terrein gewonnen en zien we steeds meer van deze leuke boompjes verschijnen. Dit is natuurlijk heel erg leuk en voor veel mensen vormt het boompje zelfs een hobby!

palmboom in de tuin

palmboom in de tuin

De palmboom

 

De volgende boom die toch echt wel tot onze favorieten behoort is de palmboom. Het leuke aan deze boom is dat hij eigenlijk niet zoveel in ons land voorkomt. Maar in warmere landen zien we hem des te meer! De palmboom is dan ook enorm populair en veel mensen genieten enorm van deze mooie bomen ze zien er dan ook geweldig uit.

 

Daarnaast is een palmboom echt het symbool voor zon en vakantie. Veel mensen worden dan ook direct blij als ze een palmboom zien en moeten aan vakantie denken! Dat is natuurlijk erg leuk en zorgt ervoor dat je meteen een fijn gevoel krijgt.

 

De palmboom is dan ook zeker een graag geziene boom op een zonnig vakantie oord omdat hij vaak voor wat verkoeling kan zorgen. Ten eerste zorgt hij voor een frisse wind waardoor je wat verkoeling kunt krijgen, de bladeren van  de palmboom zijn namelijk erg lang en kunnen je dus heel handig wat verkoeling toe wapperen. Daarnaast zorgt de palmboom ook voor de nodige schaduw en ook hier kun je heel erg van genieten, zeker in een warm land.

 

Wist je trouwens ook dat de palmboom een vrij makkelijke boom is? Hij heeft namelijk weinig onderhoud nodig en ook nog eens weinig water. Dit zorgt er dus voor dat hij op veel verschillende plekken tot zijn recht komt en kan groeien en dat is natuurlijk ook wel heel erg fijn!

 

Toch zien we de palmboom ook steeds vaker in Nederland tevoorschijn komen en aangezien het klimaat aan het veranderen is en het ook bij ons wat warmer is kan dat ook prima. Wel is dit een kleinere variant dan die je wel eens in het buitenland ziet staan. Deze heeft het dan ook goed bij ons naar de zin en het brengt ook meteen een stukje vakantie gevoel in ons eigen land naar voren!

 

De magnolia boom

 

Dit is misschien zelfs wel de meest mooie boom die er op de wereld bestaat. Deze boom bezit zelfs zoveel schoonheid dat er een film en een parfum naar is vernoemd! Het is dan ook werkelijk een plaatje om te zien deze prachtige magnolia boom! Een boom waar je helemaal blij van wordt en waar je wel naar kunt blijven kijken!

 

De magnolia boom is zo mooi door de onwijs mooie bloemen die eraan groeien. De magnolia is dan ook werkelijk waar een bloem vol schoonheid! De magnolia bloem is wit met roze en paars en dit zorgt bij elkaar voor een schitterende combinatie. Daarnaast is de magnolia bloem ook nog eens erg groot en mooi van vorm. Als je de magnolia boom ziet staan dan zie je dus een schitterende boom staan vol mooie grote bloemen die je eigenlijk meteen in het oog springen!

 

De magnolia boom is dan ook een boom die over heel de wereld voor komt. Niet alleen de boom zelf is zo populair ook de losse takken van de magnolia boom worden vaak gebruikt als decoratie voor in huis. Deze takken zien er dan ook erg mooi uit en zitten vaak vol met knop. Dit maakt ze tot een plaatje om te zien!

 

De magnolia boom heeft een brede en vooral stevige stam waardoor hij ook erg stevig staat! Dit draagt weer bij aan het feit dat de boom erg fijn is om in je tuin te hebben staan en ook op deze manier wat schaduw in je tuin verzorgd iets wat veel mensen erg fijn vinden!

 

Daarnaast is de magnolia boom ook vrij makkelijk in het onderhoud. Het is wederom een boom die weinig water nodig heeft en die dus ook vrij gemakkelijk te onderhouden is. Dit zorgt ervoor dat veel mensen fan zijn van deze boom en hem graag in hun tuin hebben staan.

 

De olijfboom

 

Ook deze boom doet ons weer een beetje aan vakantie denken alleen dan op een hele andere manier. De olijfboom is dan ook een prachtige boom om te zien die ons meteen in mediterrane sferen doet belanden. De olijfboom heeft prachtige ovaal vormige blaadjes die met elkaar aan de takken zorgen voor een mooi bladeren dek. Daarnaast groeien er ook nog eens heerlijke olijven aan de olijfboom en dit zorgt ervoor dat de boom ook nog eens wat lekkers oplevert. Wij snappen dan ook zeer zeker wel waarom veel mensen fan zijn van deze leuke boompjes.

 

Ook qua vorm en formaat zijn ze erg bijzonder. Ze zijn namelijk niet te groot en hebben daarnaast ook nog eens een speciale vorm doordat ze hoog op de stam staan zoals we dat noemen. De bladeren centreren zich dus aan de bovenkant en de stam is niet al te dik.

 

De olijfboom groeit en bloeit het beste bij een warm klimaat. Maar toch kan hij ook in ons klimaat steeds beter uit de voeten. Het is dan ook vooral belangrijk dat je ervoor zorgt dat de olijfboom redelijk droog staat en geen natte voeten krijgt en dat de olijfboom niet in de vrieskou staat. Als je daar voor zorgt kun je echt heel veel plezier van deze fijne boompjes hebben!

 

Onze favoriete bomen’

 

En dit waren dan weer een paar van onze favoriete bomen. We kiezen iedere keer bomen uit voor deze rubriek die in onze ogen bijzonder zijn en echt een aantal bijzondere factoren bezitten. In dit geval ging het vooral ook om bomen met een bijzonder uiterlijk zoals de bonzai boom en de palmboom, maar ook de magnolia boom en de olijfboom mogen er zeker zijn!

 

Al deze bomen bij elkaar hebben allemaal zo hun bijzondere eigenschappen en kenmerken en dat zorgt ervoor dat je ze ook overal kunt herkennen. Het leuke aan deze bomen is verder dat ze enorm verschillen in de mate van onderhoud, waar je bij de ene boom bijna niets hoeft te doen is de andere boom juist erg arbeids intensief. In ieder geval zijn het allemaal bomen die je tuin laten stralen!