Inspiratie, Tips

De stijl van je tuinhuis

tuinhuis stijl

Een tuin kan je op vele verschillende manieren inrichten. Je kan pleiten voor een moderne tuin met daarin veel strakke en geordende lijnen. Een moderne tuin gaat veelal gepaard met fraaie tegels, een strak grasveldje en strakke bloemen. Een andere optie is de zogeheten natuurlijke tuin. Hierin is er veel meer ruimte voor het groen en daardoor is het minder geordend.
Beide varianten kom je regelmatig tegen in Nederland. Iets wat je ook vaak tegenkomt, is een tuinhuisje. Een tuinhuisje is voor Nederlanders een geliefd object in de tuin. Enerzijds omdat de toepassingen veelzijdig zijn van een Tuinhuis. Anderzijds ook omdat een Tuinhuis er zeer fraai uit ziet en een ware toevoeging voor de uitstraling van je tuin kan zijn. Afgaande op de hierboven beschreven tuinstijlen heb je voldoende keus uit het ruime aanbod van tuinhuizen.

stijl tuinhuis

stijl tuinhuis

Moderne tuin

Bij een moderne tuin heb je veelal strakke en geordende lijnen in de tuin. Je tuin ziet er geordend uit zonder een wirwar aan takken, struiken en planten. Het is dan ook prachtig om een houten Tuinhuis in een moderne tuin te plaatsen. Een houten Tuinhuis heeft namelijk een klassieke, maar ook een moderne uitstraling. Met name als het hout wat donkerder van kleur is, kan dit prachtig in een moderne tuin staan. Het is daarbij wel aan te raden om je Tuinhuis op de overige tuinmeubelen af te stemmen. Op die manier kan je een mooie combinatie creëren en een eenduidige stijl in je tuin verkrijgen.
Maar, in een moderne tuin staat een kunststof Tuinhuis ook prachtig. Kunststof heeft de eigenschap dat het er netjes, verzorgd en strak uitziet. Dat past perfect bij een tuin met een moderne stijl.

Natuurlijke tuin

Bij een natuurlijke tuin kan je eigenlijk alleen maar kiezen voor een houten Tuinhuis. Je combineert daarmee de natuurlijke uitstraling van je tuin met het natuurlijke materiaal van een Tuinhuis. Bovendien is de kans groot dat je in je tuin al houten tuinmeubelen hebt staan, indien je geopteerd hebt voor een tuin met een natuurlijke uitstraling. Ook hierbij geldt dat het fraai is als je de tuinmeubelen en het tuinhuisje qua uitstraling op elkaar aan kan sluiten.

Met een Tuinhuis kan je qua uitstraling in ieder geval alle kanten op. Bekijk gerust eens alle tuinhuizen in ons assortiment en kom uiteindelijk tot de juiste keuze!