Inspiratie, Tips

Ontdek alles over tuindecoratie

In Nederland zijn vele huishoudens waarbij veel tijd aan de tuin besteed wordt. Voor Nederlanders is de tuin sowieso een prettige plek om tijd door te brengen. Dat wordt nog eens versterkt als de komende zomers net zo warm worden als de zomer van 2018. Met de warme temperaturen is het heerlijk om tijd in je tuin door te brengen, zeker als je bijvoorbeeld een fijne lounge set of Lounge stoel hebt. Mede hierdoor besteden Nederlanders over het algemeen veel tijd en moeite in het ontwerpen en inrichten van de tuin.

Bij het inrichten van een tuin kan je in de basis kiezen uit twee stijlen: een natuurlijke tuin of een moderne tuin. Bij een natuurlijke tuin wordt er veel gebruik gemaakt van groen; planten, bomen en bloemen. Bij een moderne tuin wordt er juist veel gebruik gemaakt van strakke en moderne lijnen. Dat uit zich in bijvoorbeeld tegels, bloemen die netjes in één rij geplant zijn en een strak grasveldje. Het verschil tussen deze twee tuinen is behoorlijk fors en daardoor is er nog een derde stijl bijgekomen; de mix van deze twee stijlen.

tuindecoratie kopen

tuindecoratie kopen

Tuin inrichten

Als je je tuin vervolgens gaat inrichten, zal je ook te maken krijgen met accessoires. Dit wordt ook wel Tuindecoratie genoemd en heeft betrekking op bijvoorbeeld bloempotten en bloembakken. Het leuke kenmerk aan Tuindecoratie is dat je hiermee een grote invloed uit kan oefenen op de uitstraling van je tuin. In feite is de Tuindecoratie de finishing touch aan je tuin. Je kan alles perfectioneren en compleet naar eigen wens maken.

Als je Tuindecoratie uit gaat zoeken, kom je veel verschillende soorten tegen. Als we naar bijvoorbeeld bloempotten kijken, zien we al direct drie verschillende materialen terug komen. Je kan kiezen voor een bloempot van glasvezel, van steen of van keramiek. Al deze materialen brengen uiteraard een bepaalde uitstraling met zich mee; dit kan je afstemmen op de rest van je tuin en huis. Daarnaast kan je ook nog allerlei kanten op met de kleuren van de Tuindecoratie. Kies je liever voor witte bloempotten of voor donkere bloempotten? Ook dit kan je perfect afstemmen op de uitstraling van je tuin en huis. Al met al is Tuindecoratie een leuke aanvulling op je gehele tuin!