Tuinmeubelen

Tuinmeubelen in de winter; tips en tricks

winter tuinmeubelen

De meningen over de winter zijn verdeeld. Sommige Nederlanders vinden de kou, de vorst en het eventuele ijs heerlijk. Andere Nederlanders zweren echter bij het lekkere warme weer. Feit is dat we hierbij overgeleverd zijn aan de grillen van het klimaat. Dit betekent dat we in feite geen invloed hebben op het weer, de temperatuur en de neerslag.
Waar we wel invloed op hebben, is het onderhoud van je tuinmeubelen. In de winter is het eigenlijk van belang om goed op je tuinmeubelen te letten. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel!

tuinmeubelen winter

tuinmeubelen winter

Goede voorbereiding

Alles valt of staat met een goede voorbereiding. Die voorbereiding vindt plaats in de herfst en heeft betrekking op het schoonmaken van de tuinmeubelen. Voordat de tuinmeubelen in de winterslaap gaan, is het belangrijk om ze goed schoon te maken. Neem al je tuinmeubelen met een zachte spons/borstel en warm water af. Je kan hierbij ook nog speciale reinigingsmiddelen gebruiken; deze middelen moeten afgestemd zijn op het materiaal van je tuinmeubelen. Een houten tuintafel heeft bijvoorbeeld behoefte aan een ander soort reinigingsmiddel dan een granieten tuintafel.

Afdekhoes

We kunnen stellig aanraden om je lounge set, je tuin set, je Loungebank of andere tuinmeubelen af te dekken met een afdekhoes. Een dergelijke hoes beschermt je tuinmeubelen tegen neerslag, tegen de kou en tegen andere externe factoren. Door een afdekhoes te gebruiken, ben je verzekerd van een goede bescherming van je tuinmeubelen. Met name voor de levensduur van je tuinmeubelen is dit van belang.

Kussens

In de zomer is het gebruik van kussens op bijvoorbeeld een lounge set of tuinstoel erg prettig. In de winter is het echter belangrijk om zuinig te zijn op deze kussens. Zorg er daarom voor dat je kussens in de winter binnen liggen.
Als je de kussens in de winter buiten laat liggen, zal er vocht in de kussens trekken. Dit heeft vervelende gevolgen tot gevolg, waaronder schimmelvorming, condensvorming en een minder prettige geur.

Met bovenstaande tips kan je ervoor zorgen dat je tuinmeubelen de winter goed door komen. De voorbereiding speelt hier een belangrijke rol; trek hier dus voldoende tijd voor uit in de herfst. Als je bovenstaande tips consequent opvolgt, kan je de levensduur van je tuinmeubelen (flink) verlengen.