Onderhoud Tuinmeubelen

RVS tuinmeubelen schoonmaken

RVS tuinmeubelen schoonmaken

Tegenwoordig heb je genoeg keus bij het uitzoeken van tuinmeubelen. Je hebt de keus uit vele verschillende soorten, waarbij het onderscheid onder andere door het materiaal gemaakt wordt. Een tuintafel van RVS ziet er bijvoorbeeld compleet anders uit dan een tuintafel van teakhout. Bij alle soorten tuinmeubelen speelt het onderhoud een belangrijke rol. Als je de tuinmeubelen op de juiste manier onderhoudt, kan je veel langer genieten van de meubelen. Bovendien is het prettiger vertoeven als je op een schone tuin set plaats kan nemen.

Het onderhoud van tuinmeubelen vereist de nodige onderhoud. Alle soorten materialen hebben bovendien een andere aanpak. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over het onderhouden en schoonmaken van RVS tuinmeubelen.

schoonmaken RVS tuinmeubelen

schoonmaken RVS tuinmeubelen

RVS

RVS biedt enkele unieke voordelen ten opzichte van de overige soorten materialen. RVS is een combinatie van koolstof, chroom, ijzer en nikkel. Door deze samensmelting van verschillende materialen is er een unieke combinatie ontstaan. Deze unieke combinatie heeft echter wel onderhoud nodig. Dat komt mede doordat RVS van oorsprong erg sterk en slijtvast is. Om de levensduur van de RVS tuinmeubelen te verlengen, is optimaal onderhoud aan te raden.

Schoonmaken

Bij het schoonmaken van RVS mag je absoluut geen azijn, chloor of schurende middelen gebruiken. Deze middelen kunnen de samenstelling van het materiaal dusdanig aantasten, waardoor er roest kan ontstaan. De RVS tuinmeubelen staan buiten en kunnen daardoor ten prooi vallen van vuil en weersinvloeden. Het gevolg hiervan? Er kan wat roest op de tuinmeubelen ontstaan. Het roest moet je dus niet met chloor, azijn of schurende middelen tegengaan. Nee, gebruik een beetje olijfolie of een doek van katoen. Vervolgens veeg je de roestplekken gemakkelijk van de tuinmeubelen af.

Bij het schoonmaken van de tuinmeubelen van RVS is het aan te raden om met beleid aan de gang te gaan. RVS is, gedurende het schoonmaken, een gevoelig soort materiaal. Je wilt absoluut niet dat er vegen of andere beschadigingen op het materiaal ontstaan. Gebruik daarom altijd zachte schoonmaakproducten, zoals een zacht doekje, een doekje van katoen en een beetje Cif, olijfolie of Glassex. Deze schoonmaakproducten zijn een stuk minder krachtig dan bijvoorbeeld azijn en chloor, maar houden je RVS tuinmeubelen wel in een optimale conditie.

Het schoonmaken van RVS tuinmeubelen kan je 2 á 3 keer per jaar doen. Neem er de tijd voor en geniet nadien van schone en blinkende tuinmeubelen.