Inspiratie

Hoe breng je wat speelsheid in je tuin

pexels dominika roseclay 2433500

Een tuin inrichten kan best uitdagend zijn. Vaak heb je wel een bepaald beeld in je hoofd van het eindresultaat en werk je daarnaar toe maar dit is zo makkelijk nog niet. En je loopt dan ook het risico dat je tuin op die manier een hele serieuze plek wordt terwijl je wellicht juist wat speelsheid naar je tuin toe wil brengen.

Door je tuin namelijk ook een speels tintje te geven krijg je een hele gezellige en ongedwongen sfeer in je tuin en dat is dan ook zeker iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Echter is dit dan ook nog helemaal niet zo gemakkelijk te realiseren en zijn er best wel wat stappen die je hiervoor moet zetten.

Gelukkig zijn er wel meerdere manieren om wat speelsheid naar je tuin toe te brengen en om uiteindelijk ook te genieten van het eindresultaat. In deze blog willen wij je dan ook maar wat graag laten zien hoe je dat precies aan moet pakken en wat je daarvoor moet doen. Zo krijg jij het hele plaatje compleet en zorg je dus voor veel speelsheid en gezelligheid in je tuin. Lees je met ons mee?

Het voordeel van een speelse tuin

Een tuin is een plek waar we vaak aardig wat tijd doorbrengen, het is dan ook vaak een plek waar we kunnen genieten van het buiten zijn en de natuur om ons heen en veel mensen weten dit dan ook zeker te waarderen.

Zo biedt een speelse tuin over het algemeen veel meer ruimte voor de natuur. Ook kan het zo zijn dat een speelse tuin veel gezelliger en sfeervoller oogt en daarnaast is het ook nog eens zo dat een speelse tuin ervoor zorgt dat je optimaal genieten kan en dat je de natuur ook wel een beetje haar gang kan laten gaan.

Flink wat voordelen dus die er alles bij elkaar voor zorgen dat een speelse tuin zeker weten de moeite waard is van het realiseren en die dus ook maken dat veel mensen hiermee aan de slag gaan. Wel is het verstandig om goed te kijken wat er het beste bij jou tuin past en welke mogelijkheden jij hiervoor hebt voordat je aan de slag gaat.

Wat verstaan we onder een speelse tuin

Als we het hebben over een speelse tuin dan hebben we het over een tuin waarbij alles niet te veel bedacht is en waarbij er dus aardig wat ruimte is voor spontaniteit. Op die manier krijg je dus een hele prettige omgeving waarbij een tuin dus de hoofdrol kan spelen.

Een speelse tuin is dan ook niet teveel bedacht maar ook zeker niet te strak of statisch. Er wordt veel gebruik gemaakt van ronde en speelse vormen en de natuur kan ook voor een groot deel zeker weten haar gang gaan.

Op die wijze zie je dan ook zeker dat een speelse tuin absoluut een toevoeging kan zijn en een hele goede keuze. Het is dan ook zeker zo dat je hier je voordeel mee kunt doen en dat je op die wijze dus extra kunt genieten van je tuin.

Hoe realiseer je een speelse tuin

Dat je dus zeker weten je voordeel met een speelse tuin kunt doen dat is een ding maar hoe pak je dat dan eigenlijk echt precies aan. Ten eerste ie het belangrijk om goed te kijken welke mogelijkheden jouw tuin biedt. Dus hoeveel ruimte is er en hoe kan deze ruimte gebruikt worden.

Als je het antwoord op deze vragen hebt dan kun je aan de slag. Hierbij is het dan ook vooral belangrijk dat je dit dus heel losjes doet en niet te bedacht en georganiseerd waarbij je dus ook nog eens veel ruimte voor de natuur laat om haar gang te gaan voor het beste resultaat.

Dit is dus een belangrijk startpunt voor een speelse tuin waar het dus allemaal mee begint. Vanaf hier kun je vervolgens verder gaan om alles een plekje te geven en ruimte te maken voor alles dat er is.

Gebruik lekker veel kleur

Als we denken aan een speelse tuin dan denken veel mensen eigenlijk ook meteen aan lekker veel kleur en dat is natuurlijk ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een speelse tuin kan dan ook zeker weten niet zonder lekker veel kleur en kleur is dan ook echt onmisbaar in een speelse tuin.

Het is vooral heel erg leuk om veel verschillende kleuren door elkaar te gebruiken en er zo een sfeervol geheel van te maken. Ook hierbij is het dus weer vooral van belang om niet te bedacht aan de slag te gaan maar om kleuren te kiezen die bij je passen en waar jij vrolijk van wordt zodat je hier je voordeel mee doen kan.

Ook zijn er natuurlijk verschillende manieren om kleuren te gebruiken en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Zo kun je kleuren toevoegen in de vorm van verschillende soorten bloemen maar ook kun je de keuze maken om bloemen terug te laten komen in accessoires of op andere manieren. Alles om het zo sfeervol en gezellig mogelijk te maken en de sfeer op de juiste wijze neer te zetten.

Gebruik verschillende soorten materialen door elkaar

Als je graag wat speelsheid in je tuin wil hebben dan kan het dus ook een aanrader zijn om verschillende soorten materialen door elkaar te gebruiken. Op deze wijze zie je dan ook dat je een heel speels karakter aan je tuin geeft.

Het kan dan ook heel erg leuk zijn om te kijken welke materialen je allemaal een plekje kan geven in je tuin en hoe je ze met elkaar kunt combineren. En hierbij is het dan ook vooral de truc om dit niet te bedacht te doen maar om dit heel losjes aan te pakken en alles dus de vrije loop te laten.

Kijk ook goed op welke plekken in de tuin je de materialen kunt combineren het is dan ook het beste om dit verspreidt door de tuin  heen te doen zodat je echt overal een mooie combinatie krijgt waar jij je voordeel mee doen kan.

Mix verschillende soorten beplanting met elkaar

Bijna iedere tuin heeft natuurlijk de nodige beplanting en wat we bij een speelse tuin vaak zien is dat hierbij een mix gebruikt wordt van allerlei verschillende soorten beplanting die vervolgens met elkaar een fijne mix vormen en een sfeervol geheel.

Het kan dan ook heel leuk zijn om dit door je tuin heen vorm te geven en om dus te kiezen voor verschillende soorten beplanting die je bijvoorbeeld in potten en bakken zet om alles op deze wijze dat speelse karakter te geven waar je zo naar op zoek bent.

Kijk hierbij vooral ook naar beplanting in verschillende kleuren zodat je juist ook op deze wijze het plaatje compleet kan maken en voor veel sfeer en gezelligheid in je tuin zorgen kan.

Laat alles een beetje op zijn beloop

Als je graag een speelse tuin wil realiseren dan is toch wel de belangrijkste tip om alles een beetje op zijn beloop te laten en om er vooral niet te veel over na te denken en alles niet veel via regeltjes te doen. Op die manier zorg je dan ook echt voor dat speelse effect want speels staat voor een groot deel ook echt voor spontaan. Op die wijze krijg je dan ook het beste resultaat en realiseer je dus een tuin die er sfeervol en speels uitziet.

Het is dan ook vooral van belang dat je goed kijkt hoe je de natuur ook haar gang kan laten gaan. Juist dan krijg je een hele sfeervolle tuin waar de vrolijkheid van af spat. Want dat is ook wat de speelse sfeer met je doet het maakt natuurlijk meteen wel heel erg vrolijk en laat dat ook nu precies de bedoeling zijn.

Speelsheid in je tuin geeft een prettig resultaat

In deze blog hebben we vooral gekeken naar hoe je wat speelsheid in je tuin kan brengen voor het beste resultaat. Op deze wijze zien we dan ook dat dit gelukkig op heel veel manieren kan en dat dit dan ook zeker weten een heel fijn resultaat geeft. Het is dan ook heel erg leuk om te kijken hoe jij wat speelsheid in je eigen tuin brengen kan om hier van te genieten.

De speelsheid geeft dan ook vooral veel vrolijkheid en dat is precies waar je naar op zoek bent. Het is dan ook zeker weten een heel goed plan om te zorgen voor speelsheid in de tuin en om hier je voordeel mee te doen.

Kijk dan ook gerust naar verschillende manieren waarop jij dit in jouw tuin vorm kunt geven. Iedere tuin is anders en iedere tuin heeft hier dan ook weer wat anders in nodig. Zo kun je werken met beplanting maar het bijvoorbeeld ook vooral zoeken in de materialen die je gebruikt. Alles bij elkaar realiseer je zo dus een heel prettig resultaat waar je dan ook zeker weten je voordeel mee kan doen.