Inspiratie

De meest kindvriendelijke tuinmeubelen

pexels rene astuinmeubelen voor kinderenmussen 334978

Er is bijna geen tuin te vinden die geen tuin meubelen heeft. Het is dan ook vrij onmisbaar in je tuin om meubelen te hebben staan waar je even lekker op kunt zitten of relaxen of een tafel waaraan je gezellig met het gezin kunt eten.

 

Naast groen in een tuin zijn tuinmeubelen eigenlijk het andere vaste element wat we overal weer terug zien komen! En ook heel begrijpelijk want tuin meubelen in je tuin zorgen ervoor dat je optimaal van je tuin kunt genieten! Nu zijn tuin meubelen er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Ten eerste zijn er heel erg veel verschillende soorten meubelen, denk maar aan loungebanken, tuinbanken, eethoeken en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos en daardoor is er altijd naar een ieder zijn smaak wel iets passends te vinden.

 

Maar naast dat tuinmeubelen er dus in heel veel soorten en maten zijn, zijn ze er ook nog eens van heel veel verschillende soorten materialen. Denk bijvoorbeeld aan ijzer, hout of kunststof, ook hierin zijn er weer tal van mogelijkheden en het is maar net welke je voorkeur heeft. Het is in ieder geval een feit dat je heel veel kanten op kunt en dat is natuurlijk wel heel erg prettig!

 

Het is natuurlijk enorm fijn dat er zoveel keuze is bij het kiezen van de juiste tuin meubelen, je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat een gezin met kinderen hele andere tuin meubelen nodig heeft dan bijvoorbeeld een echtpaar op leeftijd. Vandaar dat we dan ook in deze blog de meest kind vriendelijke tuinmeubelen aan je gaan laten zien. Want waar moet je nu op letten bij de aanschaf van tuin meubelen als je kinderen er ook gebruik van gaan maken en waar moet je dus allemaal rekening mee houden. Hierbij speelt zeker ook de veiligheid van kinderen een rol. Daarnaast geven we je ook nog een aantal leuke tips om het verblijven in de tuin met kleine kinderen zo leuk mogelijk te maken. Lees je met ons mee?

 

Tuinmeubelen naar ieder zijn smaak

 

Het is dus wel duidelijk dat er op het gebied van tuinmeubelen ongelofelijk veel keuze is . dit is dan ook enorm veranderd ten opzichte van vroeger, toen was dit namelijk nog lang niet het geval. Vroeger kenden we eigenlijk alleen maar de houten tuinbank en daar was het eigenlijk wel een beetje mee klaar! Vandaag de dag zien we ook dat daar veel meer mogelijkheden in zijn en kun je alleen voor een houten tuinbank al tientallen keuzes maken!

 

En dan hebben we het nog niet eens over alle andere soorten tuinmeubelen die er te vinden zijn, dit zijn er namelijk echt ongelofelijk veel! Van een loungebank tot een hangstoel en alles er tussen in. Je kunt werkelijk waar allerlei kanten op! Er is dan ok ontelbaar veel keuze en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

 

Dit zorgt er namelijk voor dat je altijd wel tuin meubelen kunt vinden die bij jouw situatie passen! Het is natuurlijk altijd enorm fijn om meubelen te vinden die helemaal bij je lijken te horen en waar je ook echt heel erg veel plezier van kunt hebben!

 

Zeker ook als je kinderen hebt is het heel erg belangrijk dat je met het hele gezin gebruik kunt maken van de tuinmeubelen en dan zijn er wel een aantal factoren waar je goed op moet letten. Deze laten we je dan ook graag in deze blog even zien!

 

Tuinmeubelen met kinderen in huis

 

Als je kinderen hebt dan wil je natuurlijk graag gezellig met zijn allen in de tuin kunnen zitten. Daarnaast is het vaak handig voor kinderen dat als ze buiten eten dat ze dit lekker aan tafel kunnen doen, met een bord op schoot is dan namelijk vaak geen groot succes. Vandaar dat we dan ook aanraden om bijvoorbeeld te zorgen voor een heerlijke tuintafel met stoelen zodat je hieraan gezellig met het hele gezin kunt eten maar ook zodat je aan de tafel kunt kleuren of knutselen en lekker creatief bezig kunt zijn. Op deze manier heb je echt veel nut van de tuin tafel en dat is natuurlijk wel heel erg handig!

 

Met kinderen in huis is een tuintafel dus absoluut een aanrader. Let er dan wel op dat het een tuintafel is die wel tegen een stootje kan, kinderen zijn natuurlijk niet altijd even voorzichtig. En let er daarnaast ook op dat het een tafel is die geen scherpe randen of punten bevat. Hier kunnen kinderen zich helaas lelijk aan bezeren en dat wil je dus ook liever voorkomen.

 

Daarnaast is het ook handig om ervoor te zorgen dat de stoelen goed aansluiten en dat de kinderen dus ook echt lekker kunnen zitten aan tafel! Zo kunnen ze dus heerlijk erbij zitten als jullie gezellig gaan eten en daarnaast is de tafel dan ook meteen een plek voor ze waar ze lekker creatief bezig kunnen zijn zo kun je er dus allerlei kanten mee op!

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf

 

Bij de aanschaf van tuin meubelen zijn er altijd een paar factoren waar je goed op moet letten. Zo let je vaak op de kwaliteit en het materiaal maar ook op de afmetingen en kijk je goed of het meubel wel bij de stijl van je tuin past.

 

Als je kinderen hebt en als je wil dat zij ook gebruik van de meubelen gaan maken dan zijn er nog een aantal andere zaken waar je goed op moet letten. Ten eerste is het dan belangrijk dat je ervoor zorgt dat de kinderen zich niet kunnen bezeren aan de meubelen. Dus let hierbij vooral op scherpe hoeken en randen. Maar kijk ook bij houten tuinmeubelen of het hout goed glad geschuurd is zodat je geen problemen kunt krijgen met splinters. Op deze manier loop je geen risico dat je kinderen zich aan de meubelen bezeren want dat wil je natuurlijk echt voorkomen!

 

Ook is het slim om bijvoorbeeld bij meubelen met tuin kussens goed te kijken of de kussens te reinigen zijn. we weten allemaal dat er met kinderen zo nu en dan best eens een ongelukje kan gebeuren en dan is het natuurlijk wel erg fijn als je dit meteen schoon kunt maken zonder dat het blijvende vlekken en beschadigingen aan je meubelen heeft gegeven. Vandaar ook dat het zeker aan te raden is om hier goed op te letten zodat je meubelen koopt met kussens die dus wel te reinigen zijn!

 

De meest geschikte tuinmeubelen voor kinderen

 

En dan hebben we nog een aantal meubelen die enorm geschikt zijn voor kinderen. Ten eerste is dit natuurlijk de tuin tafel met stoelen. Op deze manier kunnen kinderen namelijk heerlijk aan tafel zitten en lekker met het gezin eten of lekker knutselen of spelen aan tafel. Maar daarnaast is zeker ook de loungebank een favoriet. Ook hier kunnen kinderen namelijk lekker op zitten en een beetje hangen en uitrusten van het spelen of een lange dag school. Dus ook een lounge bank brengt zeker veel plezier voor kinderen in de tuin.

 

Ook hebben we nog de hangstoel, kinderen vinden het vaak heerlijk om lekker in een hangstoel te relaxen alleen is het vaak wel zo dat ze hier wel wat hulp bij nodig hebben en dat je als ouders wel vaak goed op moet letten zeker bij wat kleinere kinderen. Zij kunnen er namelijk ook vrij makkelijk uitvallen met alle gevolgen van dien en dat wil je natuurlijk graag voorkomen!

 

Al met al zijn er dus ook heel veel tuin meubelen erg geschikt voor kinderen en dat is natuurlijk wel heel prettig. Op deze manier is er dus ook veel keuze en kun je dus zeker ook met kinderen heel veel fijne keuzes maken en prettige tuin meubelen waar het hele gezin plezier van kan hebben in de tuin plaatsen!

kindvriendelijke tuinmeubelen

kindvriendelijke tuinmeubelen

 

Kindvriendelijke tuinmeubelen

 

Zoals je dus wel kunt lezen zijn er zeker wel heel erg veel tuin meubelen die ook enorm kind vriendelijk zijn. het is echter wel belangrijk om hierbij op een aantal factoren goed te letten zodat je ook zeker weet dat kinderen veel gebruik van de meubels kunnen maken en dat de meubelen ook veilig zijn voor kinderen.

 

Maar als al deze factoren in orde zijn kunnen de kinderen ook enorm veel plezier hebben van de meubelen in je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een loungebank waarop kinderen heerlijk kunnen relaxen of juist een tafel met stoelen zodat ze gezellig mee kunnen eten en kunnen knutselen aan tafel. Op deze manier zijn ze er ook lekker bij buiten en meteen lekker bezig.

 

Wel is het slim om te zorgen voor kussens die je kunt reinigen omdat je met kinderen nu eenmaal ook al snel een ongelukje hebt maar als je hier allemaal rekening mee houdt zijn de mogelijkheden echt eindeloos en kun je ook met kinderen een hele goede keuze maken! Let daarnaast wel ook op scherpe randjes en hoeken zodat ook hieraan je kinderen zich niet zo snel kunnen bezeren!