Tuinmeubelen

Verschillende soorten ligbedden

soorten ligbedden

Maak het jezelf écht comfortabel en schaf ligbedden aan. De ligbedden kan je op elke gewenste plek in je tuin plaatsen. Vervolgens kan je heerlijk genieten van het lekkere zonnetje, de buitenlucht en je eigen tuin. Op de ligbedden kan je heerlijk bijkomen van het drukke leven.
Ligbedden brengen enkele unieke voordelen met zich mee. Daarbij hebben we het met name over het eerder genoemde comfort. De ligbedden zijn ergonomisch vormgegeven, waardoor je heerlijk languit kan liggen. Ook is het zitvlak, of lig vlak, erg comfortabel. Hierdoor kan je lange tijd op een Ligbed vertoeven, terwijl je lichaam volledig tot rust komt. Wat wens je nog meer? Een lekker koud drankje erbij en je kan optimaal genieten.

Momenteel zijn de ligbedden in vele verschillende soorten verkrijgbaar. Het onderscheid wordt gemaakt door het materiaal, door de kleuren en door het budget.

ligbedden soorten

ligbedden soorten

Materialen

Een Ligbed kan gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals hout, aluminium, vlechtwerk, teakhout of synthetisch materiaal. Deze materialen hebben allemaal kenmerkende eigenschappen. Deze eigenschappen monden uiteindelijk uit in specifieke voor- en nadelen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? De materialen bepalen ook voor een groot gedeelte de uitstraling van de stoel. Daarover kan je hieronder meer lezen.

Uitstraling

Het is overbodig om te vermelden dat een Ligbed van hout er compleet anders uit ziet dan een aluminium ligbed. Het design van de ligbedden is dan ook afhankelijk van het specifieke soort materiaal. Vergelijk daarom de verschillende materialen goed met elkaar en kom uiteindelijk tot de juiste keuze.

Kleur

Heb jij het liefst een Ligbed in een neutrale kleur? Of heb je liever een fel gekleurd Ligbed? Je kan alle kanten op met de ligbedden; deze zijn namelijk in allerlei soorten kleuren verkrijgbaar. Bekijk op je gemak eens de verschillende kleuren en stem je keuze uiteindelijk af op je smaak en op de rest van je tuin. Het is namelijk fraai als de ligbedden passen bij de uitstraling van de rest van je tuin.

Budget

De prijzen van de ligbedden variëren fors. Een en ander is afhankelijk van het gebruikte materiaal en de fabrikant. Je kan een Ligbed voor een paar tientjes aanschaffen, maar je kan ook een Ligbed van een paar honderd euro kopen. Ook kan je opteren voor een set van ligbedden; die prijzen gaan ook al snel richting de paar honderd euro. Waar gaat jouw keuze naar uit?