Inspiratie

In een paar simpele stappen een opgeruimde tuin

opgeruimde tuin

 

Het is wellicht iets waar veel mensen zich enorm aan kunnen ergeren. En dan hebben we het natuurlijk over rommel! Je hebt eigenlijk twee soorten mensen , de mensen die rommel maken en de mensen die zich er enorm aan storen en die altijd rommel aan het opruimen zijn. we kennen natuurlijk allemaal de bekende rommel binnenshuis, zeker als we het druk hebben of als er kinderen in huis zijn kan het wel eens een flinke uitdaging vormen om alles netjes en opgeruimd te houden en kan er hier en daar wel eens wat rommel tussendoor glippen!

 

Maar ook in de tuin kan het al snel flink rommelig worden! Dit kan dan verschillende redenen hebben, zo kan er veel kinderspeelgoed liggen van je spelende kleine kinderen, maar ook kan het groen soms wat minder goed onderhouden zijn wat voor een rommelig gezicht zorgt, of er slingert hier en daar wat rond. Dit alles bij elkaar kan er dus zeker voor zorgen dat je tuin er soms ook flink rommelig uit kan zien en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

 

Gelukkig hoeft dit niet altijd zo te zijn en kun je er dus met een paar hele simpele stappen voor zorgen dat je tuin opgeruimd is en vooral ook blijft! Hoe je dat precies doet laten we je in deze blog graag zien, het is namelijk helemaal niet zo moeilijk als dat het misschien lijkt, veel mensen denken dat het erg lastig is om een ruimte opgeruimd te houden maar niets is minder waar!

 

Hoe ontstaat rommel

 

Ten eerste gaan we even kijken naar hoe het nu eigenlijk komt dat een tuin snel rommelig wordt! Als je dit namelijk voor jezelf weet is het heel makkelijk om hier rekening mee te houden en op deze manier kun je dus ook al een groot deel van de rommel voorkomen!

 

Rommel ontstaat over het algemeen doordat mensen iets gebruiken en het vervolgens niet meer opbergen waar het hoort maar het laten liggen. Dit doen ze dan niet met een maar met meerdere dingen waardoor alles uiteindelijk on overzichtelijk wordt en je dus door de bomen het bos niet meer ziet. Dit is het bekende probleem dat veel mensen hebben waarbij de rommel dus zover is opgelopen dat ze er niet meer overheen zien! Maar wist je dat rommel ook vaak ontstaat doordat spullen geen vaste plek hebben. Als iets namelijk geen vaste plek heeft weet je ook niet goed waar je het moet laten als je het gebruik hebt dit heeft dan tot gevolg dat je het vaak laat liggen. En je raad het al dit gebeurd dan met meerdere dingen en zo ontstaat er dan vanzelf veel rommel.

 

En dan hebben we natuurlijk ook nog mensen met weinig tijd. We zijn vandaag de dag allemaal erg druk en we hebben bijna nergens tijd voor. Je kunt je dus wel voorstellen dat als we druk zijn we dus ook minder goed opruimen dit kan erg onhandig zijn want hierdoor kan er dus veel rommel ontstaan en dat is natuurlijk niet zo handig! Het is dan ook zeker van belang als je rommel wil voorkomen om echt even tijd te maken om alles goed op te ruimen als je het gebruikt hebt en natuurlijk om alles een mooi plekje te geven!

 

Geef alles een vaste plek

 

De eerste handige tip die we hebben om rommel in de tuin te voorkomen is door alles een vaste plek te geven! Zorg er dus voor dat spullen als tuingereedschap, accessoires en kinderspeelgoed allemaal een vaste plek in de tuin of in bijvoorbeeld het tuinhuis hebben. Zo kun je deze spullen ten eerste heel makkelijk vinden als je ze nodig hebt maar ten tweede kun je zo ook heel makkelijk alles weer opruimen op zijn plek als je het gebruikt hebt en dat is natuurlijk ook wel zo prettig!

 

Kies dan ook vooral logische plekken voor alle spullen op deze manier zal je merken dat je het jezelf ook zo snel mogelijk eigen kunt maken. Doordat het dan logische plekken zijn om op te zoeken werkt dit vaak het beste voor veel mensen! Wat ook kan helpen is om bijvoorbeeld bakken en dozen te voorzien van een label zodat je precies kunt zien wat er allemaal in zit! Een andere handige tip is overigens om doorzichtige bakken te gebruiken, zo kun je altijd zien welke spullen er in een bak zitten en grijp je dus eigenlijk ook nooit mis!

 

Door alles dus een vaste plek te geven kun je heel veel rommel voorkomen en zorg je ervoor dat alles in je tuin er netjes uitziet en dat er geen rommel om je heen ontstaat. Dit is natuurlijk heel slim en handig want hiermee voorkom je dus ook meteen dat je straks heel veel rommel moet opruimen, rommel voorkomen  is nog altijd de beste manier!

 

Als je iets gebruikt ruim het weer op

 

En dan misschien wel echt de gouden tip voor alle rommelaars, als je iets gebruikt hebt kun je het maar beter direct weer opruimen. En dit is echt een hele fijne tip waar je heel veel aan kunt hebben! Er is namelijk niets zo vervelend dan rommel die heel erg oploopt. Hierdoor kun je het dan vaak niet meer zo goed overzien en heb je uiteindelijk dus heel veel rommel wat je allemaal weer op moet gaan ruimen en hier gaat dan ook heel veel tijd in zitten!

 

Het is dus veel beter om als je iets gebruikt hebt het meteen weer op te ruimen! Hiermee voorkom je dus dat er rommel ontstaat en dat je deze vervolgens weer weg moet gaan werken. Dit is wat ons betreft dan ook wel echt de gouden tip als het gaat om rommel. Ruim alles direct weer op. Uiteraard kunnen kinderen lekker spelen zonder direct alles weer weg te stoppen maar leer ze dan bijvoorbeeld wel om als ze klaar zijn met het een dit eerst op te ruimen voordat ze het volgende item gaan pakken. Op deze manier voorkom je dus veel rommel in je tuin! Dit is dan ook zeker de gouden regel als het gaat om rommel voorkomen en een opgeruimde tuin als resultaat!

schone tuin

schone tuin

Voldoende onderhoud aan je tuin

 

Het kan er heel erg rommelig uitzien, overwoekerende bloemen en planten die alle kanten opgroeien. Dit wil je natuurlijk liever voorkomen dus is het heel handig om ervoor te zorgen dat je ook dit onderdeel van je tuin goed onderhoudt zodat alles er netjes bij ligt! Let bijvoorbeeld goed op dat je dode bladeren en bloemen verwijderd. En snoei de heggen en struiken die dit nodig hebben, op deze manier ziet het er allemaal netjes uit!

 

Maar vergeet ook vooral het onkruid niet. Het ziet er namelijk vaak ontzettend ontsierend uit als er overal onkruid in de tuin staat! Dit geeft een heel onverzorgd beeld en is eigenlijk het eerste wat rommelig oogt en waar mensen niet op zitten te wachten! Hou dit dus goed bij en je tuin ziet er meteen al heel netjes uit!

 

Een opgeruimde tuin in een paar simpele stappen

 

Zoals je dus wel kunt zien is het helemaal niet zo moeilijk om ervoor te zorgen dat je tuin netjes opgeruimd is en blijft. Het zijn echt maar een paar simpele stappen die je hiervoor hoeft te volgen en waarmee je ervoor kunt zorgen dat jouw tuin geen rommeltje wordt!

 

Zorg er ten eerste voor dat alles in je tuin een eigen plekje heeft, dit scheelt al zo enorm veel! Op deze manier kun je het ook heel makkelijk allemaal weer opruimen en dat is natuurlijk wel zo handig! Daarnaast is het dan vooral ook slim om alles wat je gebruikt hebt meteen weer op te ruimen zodat ook dit allemaal netjes blijft! Ook hiermee zorg je ervoor dat je kunt genieten van een opgeruimde tuin en daar wordt je natuurlijk wel heel vrolijk van! Als je dus alle stappen uit deze blog volgt hoef je eigenlijk nooit meer bang te zijn dat jouw tuin niet netjes en opgeruimd zal zijn. Als je namelijk volgens een bepaalde structuur in je tuin werkt dan zal alles er altijd tot in de puntjes verzorgt uit komen te zien en laat dat nu precies de bedoeling zijn. Zo zorg je dus zelf heel snel en makkelijk voor een opgeruimde tuin en daar heb je natuurlijk alleen maar voordelen van!