Onderhoud Tuinmeubelen

Hoe zorg je goed voor je tuinmeubelen in de herfst

tuinmeubelen in de herfst

Nu de herfst er weer aan komt is het belangrijk dat we goed voor onze tuin zorgen maar zeker ook voor de meubelen die erin staan. Na een warme zomer komt er nu ineens een heel ander weertype aan en dat kan wel degelijk invloed hebben op de staat van je tuinmeubelen.

 

We krijgen nu in eerste instantie in de herfst te maken met regen, wind en kou maar als straks de winter om de hoek komt kijken komt daar ook nog sneeuw, ijs en vrieskou bij kijken en dat kan al helemaal veel schade aan je tuinmeubelen opleveren. Het is dus enorm belangrijk om zeker ook in deze periode goed voor je tuin meubelen te zorgen zodat je er ook zolang mogelijk plezier van kunt hebben! Maar hoe doe je dat eigenlijk? En waar moet je dan allemaal wel niet op letten? En natuurlijk de vraag hoe maak jij jouw tuinmeubelen helemaal klaar voor de herfst? In deze blog gaan we al je vragen beantwoorden zodat ook jij ervoor kunt zorgen dat je tuinmeubelen er straks helemaal netjes bij komen te staan en dat er geen schade ontstaat waardoor je ze in de zomer weer vrolijk tevoorschijn kunt halen! Lees je met ons mee?

 

Je tuinmeubelen in de zomer

 

Nu de herfst begint gaat ook het weer veranderen, we krijgen wat meer te maken met lagere temperaturen en daarnaast zien we ook de zon wat minder vaak. Daarvoor in de plaats zien we juist wel veel meer regen en wind tevoorschijn komen. Dit alles heeft in de eerste plaats zoals je jezelf wel kunt voorstellen invloed op de beplanting en natuur in je tuin. Maar dat niet alleen. Het heeft namelijk ook wel degelijk invloed op de meubelen die in je tuin staan. Ook zij krijgen namelijk te maken met deze weersomstandigheden.

 

We komen eigenlijk net de zomer uitgerold. Een seizoen waarin het zonnetje lekker schijnt en waar we te maken hadden met vrij hoge temperaturen. Hierdoor waren we lekker veel buiten en konden we genieten van de zon en gezelligheid die het met zich meebrengt.

 

Maar ook onze meubelen hadden toen wel wat aandacht en zorg nodig zeker omdat ze in de zomer zoveel gebruikt worden. Voordat het seizoen startte liep je waarschijnlijk alle meubelen even na. Zijn er nog mankementen moet er ergens wellicht nog een schroefje aangedraait worden etc. etc. op deze manier zorgde je ervoor dat meubelen in zeer goede staat aan de zomer begonnen.

 

Toen de zomer eenmaal begonnen was begon het echte werk! Het is namelijk belangrijk om je kussens iedere avond naar binnen te halen zodat ze niet vochtig worden. Op deze manier kan het weer in je kussens komen zoals ze dat noemen en dat kan veel schade veroorzaken. Daarnaast is het ook zo dat je regelmatig even een doekje over je meubelen moet halen zodat ze er goed en netjes uit blijven zien en zodat ook vuil geen kans krijgt om je meubelen te beschadigen.

 

Verder komen je tuinmeubelen gelukkig vrij makkelijk de zomer door zonder dat je hier heel veel voor hoeft doen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig!

tuinkussens

tuinkussens

 

Het begin van de herfst

 

Na de zomer gaat er een heel ander seizoen van start namelijk de herfst. Dit seizoen is totaal anders dan de zomer en we brengen nu juist weer veel meer tijd binnen door en gebruiken de tuinmeubelen eigenlijk ook bijna niet.

 

We krijgen nu in plaats van met zon en warmte meer te maken met kou en regen en ook wind kan flink tekeer gaan in dit seizoen en zoals je al wel kunt bedenken heeft ook dit zeker invloed op de meubelen in je tuin. Ook in de herfst is het dus heel belangrijk om goed voor deze meubelen te zorgen om op deze manier schade en beschadigingen te voorkomen. Alleen op die manier gaan ze zo lang mogelijk mee en dat is natuurlijk precies wat je graag wil zien!

 

Als de herfst begint is het eerst heel handig om je tuinmeubelen even helemaal na te kijken. Ze zijn namelijk een hele zomer heel intensief gebruikt en dit kan best zijn sporen nalaten. Je doet er dus goed aan om ze eerst even helemaal na te kijken en te checken of alles het nog doet. Check bijvoorbeeld even of alles nog werkt en of alle schroeven en scharnieren nog wel stevig vast zitten. Als dit niet het geval is dan is het nu het moment om hier ook iets aan te doen en om ervoor te zorgen dat je beter uit de voeten kunt met de tuinmeubelen en dat ze weer helemaal in goede staat verkeren.

 

Juist omdat je ze nu een hele tijd niet gaat gebruiken is het wel zo slim om ze zonder defecten op te bergen. Daarnaast is het ook aan te raden om ze even helemaal goed schoon te maken. Vuil heeft namelijk de eigenschap om zich in te bijten en op die manier kun je erg lelijke vlekken krijgen en ook daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Vandaar dat het dus beter is om ervoor te zorgen dat je de meubelen eerst even helemaal schoonmaakt voordat je ze op gaat bergen.

 

Vergeet ook vooral de tuinkussens niet. Ook deze kunnen flink te lijden hebben gehad onder het felle zomer zonnetje en hierdoor kan de stof verkleuren of beschadigen. Daarnaast kunnen er natuurlijk ook door het gebruik vlekken zijn ontstaan. Ook hierbij is het weer erg belangrijk dat je alles goed schoonmaakt en ervoor zorgt dat alles schoon opgeborgen zal worden.

 

Speciale zorg voor je tuinkussens

 

De meeste tuin meubelen hebben ook bijbehorende kussens, dit is natuurlijk heel erg fijn want op deze manier heb je fijne bijpassende kussens bij de meubelen die ook nog eens heerlijk zitten! Wel is het belangrijk om deze kussens goed te verzorgen en om ze vooral ook goed op te bergen.

 

Als er namelijk iets is waar tuinkussens niet zo goed tegen kunnen dan is het wel vocht. Dit komt doordat tuin kussens gevuld zijn. als er bij dit vulling materiaal water komt dan duurt het ontzettend lang voordat dit weer droog is. En als dit te lang duurt dan is het dus zo dat dit gaat schimmelen en dan komen er plekken op je kussens. Deze schimmel en vlekken krijg je er vervolgens met geen mogelijkheid meer uit. Ze noemen dit ook wel dat het weer dan in je kussens zit en het vervelende is dat je hier helemaal niets aan kunt doen. Je kussens zijn dan als het ware echt verloren en dat is natuurlijk echt ontzettend naar!

 

Vandaar dat het ook erg belangrijk is om je tuinkussens goed op te bergen en om ervoor te zorgen dat ze helemaal droog blijven. Berg ze dus niet op in een schuur of een tuinhuis, dit zijn over het algemeen vrij vochtige plekken en dit doet je kussens geen goed. Zorg liever voor een droge plek of een speciale box voor je kussens waar ze waterdicht in kunnen liggen. Op deze manier heb je zo lang mogelijk plezier van je tuin kussens en dat is natuurlijk wel heel prettig aangezien het beste een dure aankoop kan zijn!

 

Je tuinmeubelen binnen of buiten

 

Niet alleen voor je tuinkussens is het belangrijk dat ze op een fijne plek kunnen  staan waar ze netjes blijven dit geld natuurlijk ook voor je meubelen zelf. Ook hierbij is het natuurlijk de vraag of dat je ze binnen of buiten zet. Nu kan het natuurlijk beide en is het ten eerste de vraag van welk materiaal de meubelen gemaakt zijn. Zo zijn  er nu eenmaal bepaalde materialen die beter tegen het weer buiten en het vocht kunnen dan andere.

 

Mocht je hier over twijfelen dan is het ook altijd aan te raden om ze binnen te zetten zodat je zeker weet dat ze niet beschadigen en dat er geen schade aan je meubelen ontstaat. Uiteraard is het natuurlijk maar wel net de vraag of je hier een plekje voor hebt en dat zal waarschijnlijk niet voor iedereen het geval zijn.

 

Je tuinmeubelen in de herfst

 

Zoals je dus kunt zien kun je prima je tuin meubelen de herfst door helpen alleen zijn er wel een aantal factoren waar je rekening mee moet houden en waar je extra op moet letten. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je meubelen zo lang mogelijk meegaan en krijg je dus extra veel en lang plezier van je meubelen.

 

Als het even kan is het dus wel erg prettig als je meubelen ergens op een droog plekje binnen kunnen staan maar mocht dit nu niet het geval zijn dan kun je ook altijd nog werken met speciale meubelhoezen waarmee je jouw meubelen droog en schoon houdt.

 

Op deze manier hoeft de herfst dus helemaal geen probleem voor je meubelen te vormen en kunnen ze ook in dit seizoen prima gebruikt worden en mooi blijven. Zo kun je er in de zomer weer optimaal van genieten!