Inspiratie

Een tuin met een Spaans tintje

pexels maria orlova 4913322

Prachtige bloemen en planten, kleurrijke tegeltjes, kronkelende tuinpaadjes, een parasol met felle kleuren en gietijzeren stoeltjes met sierlijke krullen. Als we dit zo op een rijtje zetten dan denk je natuurlijk al snel aan een Spaanse tuin. En dat is ook precies de bedoeling , want dit zijn dus de kenmerken van een tuin met een Spaans tintje op een rijtjet.

We geven onze tuin natuurlijk allemaal graag een bepaalde sfeer en uitstraling mee. Dit kan per persoon verschillen en iedereen heeft hier dan ook zo zijn eigen wensen en voorkeuren in. Als je een bepaalde stijl aan je tuin mee wil geven dan vraagt dat ook vaak flink wat creativiteit en geduld en zo maak je dan onderaan de streep het plaatje compleet.

Het is hierbij vaak belangrijk dat een bepaalde stijl door de hele tuin heen doorgetrokken wordt zodat je deze stijl overal tegen komt. Juist dan bereik je een heel fijn resultaat en kun je er dus voor zorgen dat het hele plaatje klopt. Op die manier zie je dan ook dat je op een hele fijne manier een geweldige sfeer in je tuin neer kunt zetten waar jij je helemaal prettig bij voelt en dat zonder al teveel moeite.

In deze blog zetten we speciaal de Spaanse sfeer centraal. We laten je dan ook graag zien hoe jij een Spaans tintje aan je eigen tuin kunt geven en hoe je er dus voor kunt zorgen dat deze stijl door heel je tuin heen doorgetrokken kan worden. Lees je met ons mee?

Waarom we fan zijn van de Spaanse sfeer

Ten eerste gaan we je laten zien welke redenen wij allemaal hebben om zo fan te zijn van de Spaanse sfeer in onze tuinen want dat zijn er namelijk nogal wat. Ten eerste zie je vooral dat we heel erg blij zijn met de Spaanse sfeer omdat je op die manier dan ook kunt zien dat het meteen een heel zonnig gevoel en veel vrolijkheid naar je tuin toe brengt. Dit is dan ook zeker weten een echt cadeautje. Op deze manier zie je dan ook dat je optimaal genieten kan van sfeer en gezelligheid en dat echte warme en open Spaanse gevoel.

De Spanjaarden zijn daarnaast natuurlijk enorm gastvrij en dat welkome gevoel zie je dan ook zeker weten terug in je tuin en ook dit speelt een belangrijke rol op dit gebied. Het is dan ook zeker weten belangrijk om hier goed naar te kijken en om ook hier de voordelen van te ervaren.

Genoeg redenen dus om zelf ook fan te zijn van deze heerlijke Spaanse sfeer en om hem dus ook in je eigen leefomgeving door te trekken! Richt je tuin dan ook met veel plezier in naar Spaanse sferen en maak er zo dus een echt feestje van.

Bloemen in allerlei soorten en maten

Als we het hebben over een Spaanse tuin dan is het eerste waar we vaak aan denken schitterende bloemen in allerlei soorten en maten. En dat is ook helemaal niet verwonderlijk want dat is dan ook zeker weten een belangrijk kenmerk van een Spaanse tuin.

In een echte Spaanse tuin zie je dan ook de meest mooie bloemen en planten een plekje hebben in allerlei schitterende en heldere kleuren. Hierdoor ontstaat er dus een heel fijn en sfeervol geheel waar je dan ook zeker weten erg blij mee mag zijn.

Zo zien we bijvoorbeeld veel roze, paars, wit en geel voorbij komen maar ook rode bloemen mogen zeker weten niet ontbreken. En vergeet ook vooral de fruitbomen niet die zorgen voor een hele fijne sfeer en daarnaast ook nog eens heerlijke vruchten afgeven aan het eind van het seizoen. Ook dit is dus zeker weten een waar feestje.

Ook zijn het niet enkel maar bloemen die we veel en vaak terug zien in een Spaanse tuin. Ook struiken en groene planten en bomen vinden er dus zeker weten hun plek en maken het groene plaatje compleet.

Heerlijke verse kruiden

Als je een Spaanse tuin in loopt dan ruikt het er vaak heerlijk. Dit kun je al vanaf een afstandje waarnemen. Dit heeft dan ook te maken met de heerlijke verse kruidenplantjes die vaak een plekje hebben in een Spaanse tuin. Deze kruidenplantjes zorgen dan ook voor heel veel geur in de tuin maar ook voor kleur natuurlijk.

Ze zijn sowieso mooi groen en soms hebben ze ook bepaalde momenten kleine bloemetjes en dat ziet er natuurlijk helemaal heel sfeervol uit. Onderaan de streep is het dus heel erg fijn om op deze manier met je tuin bezig te zijn en voegen verse kruiden ook zeker weten wat toe.

Daarnaast kun je ze ook meer dan prima in allerlei verschillende gerechten verwerken waardoor je ook in de keuken dus echt kunt profiteren van al het moois en lekkers uit je eigen tuin.

Tegels in allerlei vormen en kleuren

Als er iets is waar de Spaanse tuinen verder nog bekend om staan dan zijn het wel hun gekleurde tegeltjes. Deze zie je in deze tuinen dan ook zeker weten in allerlei vormen en maten terug en voegen dan ook aardig wat sfeer en gezelligheid toe.

En laten we eerlijk zien het ziet er natuurlijk ook wel meteen heel warm en gezellig uit om overal deze vrolijk gekleurde tegeltjes terug te zien in je tuin! Het is dan ook erg leuk om deze een plekje in je tuin te geven en het liefste zelfs op verschillende plekken in je tuin te verwerken voor het beste resultaat.

Kijk dan ook goed welke vormen en kleuren jij zelf graag voorbij ziet komen en hoe je dit dan ook het beste vorm kunt geven. Alleen zo weet je zeker dat je dat echte Spaanse tintje aan je tuin toe kunt voegen.

Voldoende zitjes om lekker te relaxen

Nu wil je natuurlijk ook wel optimaal genieten van deze heerlijke stijl met al die mooie bloemenpracht. En ook dat kan gelukkig op heel veel verschillende manieren. Zo zie je dan ook al snel dat er altijd wel ergens een zitje te vinden is waar je even uit kunt rusten en kunt genieten van alles om je heen. Deze zitjes zijn dan ook vaak romantisch vormgegeven. Denk bijvoorbeeld aan een setje met stoelen en een tafeltje van gietijzer waar je ook veel sfeer en romantiek mee naar je tuin brengt.

Kies dan ook wat fijne beschutte plekjes in je tuin uit en maak daar een lekker zitje van waar je even heerlijk relaxen kunt en vooral ook kunt genieten van al het moois om je heen want dat is natuurlijk wel heel erg belangrijk om te doen!

Lampjes en versiering

In Spanje houden ze wel van wat sfeer en gezelligheid en gaan ze een feestje ook zeker weten niet uit de weg. Dit zie je dan ook vaak terug aan de versieringen die ze toevoegen aan hun tuinen. Dit maakt deze tuinen dan ook onder andere zo sfeervol en gezellig.

Als jij dus dat Spaanse tintje aan je eigen achtertuin wil geven dan is het ook zeker weten een heel goed en fijn idee om zelf ook wat versiering toe te voegen om het plaatje compleet te maken en dat kun je op een aantal verschillende manieren doen.

Ten eerste is het leuk en handig om bijvoorbeeld te zorgen voor wat fijne verlichting. Denk dan aan sfeervolle lampjes in de vorm van een lichtjesslinger. Maar ook andere slingers en vormen van versiering vormen dan ook zeker weten een hele fijne toevoeging.

Onderaan de streep kun je hier dus heel veel kanten mee op maar kan wat fijne versiering dan ook zeker weten niet ontbreken om het plaatje compleet te maken en de sfeer aan je tuin toe te voegen die je zoekt.

 Een Spaans tintje voor je tuin

Het is een hele populaire stijl voor in de achtertuin. Namelijk de Spaanse stijl. Een stijl waarbij we dus vaak zien dat er gekozen wordt voor een paradijs aan kleur en geur en waarbij sfeer en gezelligheid met stip op nummer een staan. Dit zie je dan ook vervolgens door de hele tuin heen terug en dat is natuurlijk ook wel een echt feestje.

Het is dan ook heel erg leuk om de Spaanse sfeer ook hier in Nederland in je eigen tuin door te voeren omdat je dus eigenlijk meteen gevangen wordt door die heerlijke sfeer en meteen ook zelf een heel vrolijk en zonnig gevoel krijgt. En laten we eerlijk zijn wie zit daar nu niet op te wachten. Vandaar dat het ook zeer zeker een grote aanrader is om de Spaanse sfeer ook naar je eigen achtertuin te vertalen en om hier op die manier je voordeel mee te doen.

Zo krijg je dus veel sfeer en gezelligheid in je tuin waardoor je tuin ook weer heel sfeervol aan gaat voelen. Lees dan ook snel met ons mee hoe je dit ook zelf kunt realiseren en geniet binnenkort van jouw eigen Spaanse paradijs in je achtertuin in Nederland, een waar feestje.