Inspiratie

Een heerlijk zomers dagje weg met kinderen

pluktuin met bloemen

Als je naar buiten kijkt zou je het op het eerste gezicht misschien niet zeggen maar het is toch echt zomer! Ook al schijnt het zonnetje misschien wat minder dan we gewend zijn het is in ieder geval de komende dagen droog en dat betekend dat we er toch heerlijk op uit kunnen trekken! Zeker met kleine kinderen is dit vaak een ontzettend goed idee. Het is niet alleen gezond voor ze maar ook nog eens heel erg fijn voor ze om lekker in de buitenlucht te zijn en hun energie kwijt te kunnen en dit doen ze dan ook heel graag!

 

Vandaar dat het altijd een heel fijn en goed idee is om lekker met je kinderen op pad te gaan. Dit hoeft niet ver weg te zijn en ook helemaal niet veel te kosten, maar eropuit gaan is wel altijd een goed idee. Op deze manier leer je jouw kinderen ook wat meer ontdekken en beleven jullie misschien samen wel de mooiste avonturen! Zeker in de zomer als de kinderen vakantie hebben is het de uitgelezen mogelijkheid om lekker met ze op pad te gaan en te genieten van het samen zijn. En hoe kun je dat nu beter doen dan lekker in de natuur!

 

Vandaar dat we in deze blog een paar hele leuke zomerse uitjes op een rijtje hebben gezet die je samen met je kinderen kunt beleven. Lekker met elkaar genieten in de buitenlucht en veel leren van de natuur om je heen. Maar daarnaast ook gewoon lekker buiten en vooral lekker samen zijn! Leer dus ook waar je bij jou in de omgeving de leukste uitjes kunt beleven en wie weet ga jij binnenkort ook lekker met je kinderen op avontuur!

 

Heerlijk buiten in de natuur

 

Tegenwoordig zien we een trend ontstaan waarbij kinderen steeds meer binnen tijd doorbrengen achter een schermpje of een beeldscherm. Dit is natuurlijk helemaal geen fijne ontwikkeling en een ontwikkeling die we dan ook graag willen stoppen. Het is namelijk helemaal niet gezond voor kinderen om zoveel tijd binnen door te brengen. Hoe anders was het vroeger toen we eigenlijk allemaal iedere dag lekker buiten gingen spelen en hier met elkaar veel avonturen konden beleven! Eigenlijk keek je er na schooltijd al naar uit dat je tot aan het avondeten lekker buiten mocht spelen en ravotten. Hoe anders is dat tegenwoordig nu onze kinderen eigenlijk de meeste tijd binnen doorbrengen. Tijd dus om hier verandering in aan te brengen.

 

Gelukkig zijn er dus ook een heleboel leuke activiteiten buiten te bedenken en in deze blog laten wij ze graag aan jullie zien! Zo kun je dus ontdekken hoe je ook buiten heerlijk kunt genieten met je kinderen en leren je kinderen op hun beurt hoe fijn het is om buiten lekker in de natuur te zijn!

 

Een bezoekje aan de boerderij

 

Ten eerste zien we in de zomer vakantie vaak dat boeren hun boerderij openstellen voor publiek en ze richten zich dan met name op kinderen. Ze organiseren dan allerlei activiteiten en geven kinderen daarnaast de mogelijkheid om een kijkje op de boerderij te nemen en dat is natuurlijk ontzettend leuk! Op deze manier leren kinderen namelijk veel over het boerenleven en kunnen ze ook nog eens zelf een beetje ervan proeven.

 

Hoe leuk is het als je bijvoorbeeld de boer kunt helpen met koeien melken, of de eieren bij de kippen kunt gaan rapen. Maar ook een rondje meerijden op de tractor is natuurlijk een ware belevenis! Voor kinderen is dit dan ook een groot avontuur waar ze ontzettend van genieten. En het fijne is dat ze natuurlijk meteen ook lekker buiten zijn en hier tijd doorbrengen en dat is natuurlijk heel erg leuk en fijn!

 

Daarnaast organiseren de boeren vaak ook nog heel veel leuke extra activiteiten die ook zeker de moeite waard zijn!  Het is dan ook leuk en handig om hiernaar te informeren zodat je zeker weet dat je niets van deze leuke activiteiten mist! Op deze manier ben je namelijk verzekerd van een paar leuke uitstapjes in de zomer! Genieten voor zowel jong als oud was nog nooit zo leuk!

appels en peren plukken

appels en peren plukken

Appels en peren plukken

 

Een andere ontzettend leuke activiteit voor kinderen in de buitenlucht is het plukken van appels en peren. Op veel plekken kun je dit in de zomer vaak gratis doen en betaal je vervolgens alleen voor de oogst die je eventueel zelf mee wil nemen! Voor kinderen is het natuurlijk een ontzettend leuk avontuur om in de boomgaard rond te struinen en de meest mooie appels en peren te plukken.

 

Vervolgens kun je vaak ook nog eens genieten van een heerlijk glaasje verse appel of perensap of een lekker vers stukje appeltaart. Dat maakt natuurlijk het feest helemaal compleet! Het is dan ook echt een heel leuk uitje om samen met je kinderen een bezoekje aan een boomgaard te brengen om samen appels en peren te plukken. Vaak krijg je namelijk bij de ingang een mandje en kun je vervolgens zelf aan de slag gaan!

 

En wist je trouwens dat je naast appels en peren op veel plekken bijvoorbeeld ook kersen of druiven kunt plukken. Ook hiervoor zijn er voldoende plekken opengesteld zodat je hier samen met je kinderen een leuk uitje kunt beleven! Informeer dus vooraf goed wat er allemaal in je omgeving te beleven is en zorg op deze manier voor een leuk dagje uit met je kinderen waarbij jullie heerlijk actief in de buitenlucht aan de slag gaan!

 

Een pluktuin vol mooie bloemen

 

En dan hebben we natuurlijk ook nog de pluktuin. Dit is eigenlijk voor ons wel een persoonlijke favoriet. Het is namelijk ontzettend leuk om in de pluktuin aan de slag te gaan en hier zelf je eigen boeket samen te stellen! Je kunt er namelijk de meest mooie en kleurrijke veldbloemen vinden en op deze manier dus ook zelf een schitterend boeket samen stellen!

 

Gelukkig ontdekken steeds meer mensen hoe leuk het is om een pluktuin te bezoeken en zien we dan ook overal steeds meer pluktuinen verschijnen! Vaak krijg je bij de ingang een mand mee en een schaar en kun je vervolgens aan de slag gaan om de meest mooie bloemen te plukken! Er is vaak een enorm groot aanbod aan verschillende bloemen in de pluktuinen te vinden dus dit maakt het extra leuk!

 

Naast dat je dan dus de meest mooie bloemen kunt plukken zijn er ook vaak voldoende leuke plekjes te vinden waar je lekker bij kunt komen en kunt genieten van een heerlijke picknick! Op deze manier kun je dus heel fijn er een heel leuk dagje weg van maken met je kinderen waarbij je vervolgens ook nog eens een schitterend boeket mee naar huis kunt nemen! Wat wil je eigenlijk nog meer zou je denken!

 

Lekker samen op stap

 

Het is ontzettend leuk om samen met je kinderen op stap te gaan. Kinderen kunnen zich namelijk vaak heel erg verwonderen over de voor ons meest simpele dingen, het kan dan ook zoveel plezier opleveren om dingen door de ogen van je kinderen te bekijken! Op deze manier leer je niet alleen rustiger aan te doen maar ook meer oog te hebben voor je omgeving.

 

Daarnaast is het voor zowel kinderen als voor jezelf natuurlijk ontzettend gezond om lekker buiten  te zijn en als je dan ook nog eens lekker kunt genieten van een leuke en soms ook leerzame activiteit is dat natuurlijk helemaal een feest! Wij snappen dan ook wel dat het heel leuk is om een van deze uitstapjes met je kinderen te ondernemen en heerlijk samen te genieten!

 

Laat je vooral goed informeren en kijk goed om je heen wat er bij jouw in de omgeving allemaal te beleven valt soms kom je dan nog eens mooie nog niet ontdekte pareltjes tegen waar je werkelijk een geweldige dag kunt beleven. Ook is er op internet ontzettend veel informatie te vinden over leuke uitjes die je samen met je kinderen kunt ondernemen. Ook zijn deze uitstapjes er vaak voor ieder budget en hoeven ze absoluut niet de hoofdprijs te kosten! Laat je dus vooraf goed informeren en kijk wat er bij jou in de buurt allemaal te beleven is.

 

Van een bezoekje aan de boerderij tot bloemen plukken in de  pluktuin  het is allemaal even leuk en je bent lekker buiten bezig! Daarnaast is het ook vaak zo dat je er nog wel  iets te eten of drinken kunt kopen en er zijn vaak voldoende voorzieningen. Dat is natuurlijk zeker met kleine kinderen altijd wel heel erg handig! Beleef samen met je kinderen een prachtig avontuur en ga op zoek naar de leukste zomerse uitstapjes bij jouw in de buurt!