Inspiratie, Tips

Tuinaccessoires & praktische tips

De term tuin accessoires is bijzonder ruim, maar je kan er dan ook vele kanten mee op. Met tuin accessoires ben je in staat om de finishing touch aan je tuin mee te geven. Naast de sfeervolle uitstraling kunnen de accessoires ook een praktische functie hebben. Deze praktische functie kan je optimaal benutten, zeker als je veelvuldig in de tuin te vinden bent. Doordat de zomers naar verwachting steeds warmer worden, zit je hoogstwaarschijnlijk in de toekomst nog vaker in de tuin.

Als je vaak in de tuin zit, is het prettig als je tuin volledig naar wens is. Dat kan je voor elkaar krijgen door de juiste accessoires aan te schaffen en te gebruiken. Maar, over wat voor accessoires hebben we dan? Wel, wat te denken van schaduwdoeken, Opbergboxen voor je tuinkussens, bijzettafels, buitenkleed, hoes voor je parasol, terrasverwarming en voetenbanken? Dit is slechts een kleine opsomming van de vele tuinaccessoires die voorhanden zijn. Om je nog meer voorbeelden te geven, hebben we dit artikel geschreven. Hierin onderscheiden we praktische accessoires en accessoires die bijdragen aan de sfeer.

tuinaccessoires tips

tuinaccessoires tips

Praktische accessoires

Praktische accessoires verhogen het gebruiksgemak van je tuin door een simpele en efficiënte oplossing te bieden. Heb je bijvoorbeeld te veel last van de zon als je een boekje probeert te lezen? Dan is een Schaduwdoek of een parasol wellicht iets voor jou. Een andere praktische accessoire is bijvoorbeeld een Bijzettafel, voetenbank of terrasverwarming. Deze producten ‘lossen een probleem op’ en daardoor scharen we ze onder de praktische accessoires.

Sfeervolle accessoires

De andere soort accessoire zijn de zogeheten sfeervolle accessoires. Deze producten brengen sfeer en gezelligheid met zich mee. Een fijn voorbeeld hiervan is een tuinhaard. Een tuinhaard is niet altijd even praktisch, maar het geeft wel een bijzonder leuk sfeertje mee. Een andere optie is bijvoorbeeld een vuurschaal. Met sfeervolle accessoires ben je in ieder geval in staat om een extra dimensie aan je tuin mee te geven; een gezellige plek om veel tijd door te brengen.

Ben jij al aan het experimenteren met leuke accessoires? Het is zeker aan te raden. De accessoires kunnen de kers op de taart zijn voor jouw taart. Verras jezelf en bekijk eens alle tuinaccessoires. Wellicht dat je jouw tuin nóg meer naar je eigen wens kan maken. We wensen jou in ieder geval veel plezier in je heerlijke tuin.