Tuinmeubelen

Hoe realiseer je meer ruimte in je tuin

pexels gary barnes 6231818

Het is de wens van heel veel mensen. Meer ruimte ervaren in de tuin. Maar helaas is het lang niet altijd realiteit. Maar wist je dat je ook in een kleinere tuin prima ruimte kunt ervaren? Het vraagt wellicht wel even wat creatief denkwerk maar als je hier gericht mee aan de slag gaat kun je toch zeker wel heel wat realiseren.

Een ruimtelijke tuin is om veel redenen erg aantrekkelijk voor heel veel mensen. Ten eerste is het zo dat je door de ruimte om je heen sneller tot rust komt en een heel ontspannen gevoel ervaart. En dat is natuurlijk wel echt iets wat je graag terug wil zien in je tuin. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je op deze manier echt het idee hebt dat je tuin veel groter is en ook dat vinden mensen vaak erg prettig.

Ook kun je in een tuin met wat meer ruimte natuurlijk ook meer kwijt en is er dus meer de mogelijkheid om al je wensen op tuingebied te realiseren. Indien mogelijk natuurlijk. Kortom meer dan genoeg reden dus om meer ruimte in je tuin te realiseren en om hier dan ook optimaal van te genieten!

Een optische illusie

Als je een vrij kleine tuin hebt dan lijkt het wellicht onmogelijk om deze ruimtelijk te laten ogen. Toch is niets minder waar want met een aantal slimme aanpassingen kun jij dus ook met je kleinere tuin prima uit de voeten en zorgen voor een ruimtelijk resultaat, wel is het zo dat je hier wat meer werk aan hebt en dat je hier dus ook daadwerkelijk bepaalde stappen voor moet zetten.

Eigenlijk zou je het een beetje kunnen zien als een soort optische illusie. Ook hierbij zie je vaak beelden verschijnen die eigenlijk niet op de werkelijkheid berusten maar die dus wel waarheid lijken te zijn. Zo kan het dus ook met je tuin zijn. Je hoeft helemaal geen grote tuin te hebben om hem toch groots te laten ogen en dat is natuurlijk wel een hele fijne bevestiging.

De hoogste tijd dus om eens goed te kijken naar hoe dat dan in zijn werk gaat en hoe je die optische illusie in je eigen achtertuin dan ook het beste vorm kunt geven.

De beste tips op een rijtje

Om je tuin dus groter en ruimtelijker te laten lijken is er werk aan de winkel en moet je dus aan de slag. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips voor je die dit net even wat makkelijker voor je maken en waarmee je dus heel gericht aan de slag kunt gaan met een heel prettig resultaat.

Ten eerste is het zo dat je goed moet kijken naar de indeling van je tuin. En dat is natuurlijk ook logisch. Als je graag meer ruimte in je tuin wil realiseren dan zal je hier actief mee aan de slag moeten gaan en een goede indeling vormt dan ook de perfecte basis.

Bij de indeling van je tuin zijn de volgende punten belangrijk. Ten eerste is het heel erg slim om alles zo open mogelijk te houden op de oppervlakte van je tuin. dus geen heggen, hekjes of andere obstakels die het beeld kunnen verstoren en die dus een blokkade vormen, nee alles zo open mogelijk houden is het advies.

Daarnaast is het ook erg handig om ervoor te zorgen dat je voor een bepaalde eenheid zorgt en daar gaan we verderop in deze blog even wat dieper op in aangezien dit een heel erg belangrijk punt is in het geheel!

Zorgen voor eenheid in de tuin

Als jij je tuin graag ruimtelijk wil laten ogen dan komen er een aantal hele handige tips om de hoek kijken die je zeker niet mag vergeten. Ten eerste is het van groot belang dat je zorgt voor eenheid in de tuin. Dit kun je dan ook op een aantal verschillende manieren doen.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je dezelfde kleuren gebruikt in de tuin. Hierdoor lijkt alles al snel bij elkaar te horen en ontstaat er dus een mooi beeld. Daarnaast is het ook wel erg handig om ervoor te zorgen dat je dezelfde materialen overal in de tuin terug laat komen. Denk bijvoorbeeld aan hout of metaal. Als je dit heel regelmatig op verschillende plekken in de tuin terug laat komen dan ontstaat er ook al snel een prettig geheel.

En wat dacht je bijvoorbeeld van het gebruik van kleuren. Ook dit kan heel erg veel voor een ruimte doen zoals je wellicht wel weet en dus ook zeker ook voor een tuin. En met name als je een tuin graag ruimtelijker wil laten lijken kan het heel erg fijn zijn om ervoor te zorgen dat je bepaalde kleuren gebruikt die dit ten goede komen. Denk dan bijvoorbeeld aan lichte kleuren. Lichte kleuren ogen ruimtelijk en zorgen er dus daadwerkelijk voor dat een ruimte groter lijkt. Daarnaast weerkaatsen ze vaak ook licht wat hier dus ook weer aan bijdraagt, alles bij elkaar krijg je op deze wijze een heel ruimtelijk beeld in je tuin.

Kleuren kunnen dus een hele belangrijke bijdrage leveren als het gaat om het ruimtelijker laten ogen van je tuin. Het is dan ook zeker weten aan te raden om hierbij gebruik te maken van kleuren!

De juiste opstelling in je tuin

Een ander belangrijk punt om meer ruimte in je tuin te realiseren is de opstelling in je tuin. Ook hier moet je echt even goed naar kijken als het gaat om een ruimtelijker beeld van je tuin. Je hebt bijvoorbeeld planten in je tuin staan, tuinmeubelen en noem het maar op. Al deze spullen hebben dus een plekje in je tuin en het is van groot belang waar je ze precies neer zet. Als je er namelijk voor wil zorgen dat je tuin zo ruimtelijk mogelijk oogt dan zou het zeker weten kunnen helpen om eens goed naar de opstelling van deze spullen in je tuin te kijken.

Door al deze spullen een fijn plekje te geven zorg je er namelijk voor  dat je tuin dus heel ruimtelijk oogt. Dit is erg belangrijk omdat je anders ziet gebeuren dat je tuin heel vol komt te staan en dat zorgt weer voor veel drukte in de tuin en dus een stuk minder ruimtelijk beeld.

Denk bij de opstelling goed na over wat nu eigenlijk de beste manier is voor jouw eigen tuin. Hoe plaats je bijvoorbeeld de tuinmeubelen zodat er voldoende ruimte overblijft. Waar zet je bijvoorbeeld de plantenbakken neer? Als je uiteindelijk alles een goede plek geeft kun je er prima voor zorgen dat de ruimte overzichtelijk blijft en dat is natuurlijk wel onwijs belangrijk.

Kijk naar wat je echt nodig hebt

Een andere hele fijne tip is om eens goed na te gaan wat er nu eigenlijk allemaal in je tuin staat en om vervolgens ook goed te bekijken welke van deze spullen je nu eigenlijk echt nodig hebt en waar je eventueel ook wel zonder kunt.

Op deze manier kun je dus een prima afweging maken en zorg je er dus ook voor dat je enkel in je tuin hebt staan wat je echt gebruikt en juist dat is zo belangrijk. Al het andere kan je dan weg doen en dit zorgt weer voor meer overzicht in je tuin en ook nog eens voor meer ruimte.

Op deze manier blijven alleen de hoognodige spullen staan en juist daar kun je zoveel profijt van hebben en juist dat is dan ook enorm belangrijk. Kijk dus goed naar wat je echt nodig hebt. Ook kan het bijvoorbeeld heel handig zijn om eens te kijken of je bepaalde dingen wat makkelijker of slimmer op kunt ruimen. Soms kun je hier ook heel veel kanten mee op door bijvoorbeeld met slimme opbergbakken te werken. Dat kan echt een wereld van verschil maken en ziet er meteen een stuk opgeruimder uit.

Kortom je kan dus echt heel veel kanten op met een beetje slim en creatief aan de slag gaan en dit zorgt er dan ook zeker voor dat je tuin er meteen een heel stuk ruimtelijker uit komt te zien!

Beplanting kan een wereld van verschil maken

Wist je overigens dat je ook echt heel erg goed  de beplanting in je tuin in kan zetten om een wereld van verschil te maken! Met de juiste beplanting kun je er namelijk ook heel makkelijk en snel voor zorgen dat je tuin een stuk ruimtelijker oogt.

Beplanting heef namelijk de fijne eigenschap dat het dus heel sfeervol en gezellig oogt. Je kunt je dus wel voorstellen wat er gebeuren gaat als je zorgt voor hele sfeervolle en gezellige beplanting die ook nog eens lichte kleuren heeft. Denk aan wuivende graspalmen, of bijvoorbeeld een mooie hortensia.

Deze nemen wellicht wel ruimte in maar hoe gek het ook klinkt ze zorgen daarnaast ook voor een heel ruimtelijk beeld in je tuin en laat dat nu precies de bedoeling zijn! Kortom meer dan genoeg reden om beplanting uit te kiezen voor in je tuin en om er zo dus een ruimtelijk geheel van te maken!

Hoe realiseer je meer ruimte in je tuin

Er zijn dus zeker wel een aantal hele handige tips te vinden om meer ruimte in je tuin te realiseren. Wellicht niet direct iets waar je soms op het eerste oog aan denkt maar wel iets waar je soms heel veel resultaat mee kunt behalen. Het is dan ook zeker weten de moeite waard om ook eens goed te kijken hoe jij in je eigen tuin ook meer ruimte kunt realiseren. Soms kun je veel meer kanten op dan jezelf op het eerste oog denkt en juist dat is zo fijn!

Denk bijvoorbeeld aan een slimme en handige indeling van je tuin hier kun je dus ook echt al ongelofelijk veel mee bereiken. Daarnaast is bijvoorbeeld ook het kleurgebruik erg belangrijk, zorg er bijvoorbeeld voor dat je kleuren gebruikt waar je echt wat aan hebt en waar je dus ook een ruimtelijk beeld mee kunt realiseren. Door het gebruik van de juiste kleuren is dit soms zelfs zoveel makkelijker dan je wellicht denkt.

Ook kan het een enorm verschil maken om niet te veel accessoires en losse spullen in je tuin te plaatsen. Denk er bijvoorbeeld eens over om deze spullen een vaste plek te geven zodat ze minder in het oog springen. Bijvoorbeeld in mooie opbergbakken. Hiermee kun je daadwerkelijk al een totaal ander beeld realiseren.

Meer ruimte in je tuin realiseren is dus zeer zeker niet onmogelijk en kan dus ook op veel verschillende manieren realiteit worden. Het is dan ook vooral erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat je zelf ook voldoende ruimte overlaat en je tuin niet te vol gaat zetten. Enkel en alleen op deze manier krijg je dus ook het beste resultaat!