Inspiratie, Tips

Een tuin vol geur en kleur

geuren in de tuin

We kennen allemaal de mooie plaatjes in de tijdschriften wel van de meest prachtige tuinen gevuld met bloemen en planten in allerlei kleuren! Deze tuinen zien er vaak werkelijk schitterend uit en zijn als om door een ringetje te halen! Daarnaast zie je in deze tuinen ook vaak dat alles ontzettend goed bij elkaar past. Geen blaadje lijkt verkeerd te hangen en het lijkt soms wel alsof je naar een schitterend schilderij aan het kijken bent!

 

Deze tuinen zien er niet alleen prachtig uit op een foto maar zijn dat ook vaak in het echt. Op veel plaatsen kun je soms prachtige siertuinen bezoeken en valt het ook altijd meteen op dat de kleuren je tegemoet springen en dat dit er werkelijk prachtig uit komt te zien! Maar niet alleen de kleuren komen je tegemoet maar zeker ook de geuren. Al deze planten en bloemen ruiken namelijk vaak ook nog eens heerlijk en het is dan ook ontzettend leuk om al deze geuren te rijken! Het geeft echt een extra effect aan deze tuinen waardoor ze er niet alleen maar heel erg mooi uit zien maar ook nog eens heel erg lekker ruiken!

 

Nu kun jij zelf thuis ook heel makkelijk dit effect bereiken. Deze tuinen zijn echt niet alleen weggelegd voor de mensen die met hun tuinen in de tijdschriften staan. Ook jij kunt thuis heel makkelijk zorgen voor een prachtige tuin vol geur en kleur! Met een paar kleine aanpassingen komt jouw tuin er dan ook schitterend uit te zien en komt hij vol te staan met heerlijk geurende planten en bloemen in de meest prachtige en heldere kleuren! Dit is een waar feestje voor het oog en voor je neus!

 

Maar hoe zorg je er nu precies voor dat jouw tuin er ook zo geweldig uit komt te zien met allemaal heerlijk geurende bloemen en planten in prachtige kleuren? Welke planten en bloemen kies je hier eigenlijk allemaal voor en hoe zorg je vervolgens ook nog eens dat alles bij elkaar past en een geheel zal vormen? In deze blog laten we het je allemaal weten zodat ook jij kunt zorgen voor een tuin vol geur en kleur!

 

Verschillende kleuren

 

Als je ervoor kiest om jouw tuin ook om te toveren tot een prachtig plaatje wat niet zal misstaan in een tijdschrift dan is het ten eerste handig om te kijken welke kleuren jij mooi vindt voor in je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld heel veel verschillende kanten op. Je kunt namelijk kiezen voor heel veel verschillende kleuren door elkaar of je kunt een paar enkele losse kleuren kiezen. Ook kun je erover nadenken om bijvoorbeeld te kiezen voor een bepaald kleur thema en vervolgens alleen kleuren in dit thema toe te voegen.

 

Kortom je kunt dus hele veel kanten op met kleur en daarnaast kan kleur ook heel erg veel voor je tuin doen! Zoals we allemaal wel weten ziet het er vaak ontzettend mooi uit om gebruik van kleur te maken. Kleuren zorgen voor een schitterend gezicht in je tuin en maken vaak ook erg vrolijk. Uiteraard heeft het natuurlijk ook wel met je persoonlijke voorkeur te maken voor welke kleuren in je tuin jij uiteindelijk gaat kiezen want hier is heel erg veel keuze in. Zo kun je kiezen voor roze tinten, of juist blauwe tinten, maar ook paars en lila zijn kleuren die we vaak tegenkomen. En vergeet natuurlijk ook roze, oranje en geel niet. Kortom bloemen zijn er in allerlei kleuren en vormen en het gaat er maar net om welke kleur en vorm jouw het meeste aanspreekt.

 

Wat geur voor je beleving doet

 

In deze blog hebben we het vooral veel over verschillende kleuren in je tuin, dit is natuurlijk ook heel erg fijn en zorgt voor een mooi beeld in je tuin. Maar wist je dat geur ook heel erg belangrijk is in een tuin? Geur doet bij ons mensen namelijk heel erg veel met onze beleving. Bepaalde kleuren geven  ons een bepaald gevoel en dit zorgt ervoor dat we er dus een bepaalde beleving bij hebben. Dit is natuurlijk heel erg fijn maar kan ook zowel positief als negatief zijn. Je kunt soms een positieve ervaring of een negatieve ervaring hebben en de geur die bij die ervaring aanwezig is die blijft uiteindelijk bij je hangen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je ergens een positieve associatie bij hebt!

 

Zeker in je eigen achtertuin is het dan ook heel prettig om het lekker te laten ruiken zodat de geuren tuin je tuin je een ontspannen en blij gevoel geven! Zo kun je bijvoorbeeld denken aan lavendel, dit is een plant die sowieso al vaak gebruikt wordt om mensen tot rust te laten komen. Je kunt je dus wel voorstellen wat het effect zal zijn als je de lavendel in je tuin plant en op deze manier heerlijk tot rust kunt komen!

 

Maar naast bloemen en planten kun je natuurlijk ook de meest heerlijke kruiden in je tuin planten die vervolgens voor de meest heerlijke geuren zorgen! Denk bijvoorbeeld aan basilicum of jasmijn. Dit ruikt werkelijk verrukkelijk en deze geuren kun je dan ook door je hele tuin heen ruiken! Een waar feestje om je tuin in te lopen en de heerlijke geuren van de kruiden op je af te zien komen! Vervolgens kun je het natuurlijk niet laten om wat kruiden te plukken en er een heerlijke verse maaltijd mee te bereiden!

 

En naast kruiden zijn er natuurlijk ook heel erg veel bloemen die heerlijk ruiken! Denk bijvoorbeeld aan rozen, iedereen kent de heerlijke zoete geur van rozen en ze worden er dan ook overal om geroemd. Het is dan natuurlijk ook een echt feestje om een paar prachtige rozen in je tuin te hebben staan die heel je tuin voorzien van de meest heerlijke zoete geuren!

 

Het effect van een tuin vol geur en kleur

 

Het effect van een tuin vol geur en kleur is dan ook groot! Ten eerste wordt je er dus echt heel vrolijk van en ten tweede is het ook nog eens een schitterend gezicht. Het is heel belangrijk dat je een fijn gevoel krijgt als je tijd in je tuin doorbrengt. Onze levens zijn vandaag de dag vaak heel erg druk en we hebben van alles te doen. Dan is het wel heel erg prettig als je ook een rustpunt hebt waar je even bij kunt komen van alle hectiek en waar je heerlijk tot jezelf kunt komen.

 

Dit kun je natuurlijk op heel veel verschillende manieren doen maar het is natuurlijk wel heel erg fijn om die rust gewoon in je eigen achtertuin te kunnen vinden. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat als je in je tuin gebruik maakt van mooie kleuren die een rustgevend effect op je hebben dat dit wel heel erg werkt! Daarnaast kun je natuurlijk ook gebruik maken van rustgevende geuren in je tuin en ook dit is natuurlijk heel erg prettig! Op deze manier laat jij jouw tuin voor je werken op een positieve manier!

 

Een tuin vol geur en kleur is volgens ons dus ook zeker een heel erg goed idee en zorgt ervoor dat je optimaal van je eigen achtertuin kunt genieten zonder dat je jezelf druk hoeft te maken of dat je een vervelend of opgejaagd gevoel krijgt. En die rust is natuurlijk waar je nu net zo naar verlangd.

 

Maar niet alleen rust vinden in je tuin is belangrijk, het is natuurlijk ook heel erg prettig als je jouw eigen tuin inloopt en hier vervolgens heel erg vrolijk van wordt! Ook dat is erg prettig en zorgt ervoor dat je heerlijk kunt genieten van je tuin! Ook hierin kunnen kleuren dus ongelofelijk veel doen! Het is namelijk heel prettig als jij jouw tuin in kunt lopen en allerlei prachtige kleuren komen je tegemoet waar je vervolgens enorm van kunt genieten! Deze kleuren zorgen ervoor dat je meteen vrolijk wordt en als je daarnaast ook nog eens de meest heerlijke geuren in je tuin kunt ruiken dan is het feest natuurlijk helemaal compleet!

Wat zorgt voor veel kleur

 

Veel kleur in je tuin kun je natuurlijk in de eerste plaats vooral met planten en bloemen toevoegen. Zorg bijvoorbeeld voor heel veel bloemen in je tuin in verschillende kleuren. Op deze manier krijg je een ontzettend mooi beeld waar je eigenlijk ook meteen heel erg vrolijk van wordt! Denk bijvoorbeeld aan paars, geel, roze en blauw, als je deze kleuren bij elkaar ziet krijg je meteen een heel vrolijk en zomers gevoel en laat dat nu natuurlijk precies de bedoeling zijn!

 

Maar naast de beplanting in je tuin kun je ook voor kleur zorgen door bijvoorbeeld gezellig gekleurde kussentjes in je tuin neer te leggen of door een slinger met allemaal kleurtjes op te hangen in je tuin. Op deze manier zorg je ook heel makkelijk voor wat gezelligheid in je tuin en voeg je dus ook meteen heel erg veel kleur toe! En ook nog eens op een makkelijke en leuke manier!

 

De kleur in je tuin zorgt er vervolgens voor dat je heerlijk kunt genieten van een vrolijk en zomers gevoel! En tot slot kun je er natuurlijk ook aan denken om allerlei accessoires in je tuin te plaatsen met de meest vrolijke kleuren! Ook hiermee zorg je er op een makkelijke manier voor dat je meer kleur in je tuin krijgt en dit ziet er natuurlijk heel mooi uit!

kleuren in de tuin

kleuren in de tuin

De meest heerlijke geuren

 

Naast kleur is geur natuurlijk ook heel erg belangrijk in je tuin en kun je dus ook op een makkelijke manier de meest heerlijke geuren toevoegen. We hebben het al een beetje aangegeven maar dit kun je bijvoorbeeld heel erg makkelijk doen door ervoor te zorgen dat je de meest heerlijke kruiden in je tuin een plekje geeft. Denk bijvoorbeeld aan basilicum, munt of thijm en rozemarijn. Allemaal kruiden die stuk voor stuk heerlijk ruiken en daarnaast ook nog eens de meest heerlijke geuren je tuin in slingeren!

 

Maar ook bepaalde planten en bloemen zorgen voor een heerlijke geur in je tuin. Zo lieten we natuurlijk al even de lavendel voorbij komen die zorgt voor een heerlijke geur in je tuin waar je ook nog eens helemaal ontspannen van wordt! Of de meest mooie rozen die dus niet alleen voor kleur in je tuin zorgen maar ook meteen voor een heerlijk zoete geur! Op deze manier kun jij vervolgens optimaal van je tuin genieten en heb je dus echt een tuin vol geur en kleur!

 

Een tuin vol geur en kleur

 

Een tuin vol geur en kleur is uiteindelijk het resultaat waar je naartoe werkt! Gelukkig kun je dit ook op een paar makkelijke manieren bereiken! Ten eerste kun je er natuurlijk heel handig voor zorgen dat jouw tuin voorzien is van de meest heerlijke geuren en kleuren! Ten tweede is het natuurlijk ook gewoon een feestje om vervolgens tijd in je tuin door te brengen!

 

Als je dus een tuin vol geur en kleur hebt kun je heerlijk genieten en ben je verzekerd van een heerlijke zomer! Zorg er wel voor dat je jouw planten voldoende zorg en onderhoud geeft op deze manier gaan ze natuurlijk zo lang mogelijk mee en kun je ook volgend jaar weer genieten van een heerlijke zomer vol prachtige geuren en kleuren om je heen! Het is uiteraard nog wel een hele goede tip om te kiezen voor geuren en kleuren waar jijzelf ook echt blij van wordt zodat je hier optimaal van kunt genieten!