Inspiratie

Hoe zorg je nu voor die echte Ibiza sfeer in je tuin

Ibiza vibe tuin

Het is een sfeer die enorm hip is en die opeens wel overal lijkt op te duiken. Nu kunnen we dit natuurlijk ook deels aan het mooie en warme weer wijten waardoor deze sfeer nog meer tot zijn recht komt. Maar buiten dat is het ook echt een ontzettend fijne sfeer die we overal terug zien!

 

Maar hoe komt het nu dat deze Ibiza sfeer zo hip en geliefd is? Wat maakt deze sfeer zo prettig en fijn dat heel veel mensen ontzettend graag speciaal deze sfeer in hun tuin en huis neerzetten? En hoe zorg jij er nu zelf voor dat ook jij kunt genieten van deze heerlijke Ibiza sfeer in je tuin? Dat en meer laten we in deze blog allemaal voorbij komen wanneer we gaan kijken hoe het nu toch komt dat de Ibiza sfeer zo populair is en hoe je er zelf ook voor kunt zorgen dat je kunt genieten van de Ibiza sfeer in je tuin!

 

Want hoe zet je die sfeer nu eigenlijk goed neer in je achtertuin? En hoe realiseer jij dus zelf dat echte eiland gevoel met die ontzettend relaxte sfeer? Welke materialen gebruik je hiervoor en welke kleuren? Maar ook laten we zien welke meubelen we veel terug zien komen bij de echte Ibiza tuin! Na het lezen van deze blog heb jij dus alle tools in handen om ook zelf een prachtige Ibiza tuin te realiseren in je eigen achtertuin! Lees je dus gezellig met ons mee?

 

De echte Ibiza sfeer

 

Het is een heerlijke sfeer waar je echt enorm van kunt genieten! We hebben het dan over de echte Ibiza sfeer! Een heerlijke sfeer die zich vooral kenmerkt door een relaxed en gezellig gevoel. En daarnaast ook een sfeer die heel veel rust, ruimte en ongedwongenheid uitstraalt. En dat is dan ook meteen wat deze sfeer zo aantrekkelijk maakt voor heel erg veel mensen! Ze zoeken de rust en dat vinden ze met deze sfeer.

 

De echte Ibiza sfeer kenmerkt zich dan ook door vooral veel kleuren en materialen die een ontzettend fijn en licht beeld geven. Denk bijvoorbeeld aan houten banken met witte kussens of een vlaggetjeslijn door de tuin heen met reepjes witte linnen stof eraan die wapperen in de wind.

 

Maar ook zien we opvallend veel groen terug in allerlei tinten en hier en daar ook zeker het gebruik van een roze of een witte bloem! Dit alles bij elkaar zorgt voor een ontzettend mooi en rustgevend beeld en laat dat nu precies de bedoeling zijn!

 

De echte Ibiza sfeer is dan ook zeker een sfeer die je zelf kunt realiseren in je eigen achtertuin. En wellicht helpt een tripje naar Ibiza hierbij om wat inspiratie op te doen! Ibiza is werkelijk waar een schitterend eiland waar ontzettend veel sfeer hangt. Al zodra je een voet op het eiland zet merk je dit en zie je overal om je heen deze heerlijke sfeer verschijnen.

 

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat veel mensen na een tripje naar Ibiza helemaal verkocht zijn en ontzettend graag deze heerlijke sfeer in hun eigen achtertuin neer gaan zetten en wij snappen dit ook zeker wel!

 

Welke kleuren zien we vaak verschijnen

 

Net als bij iedere stijl zijn er ook bij de Ibiza stijl een aantal kleuren die we opvallend vaak terug zien komen. In de eerste plaats is dat wit, echt overal op Ibiza kom je wit tegen in allerlei soorten en maten. Zo zijn er veel huizen die helemaal wit geverfd zijn, maar ook witte tuinhekjes of witte bloemen in tuinen. Witte tuinkussens, witte vlaggetjes, witte vazen op tafel, noem het maar op en het is wit. Dit is dan ook echt kenmerkend voor Ibiza en er zit een gedachte achter.

 

Wit is namelijk een kleur die geen warmte vast houdt en dat is dan ook precies de bedoeling! Doordat het enorm warm kan zijn op Ibiza, zeg maar gerust heet gebruiken ze dus zoveel wit zodat bijvoorbeeld de huizen geen warmte vast gaan houden. Een enorm logische en handige reden dus maar ook nog eens eentje die er ontzettend mooi en gezellig uit ziet! Want dat is natuurlijk het gevolg van al dat wit in de tuin, het ziet er ontzettend sfeervol en gezellig uit en ook rustgevend. Wit is geen drukke kleur die allerlei emoties op roept, nee wit is een mooie tint die zorgt voor rust en ruimte. Wist je dat een ruimte ook daadwerkelijk groter lijkt als hij wit is? Alleen al daarom is het gebruik van wit ontzettend slim en handig en is wit dan ook fijn om te gebruiken in huis maar vooral in je tuin. Want iedereen wil toch wel een tuin die groter lijkt.

 

Maar naast wit zien we ook roze vaak terug in de tuinen in Ibiza stijl, en dan vooral fel roze. Dit is een prachtige kleur die heel warm oogt en vol energie is. Dat is ook precies de reden dat hij bij de Ibiza stijl veel gebruikt wordt! Wat je dan ook vooral vaak ziet is dat deze roze kleur veel terugkomt in de vorm van bloemen. Maar ook kussens of kleden in deze kleur zien we zeker voorbij komen. En dan vooral ook vaak in combinatie met turqouise blauw, een prachtige combi van twee heldere en frisse kleuren bij elkaar die ook enorm mooi passen!

 

Welke materiaal zien we veel terug

 

Naast bepaalde kleuren zien we ook bepaalde materialen veel terug bij een tuin in Ibiza stijl. Denk dan bijvoorbeeld aan steigerhout. Dit is een ontzettend fijn materiaal niet alleen omdat het heel sfeervol oogt maar ook omdat het erg makkelijk te bewerken is. Dit zorgt ervoor dat je het materiaal ook echt op allerlei punten terug ziet komen in een tuin omdat het op zoveel manieren gebruikt kan worden!

 

Naast steigerhout, zien we ook veel riet terug in een tuin met Ibiza sfeer! En ook dit is natuurlijk enorm genieten! Met riet kun je namelijk ook weer allerlei kanten op. Zo kun je er prachtige accessoires mee maken maar zijn rieten meubelen ook een ontzettend goed idee als je deze sfeer neer wil zetten!

 

En dan tot slot hebben we nog bamboe ook dit is namelijk een materiaal dat we veel terug zien in een tuin in Ibiza stijl. Bamboe wordt dan ook op verschillende manieren toegepast, zo zien we bijvoorbeeld tuin schermen van bamboe maar ook verschillende meubelen waarin bamboe is verwerkt. En tot slot zien we natuurlijk ook de bamboe plant zelf veel terug in deze tuinen!

 

Zoals je ziet worden er in een tuin in Ibiza stijl veel verschillende materialen gebruikt en met elkaar gecombineerd en dit zorgt voor een verrassend effect en dus die echte Ibiza sfeer waar veel mensen naar op zoek zijn!

 

Wees ook vooral niet bang om dus veel verschillende materialen door elkaar te gebruiken! Dit zorgt dus juist voor een mooie mix aan materialen en een gezellige en warme sfeer. Daarnaast is het ook enorm passend bij de Ibiza stijl om juist veel stijlen te mengen en mixen met elkaar!

 

Leuke accessoires voor die echte Ibiza vibe

 

Tot slot zijn er nog een aantal leuke accessoires te vinden die er echt voor zorgen dat de Ibiza vibe in je tuin helemaal tot zijn recht komt! Denk dan bijvoorbeeld aan prachtige vazen en kandelaren. Maar ook windlichten en schitterende kussens van allerlei verschillende stoffen en in veel verschillende kleuren zien we vaak voorbij komen.

 

En wat dacht je van een slinger met vlaggetjes of lampjes in de tuin. Dit zie je op Ibiza echt ontzettend veel terug en in jouw eigen achtertuin zorgt dit dan ook direct voor een hele fijne Ibzia sfeer. En sowieso zien lampjes en vlaggetjes er altijd meteen heel feestelijk uit dus dat is natuurlijk mooie meegenomen!

 

En tot slot zien we op Ibiza ook vaak verschillende soorten beelden terug in de tuin. Als jij dus helemaal honderd procent voor die echte Ibiza sfeer wil gaan dan zouden wij je ook zeker aanraden om ook wat beelden in je tuin neer te zetten zodat je echt volledig het idee hebt dat je op Ibiza bent als je jouw eigen achtertuin binnen stapt!

Ibiza sfeer tuin

Ibiza sfeer tuin

De echte Ibiza sfeer in je tuin

 

Zoals je kunt zien zijn er veel verschillende factoren die samen voor die echte Ibiza sfeer zorgen! Van mooie kleuren bij elkaar tot de meest sfeervolle en mooie materialen die er met elkaar voor zorgen dat het voelt alsof je op Ibiza bent in je eigen achtertuin.

 

Daarnaast zien we ook veel accessoires die het plaatje helemaal compleet maken. Het is ontzettend leuk om met al deze materialen, kleuren en items te spelen zodat je uiteindelijk je geheel eigen draai eraan geeft en jouw eigen Ibiza in je achter tuin realiseert. Het is hierbij vooral leuk om ook wat van je eigen smaak toe te voegen zodat het echt helemaal eigen voelt. Op deze manier kun jij optimaal genieten van de heerlijke Ibiza vibe in je achtertuin!