Inspiratie

Het realiseren van jouw droomtuin

pexels torsten dettlaff 59321

Iedereen die de kans krijgt om zijn of haar eigen tuin te ontwerpen wil hier natuurlijk echt een droomtuin van maken. Alles ligt open alle keuzes moeten nog gemaakt worden, dat maakt het ontwerpen van een tuin tot een heel erg leuk proces. Je kunt dus alles zelf nog kiezen en hebt volledig de mogelijkheid om een tuin van je dromen te realiseren. Maar toch lijkt dat soms makkelijker dan het is want wist je dat juist als er zoveel te kiezen is het nog best lastig kan zijn om een goede keuze te maken.

Want er valt ook heel erg wat te beslissen en kiezen als het gaat over de inrichting van je tuin en het ontwerp hiervan en dat gaat ook zeker niet altijd zonder slag of stoot. Wel is het vooral heel erg belangrijk om goed te kijken naar wat dat ontwerpen nu soms zo lastig maakt? En eigenlijk is het antwoord op deze vraag altijd het zelfde. Mensen weten niet goed waar te beginnen en daarnaast is het lastig om te ontdekken wat er nu echt noodzakelijk is in een tuin en wat er bijzaak is.

En juist hier komen wij om de hoek kijken om jou een handje op weg te helpen. Wij gaan je dan ook een aantal hele handige tips en tools geven die jou zeker weten enorm gaan helpen bij het ontwerpen van jouw droomtuin. Op deze manier helpen wij je dan ook goed op weg om ervoor te zorgen dat je tuin straks werkelijk waar tot in de puntjes verzorgd is en dat je dus ook echt een droom ontwerp kunt realiseren waar je helemaal gelukkig mee bent. Lees je dus snel met ons mee?

De kans om je eigen droomtuin te ontwerpen

Het klinkt natuurlijk als een sprookje, de kans om je eigen droomtuin te ontwerpen en dat is het natuurlijk ook wel. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn en het is dan ook echt een hele mooie en bijzondere kans. Toch is het zo dat mensen als ze deze kans eenmaal krijgen vaak niet weten waar ze moeten beginnen en dat is ergens ook wel logisch.

Want naast dat het dus heel erg mooi en leuk is om te doen komt er natuurlijk juist ook ontzettend veel op je af en juist dat laatste kan best ook wel even overweldigend zijn. Je wil natuurlijk het liefste een tuin ontwerpen waarbij aan alles gedacht is en die ook nog eens volledig aan al je wensen voldoet. En juist dat levert dan soms ook wel wat extra druk of stress op wat het soms juist wat lastiger kan maken om je droomtuin ook daadwerkelijk te realiseren. Als je dit dus echt goed wil doen dan komt er een flinke dosis aandacht bij kijken en is het dus vooral enorm belangrijk om goede stappen te zetten.

Vandaar dat wij je ook gaan voorzien van wat fijne tips en tricks waarbij je dus heel goed alles in de hand kunt houden om jouw droomtuin te realiseren en waarbij je dus goede stappen kunt zetten. Hoe je dat verder doet lees je dus snel in deze nieuwe blog.

Eerst alles op een rijtje zetten

Als jij de kans krijgt om je droomtuin te gaan ontwerpen dan ben je helemaal nergens zonder een goed overzicht. Het eerste wat dus moet gebeuren is dat je alles eens even goed op een rijtje moet gaan zetten. Hiervoor moet je dus een aantal stappen doorlopen. Ten eerste schrijf je al je wensen op. Je moet dus goed nagaan bij jezelf wat je nu echt noodzakelijk vindt in de tuin van je dromen en wat je dus ook echt niet zou willen missen, het is belangrijk om dit allemaal goed in kaart te brengen zodat je precies weet wat er echt niet mag ontbreken.

Naast je wensen is het ook nodig om een lijst te maken met wat er echt noodzakelijk is in een tuin dus wat je echt nodig hebt en wat er dus niet mag ontbreken. Ook dit kun je het beste allemaal op een rijtje zetten en ook hier kun je vervolgens weer heel veel kanten mee op.

Het begint dus wel allemaal met het maken van een lijstje met wat je  allemaal wil en wat je allemaal nodig hebt. Dit lijst je heb je vervolgens ook echt wel nodig als houvast anders valt het zeker niet mee om alles goed laten verlopen en kan alles ook nogal overweldigend zijn.

Kijk eens goed naar je budget

Natuurlijk is het heel erg prettig als je de mogelijkheid hebt om je droomtuin te ontwerpen maar toch zal het zeker niet zo zijn dat je gebruik kunt maken van een eindeloos budget. Het is dan ook erg belangrijk dat je heel erg goed kijkt naar het budget dat je tot je beschikking hebt en wat hiervoor mogelijk is. Het helpt dan ook vaak enorm om goed te kijken op welke volgorde jij jouw wensenlijstje zou zetten. Op deze wijze weet je wat er zeker niet mag ontbreken en welk budget hiervoor nodig is en zo kun je dus makkelijker bekijken wat er dan nog overblijft en wat je daar dan ook eventueel mee kunt.

Het is natuurlijk ook belangrijk om hierin goed mee te nemen wat er echt niet mag ontbreken in je tuin vanuit praktisch oogpunt. Ook hierbij kan het helpen om eenzelfde soort lijstje te maken en om ook hierbij vervolgens te kijken wat er nu echt noodzakelijk is en dus niet mag ontbreken en waar je eventueel nog wat in kunt schuiven. Zo maak je uiteindelijk alles compleet en dat is natuurlijk wel heel erg genieten.

Maar voor dat alles van start gaat is het dus zeker enorm van belang om eens goed naar  je budget te kijken en om eens te onderzoeken welke mogelijkheden er nu eigenlijk allemaal zijn!

Hoe ontdek je wat er echt nodig is in een tuin

Maar hoe kom je nu te weten wat er echt nodig is in een tuin en wat er echt niet mag ontbreken? Op deze vraag zijn verschillende antwoorden mogelijk. Ten eerste kun je natuurlijk eens om je heen gaan vragen. Er zijn vast wel mensen die je kunnen helpen om hier keuzes in te maken. Mensen die bijvoorbeeld ervaring hebben op dit gebied. Ze zeggen natuurlijk  niet voor niets aldoende leert men. Deze mensen hebben vaak al het een en ander meegemaakt op dit gebied en weten dus heel erg goed waar ze allemaal op moeten letten. En dat kan dan natuurlijk wel heel erg handig zijn en helpen om een goede keuze te maken.

Maar ook is er meer dan voldoende informatie te vinden in allerlei boeken over dit onderwerp of wat dacht je van het internet. En met logisch denken kom je overigens ook al een heel eind. Alles bij elkaar zijn er dus ook meer dan genoeg hulpbronnen die je aan kunt boren om ervoor te zorgen dat je alle informatie krijgt die je nodig hebt en dat je dus ook echt goed van start kunt gaan!

Kijk goed waar je concessies kunt doen

Soms is het zo dat je wensenlijst net niet helemaal passend is bij het budget en dat je er dus niet mee uitkomt. Dan is het dus tijd om te kijken waar je concessies in kunt gaan doen. Dit is best een lastig proces en gaat ook niet over een nacht ijs. Het kan natuurlijk heel erg lastig zijn om te bedenken welke wensen je dan eventueel laat gaan en welke blijven. Gelukkig hebben we ook hier weer een aantal handige tips die je kunnen helpen om een keuze te maken.

Ten eerste kan het bijvoorbeeld helpen om te kijken of je een concessie kunt maken in de materialen die gebruikt worden. Veel materialen zijn enorm kostbaar en soms kun je dus voor hetzelfde ontwerp een goedkoper materiaal kiezen en zo dus enorm op de kosten besparen zonder dat je daar al teveel voor moet inleveren en dat is natuurlijk wel heel erg fijn.

Ook kan het enorm lonen om te kijken naar wat je eventueel allemaal zelf kunt doen. Soms kan het echt schelen om te kijken waar je eventueel op kunt besparen om zo de prijzen zo laag mogelijk te houden. Soms blijkt dat er best dingen zijn die je ook prima zelf kunt. En soms kan het ook al enorm helpen als je al het voorbereidende werk en de opruimwerkzaamheden van een vakman zelf doet. Dit nemen zij altijd mee bij de prijs maar als je dit zelf besluit te doen kan dat dus echt enorm schelen. Het is dan ook zeker weten de moeite waard om hier naar te kijken en om dus te kijken of je zo wat kunt besparen op alles! Dit levert je vaak zeker weten ook echt flink wat op!

En uiteraard kan het soms ook wel echt gewoon zo zijn dat je bepaalde dingen moet laten gaan en dat die toch niet zo goed in het geheel lijken te passen en dat kan natuurlijk ook een keuze zijn. Kijk hierbij dan wel goed naar het totaal plaatje en welke dingen je het beste zou kunnen missen.  Kijk ook goed naar waar je zelf graag afstand van zou kunnen doen en wat je echt aan het hart zou gaan. Zo kun je uiteindelijk een weloverwogen keuze maken!

Maak er echt een feestje van

En dan een laatste tip die helaas soms een beetje verloren gaat en dat is zo zonde. Er komt natuurlijk flink wat kijken bij het realiseren van je droomtuin. Dit is dan ook heel erg leuk om te doen en mee bezig te zijn maar het kan soms ook flink wat stress opleveren. Er moet van alles gedaan en geregeld worden en lang niet alles in dit proces verloopt vlekkeloos en dat kan dan ook flink lastig zijn.

Toch kun je hier heel goed iets aan doen. Maak er namelijk een echt feestje van. Vergeet tijdens dit heel proces dan ook vooral niet te lachten want juist dit is zo enorm belangrijk. Vergeet vooral  niet om er een feestje van te maken en om dus echt optimaal te genieten op die manier zorg je voor veel sfeer en gezelligheid tijdens het hele proces en dat maakt alles nu eenmaal nog leuker. Het zou toch zonde zijn als je achteraf moet bedenken dat je er helemaal niet van genoten hebt terwijl juist dat zo belangrijk is!

Het ontwerpen van je droomtuin

Zoals je dus wel kunt lezen is het ontwerpen van je droomtuin echt een buitenkans die zeker niet iedereen krijgt. Toch is het zeker ook een kans die het een en ander met zich meebrengt en waar je dus echt even goed naar om moet kijken. Er zijn namelijk ook flink wat keuzes te maken en juist dat is lang niet altijd even makkelijk. Daarnaast is het vaak ook nog eens de vraag waar te beginnen en waar geef je voorrang aan. Ook dit is iets wat zeker niet altijd zomaar even beslist is. Het kan dan ook soms best even duren voor je de juiste modus hebt gevonden en voordat je dus echt aan de slag kunt gaan met het ontwerpen van jouw droomtuin! Gelukkig is er ook bijna niets zo leuk en leer je tijdens dit proces ook ontzettend veel waar je enkel maar veel profijt van gaat hebben! Genoeg reden dus om lekker aan de slag te gaan met het ontwerpen van jouw droomtuin!