Inspiratie, Tips

De verschillende soorten buitenkeukens

Heb je interesse om buiten lekker te kunnen koken? Een buitenkeuken biedt jou die mogelijkheid. Met een buitenkeuken ben je in staat om buiten in het zonnetje de lekkere gerechten klaar te maken. Dit biedt vele voordelen, waar we straks nog even op terug komen.
Eerst kijken we naar de verschillende soorten Buitenkeukens die je kan vinden. De Buitenkeukens zijn de afgelopen jaren in vele soorten en maten gefabriceerd. Hierdoor heb je momenteel meer dan genoeg keus. Hoe fijn is dat? Voor een ieder is er dus een geschikte buitenkeuken te vinden.

verschillende buitenkeukens

verschillende buitenkeukens

Buitenkeuken

Bij een buitenkeuken denken sommige mensen aan een barbecue. Officieel gezien is een barbecue inderdaad een buitenkeuken. Je kan tenslotte in de open lucht de gerechten (bijvoorbeeld het vlees) klaar maken. Maar, veelal krijgen de barbecues niet het officiële stempel van een buitenkeuken.

Nee, in de praktijk is een buitenkeuken toch vaak een stuk groter en uitgebreider dan een barbecue. Een buitenkeuken kan veelal een volwaardige vervanger zijn van de keuken die je in je huis hebt staan. Bij een buitenkeuken wordt er ook nog onderscheid gemaakt tussen keukens waarbij je gebruikt maakt van gas, houtskool of elektriciteit. Waar jij uiteindelijk voor gaat kiezen, is uiteraard afhankelijk van je behoeften en je wensen.

Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen verrijdbare en niet verrijdbare Buitenkeukens. Je hebt bij meerdere Buitenkeukens te maken met voeten, terwijl je bij meerdere Buitenkeukens ook wieltjes onder de voeten hebt. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Ben je liever flexibel met je buitenkeuken? Of laat je deze op één vaste plek staan?

De voordelen

De voordelen van een buitenkeuken zijn evident. Het biedt je veel gemak, doordat je buiten in het zonnetje je eten klaar kan maken. Hierdoor kan je optimaal genieten van de lekkere temperaturen. Ook ben je hierdoor in staat om met je gezelschap te communiceren. Anders had je de hele tijd naar binnen moeten lopen, terwijl je nu gewoon buiten bij de buitenkeuken kan blijven staan.

Een buitenkeuken zorgt voor heerlijk eten, terwijl je ook nog een optimale werkomgeving hebt. Je bevindt je in de buitenlucht, het vlees rookt lekker en je bent vlakbij het gezelschap. Hoe fijn wil je het hebben?