Inspiratie

Een  tuin vol nostalgie

pexels pixabay 158028 (1)

Vandaag de dag zien de tuinen er natuurlijk wel even heel wat anders uit dan 50 jaar geleden. Toch is het zo dat de tuinen uit de jaren 70 vandaag de dag nog steeds op veel fans kunnen rekenen. Maar hoe komt dat nu eigenlijk? Wat maakte de tuinen uit deze periode nu eigenlijk zo speciaal en bijzonder en waarom zien we dan ook dat vandaag de dag veel mensen nog steeds graag deze stijl terug zien in hun eigen tuin?

Om dit wat beter te begrijpen is het ten eerste belangrijk dat we eens goed gaan kijken naar hoe de stijl uit die periode nu eigenlijk precies in elkaar zat en wat we dus verstaan onder die echte jaren 70 stijl? De hoogste tijd dus om je daar in deze blog eens wat meer wegwijs te maken zodat wij je kunnen laten zien waar deze fijne sfeer eigenlijk allemaal uit bestaat en hoe je dat dus vertaald naar je eigen tuin!

Op deze wijze ontstaat er dan ook een hele fijne tuin vol nostalgie en hier kun jij natuurlijk je voordeel mee doen! Lees dus snel met ons mee hoe jij ervoor kunt zorgen dat je de jaren 70 weer laat herleven in je eigen achtertuin!

De jaren 70 stonden symbool voor vrijheid

Als we gaan kijken naar de jaren 70 dan zien we vooral heel erg veel positieve berichten naar voren komen en dat is ook helemaal niet zo vreemd. Dit was dan ook een tijd waarbij vrijheid de boventoon voerde. De mensen waren blij en waren vooral ook veel aan het genieten naast het harde werken.

We besteden allemaal meer tijd aan onze woningen en tuinen en er was in dat opzicht ook juist weer wat meer ruimte voor mensen om met deze zaken bezig te zijn en dat zag je dan ook overal terug!

Ook de tuinen kregen in deze periode een hele specifieke stijl en sfeer mee en dit beviel de meeste mensen dan ook wel. Zelfs zo goed dat deze stijl vandaag de dag dus nog steeds heel populair is en in veel tuinen wordt toegepast. En dat is natuurlijk wel een heel erg fijn compliment.

Deze vrijheid zag je overigens met name terug door het feit dat de tuinen uit deze periode vooral ook vaak voorzien waren van voldoende plek om lekker te feesten en te dansen en om vrienden en familie te ontvangen voor een gezellige barbecue.

De tuinen in de jaren 70

Als we willen kijken naar hoe we vandaag de dag elementen uit de tuinen van de jaren 70 in onze tuin toe kunnen passen dan is het natuurlijk ten eerste wel zo handig om te snappen hoe de tuinen er in de jaren 70 uitzagen vandaar dat we daar dus eerst eens even naar gaan kijken.

In de jaren 70 zagen we vooral dat de tuinen vorm gegeven werden door lekker veel groen. Er was dan ook meer dan voldoende natuur en beplanting aanwezig en dat maakte de tuinen dan ook tot zeer sfeervolle plekken.

Daarnaast was het ook nog eens zo dat je vooral zag dat de tuinen ook veel kleur bevatten. Dit was overigens niet enkel en alleen in de tuinen zo. De woningen en de mode uit de jaren 70 bevatten ook allemaal stuk voor stuk enorm veel kleuren.

Het is dan ook leuk om vandaag de dag te zien dat dit weer helemaal terug komt en dat we dus de tuinen uit de jaren 70 weer een beetje zien herleven vandaag de dag op verschillende manieren.

Kies de elementen die je aanspreken

Als we dus gaan kijken naar de tuinen uit de jaren 70 dan bestaan deze natuurlijk uit verschillende elementen. Het is dan ook belangrijk om al deze elementen mee te nemen om zo tot de tuinen te komen die we vandaag de dag veel zien. Wel is het zo dat als je de jaren 70 aan je tuin toe wil voegen dat je dit dan wel vooral moet doen met de elementen die jou ook persoonlijk aanspreken.

Kies deze elementen dan ook met zorg uit en kijk hoe jij ze vervolgens een plekje in je tuin kunt geven. Alleen op die manier maak je dus het hele plaatje compleet en zorg je ervoor dat alles klopt en dat je tuin een hele fijne sfeer mee krijgt!

Voorbeelden van verschillende elementen zijn bijvoorbeeld de stijl van de meubelen, de beplanting, het gebruik van kleuren en materialen maar ook de keuze voor vormen en indeling van de tuin. Dit alles bij elkaar maakt dus een totaal plaatje en op deze wijze kun je de jaren 70 sfeer hier prima een plekje in geven.

Veel beplanting mag niet missen

Als we dan gaan kijken naar de specifieke sfeer van de jaren 70 dan zien we ook vooral heel veel tuinen met lekker veel beplanting dit maakt dan ook dat de sfeer nog beter tot zijn recht komt. Je ziet bijvoorbeeld dat de beplanting in veel verschillende variaties bij elkaar komt. Dus veel verschillende soorten planten bij elkaar met ook het gebruik van veel verschillende soorten kleuren.

Op deze wijze krijg je dan ook een hele prettige mix waar je zeker weten je voordeel mee kan doen. Het is dan ook echt een feestje om op die wijze de sfeer van de jaren 70 optimaal weer te geven en vast te leggen. Kijk bijvoorbeeld ook gerust naar de bomen en struiken en laat deze ook door elkaar heen lopen. Alles hoeft niet afgezonderd van elkaar te staan het is juist heel leuk en fijn om alles lekker door elkaar te laten lopen en om zo een fijne mix en een leuk geheel te realiseren.

Plaats dan ook lekker veel bloemen door elkaar in allerlei soorten en maten. Het is dan ook zeker weten erg leuk om al die bloemen bij elkaar te zetten en zo voor een explosie aan kleur te zorgen.

De kleuren van de jaren 70

Als we dan gaan kijken naar de tuinen van de jaren 70 dan zien we vooral ook de kleuren die heel erg opvallen. Het gebruik van kleuren zoals rood, oranje, roze en paars voert dan ook de boventoon en zien we veel voorbij komen. Dit zijn dan ook echt de kleuren die passen bij deze stijl en die deze stijl overal herkenbaar maken.

Ook de patronen mogen hierbij niet ontbreken. In de stijl van de jaren 70 zien we deze kleuren dan ook veel verwerkt in allerlei verschillende patronen waardoor je dus een heel fijn en speels geheel krijgt. Die speelsheid is natuurlijk ook wel waar de jaren 70 symbool voor stonden alles moest dan ook vooral niet te serieus worden genomen en dat zie je dan ook zeker weten terug komen bij het gebruik en de keuze van de kleuren die je voorbij ziet komen.

Het leuke is ook dat het kleuren zijn die op het eerste oog dus helemaal niet bij elkaar lijken te passen maar die juist doordat ze dus toch naast elkaar te zien zijn een mooi geheel vormen. Je zou dit dan ook op het eerste gezicht niet bedenken en het is dan ook zeker weten leuk om jezelf op deze wijze te laten verrassen.

De tuinen van de jaren 70

Alles bij elkaar zijn de tuinen van de  jaren 70 onwijs leuk om te zien en bevatten ze vooral ook heel erg veel sfeer en kleur. Het is dan ook zeker weten erg fijn om te zien hoe je dit allemaal bij elkaar kunt krijgen en hoe je er zo dus een fijn geheel van kunt maken.

Zo zien we bijvoorbeeld kenmerkende kleuren maar ook kenmerkende vormen en patronen die dus bij elkaar zorgen voor sfeer en gezelligheid in de tuin en die kenmerkende jaren 70 stijl. Ook met je tuinmeubelen kun je hier heel veel in doen en ook deze spelen dan ook zeker weten een belangrijke rol in dit geheel. Daarnaast zie je natuurlijk ook dat we veel zien dat de aankleding hierbij ook een belangrijke rol speelt.

Alles bij elkaar kun je de sfeer van de jaren 70 dus op veel vlakken in je tuin naar voren laten komen om er een mooi totaal plaatje van te maken. Ook de beplanting is hierbij van enorm groot belang. De beplanting bepaald dan ook voor een groot deel de sfeer in de tuin en ook dit moet je dan ook goed op orde hebben, het is dan ook heel erg fijn om veel verschillende kleuren door elkaar te gebruiken en om er zo dus een mooi geheel van te maken. Lekker veel kleur in de vorm van bloemen is dan ook een waar feestje. Kijk dan ook gerust met elkaar hoe je dit vorm kunt geven zodat alles klopt en je zeker weet dat alles bij elkaar past en je een mooi eindresultaat kunt weergeven.