Tuinmeubelen

Wonen in een bos huisje

bos huisje

Zo nu en dan zien we een bijzondere en vooral nieuwe trend voorbij komen waarvan we denken dat het leuk is om hem op deze blog wat verder uit te lichten. Vandaag doen we dat met de bos huisjes trend. Het is tegenwoordig namelijk helemaal hip om in een echt bos huisje midden in het bos te wonen!

 

Het was nog nooit zo aantrekkelijk als nu om ergens helemaal ver van de bewoonde wereld in het bos een huisje te betrekken en om hier te leven en deels uiteraard zelfvoorzienend te zijn! het is een trend die wij overigens van harte toe juichen omdat het ontzettend goed is voor de natuur in ons land maar ook met betrekking tot het onderwerp duurzaamheid.

 

Dit gaat voor veel mensen een steeds grotere rol in hun leven spelen en vandaar ook dat we deze trend dus steeds meer zien verschijnen. Het is een trend waar wij dus persoonlijk in ieder geval erg blij van worden en waarvan we je graag alle voordelen laten zien! En wie weet vindt je dan wel inspiratie voor je eigen boshuisje in de buurt!

 

Maar wat verstaan we nu eigenlijk precies onder een bos huisje? En wat houdt het wonen in een bos huisje nu eigenlijk allemaal in? Waar moet je rekening mee houden? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen? En hoe maak je het leven in een boshuisje zo fijn mogelijk? In deze blog gaan we het je allemaal vertellen en nemen wij je mee in de wereld van het wonen in een bos huisje! Lees je met ons mee?

 

Een echt bos huisje

 

Woningen zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt dan ook op heel veel manieren leven en wonen in ons land. Van een flat tot een boerderij en alles er tussen in. Maar een hele speciale en vooral ook heel fijne manier is toch wel het wonen in een bos huisje! Dit is niet alleen een hele bijzondere manier maar ook nog eens een hele fijne en duurzame manier van wonen!

 

Ook zien we ze steeds meer verschijnen deze bos huisjes. Gelukkig heeft ons land ook ontzettend veel bos en op steeds meer plekken worden houten huisjes gebouwd volledig in een stemming met de natuur en passend bij het beeld en het landschap in het bos.

 

Er zijn een aantal factoren die echt kenmerkend zijn voor een bos huisje. Ten eerste is een bos huisje bijna altijd van hout. Dit ziet er niet alleen prachtig uit maar heeft ook nog eens een bepaalde functie. Het hout reguleert de warmte en de kou in het huisje en daarnaast is het een natuurlijk materiaal wat dus prima mengt in de omgeving zeker in een bos! Je kunt je vast wel voorstellen hoe sprookjesachtig het eruit zal zien een houten huisje in het bos!

 

Daarnaast zien we vaak dat ondanks dat de huisjes van hout zijn ze verwarmd worden door middel van een hout kachel. Op deze manier kun je dus als je in een bos huisje woont heel gemakkelijk hout hakken en zoeken in het bos om je heen en hiermee vervolgens je huisje verwarmen. Wel is het natuurlijk altijd heel erg belangrijk dat dit veilig gebeurd want je wil natuurlijk niet het risico lopen op brand en met een houten huisje ligt dat natuurlijk altijd wel op de loer!

 

Verder zien we bij de houten huisjes vooral een simpele maar praktische inrichting. Dit is dan ook een echt kenmerk van een houten huisje. De huisjes zijn dusdanig ingericht dat ze enorm handig zijn en praktisch en dat je eigenlijk alles bij de hand hebt wat je nodig hebt zonder dat het er te vol staat. Deze simpele maar praktische kant is echt opvallend!

 

Wonen in een bos huisje

Bos huisjes zien we dus steeds vaker verschijnen maar wat we ook steeds meer zien gebeuren is dat mensen ook echt gaan wonen in een bos huisje! Ze verblijven er permanent en dit is ook nog eens op steeds meer plekken toegestaan. En er is ook zeker wel wat voor te zeggen om in een echt bos huisje te wonen! We zetten straks dan ook even de voor en nadelen voor je op een rijtje want die zijn er zeer zeker!

 

Maar het wonen in een bos huisje wint dus enorm aan terrein en dat is natuurlijk heel erg leuk. Steeds meer mensen betrekken een bestaand bos huisje of laten een bos huisje bouwen op een stuk bos waar dit is toegestaan en gelukkig komen deze plekken er dan ook steeds meer! Op steeds meer plaatsen is het toegestaan om in een bos buisje te wonen en dat is natuurlijk enorm fijn!

 

Ook zien we allerlei verschillende mensen in een bos huisje wonen. Zo zijn er gezinnen die er voor kiezen om  het roer om te gooien en om in een bos huisje te gaan wonen maar ook jonge stellen of juist wat oudere stellen. Het is dan ook een echte aanrader voor iedere natuur liefhebber!

De voordelen van het wonen in een bos huisje

 

Uiteraard heeft alles ook zo zijn voor en nadelen en dat geld dus zeker ook voor het wonen in een bos huisje! Ten eerste is het een groot voordeel dat je zo ontzettend dicht bij de natuur kunt wonen, of beter gezegd er midden in. Dit is natuurlijk ontzettend fijn en bijzonder en geeft je ook nog eens een heel vrij en rustig gevoel. De natuur werkt vaak ontspannend en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

 

Daarnaast is het ook zo dat het wonen in een bos huisje ervoor zorgt dat je weg bent uit  de drukte van de stad. Je hebt dus weinig andere geluiden en drukte om je heen en dit is voor heel veel mensen de grootste reden om in een huisje in het bos te gaan wonen, de rust en ontspanning die ze er vinden.

 

Een ander voordeel is dat het vrij voordelig is om in een bos huisje te wonen. De huisjes zijn relatief goedkoop het is alleen de grond die het soms wat duurder maakt. Maar dan nog is het een stuk voordeliger dan een stenen huis in een stad of een dorp. Uiteraard is het natuurlijk wel zo dat je het zo gek kunt maken als je zelf wil maar dan nog valt het erg mee

 

De nadelen van het wonen in een bos huisje

 

En ieder voordeel heeft natuurlijk ook altijd een nadeel, zo ook het wonen in een huisje in het bos. Het nadeel van het wonen in een bos huisje is juist dat je zo afgelegen woont. Aan de ene kant is dit natuurlijk een keuze met veel voordelen waaronder de rust maar het kan ook deels als een nadeel worden ervaren. Doordat je zo afgelegen woont is het soms ver reizen om bijvoorbeeld aan je boodschappen of andere benodigdheden te komen en daarnaast is het ook in geval van nood niet altijd even fijn om zo afgelegen te wonen. Dit kan dus zowel een voordeel als een nadeel van het wonen in een bos huisje zijn.

 

Een ander nadeel van het wonen in een bos huisje is het feit dat je vaak wat minder kunt genieten van allerlei gemakken zoals wifi en andere elektronische snufjes. Dit is uiteraard ook weer een keuze maar wel eentje die soms in de praktijk best tegen kan vallen. Het is dan ook maar net de vraag wat je belangrijk vindt en waar je het meeste waarde aan hecht.

boshut

boshut

En wat voor sommige mensen ook als een nadeel kan gelden is dat je een bos huisje wel deelt met de dieren uit het bos. Er leven in het bos natuurlijk allerlei dieren van groot tot klein en deze komen vaak ook bij je huisje in de buurt. Hier moet je natuurlijk wel tegen kunnen anders kan het best nog wel eens lastig worden om in een bos huisje te wonen!

 

Een huisje in het bos

 

Voor veel mensen is de keuze om in een bos huisje te gaan wonen snel gemaakt. Ze willen vaak al langere tijd weg uit de drukte en vinden het dan ook een geweldige kans om in de natuur te wonen en op deze manier ook veel meer te kunnen ontspannen en echt te kunnen genieten van het leven. In een bos huisje leef je natuurlijk een stuk simpeler maar dit heeft wel heel veel voordelen. Zo kun je daardoor meer tijd vrij maken om lekker te wandelen en te genieten van de natuur en om samen te zijn met de mensen om je heen. Dit is dan ook zeker een heel groot voordeel van het wonen in de natuur.

 

En je ziet het natuurlijk al helemaal voor je! Als je in de ochtend wakker wordt hoor je de vogels al fluiten en de eekhoorntjes over het dak trippelen. Vervolgens kun je heerlijk buiten voor je huisje een kopje koffie drinken met het zonnetje op je gezicht en genieten van de prachtige natuur om je heen en de rust!