Inspiratie

Jouw tuin net even anders, de leukste tips op een rijtje

pexels nudos adicora 13907870

We zien natuurlijk heel erg veel verschillende tuinen en iedereen richt zijn of haar tuin natuurlijk ook weer volledig naar eigen wens in. Dit zorgt ervoor dat we dus zoveel verschillende tuinen om ons heen zien en dat is dan ook heel erg leuk! Wel is het zo dat veel van die tuinen veel overeenkomsten hebben. Bepaalde trends zijn nu eenmaal erg populair en bepaalde items zien we in sommige tuinen ook net even wat vaker terug.

Veel mensen vinden het geen enkel probleem als hun tuin ook op die van een ander lijkt maar er zijn ook mensen die hier even wat anders over denken en die hun tuin toch het liefste heel bijzonder en uniek maken. En dat vraagt natuurlijk net even om een wat andere aanpak!

Vandaar dat wij in deze blog een aantal onwijs leuke tips voor je klaar hebben staan. Want hoe zorg je er nu voor dat jouw tuin net even wat anders oogt dan de rest? Hoe maak jij jouw tuin nu echt uniek en bijzonder? We laten in deze blog een aantal hele fijne tips voorbij komen zodat jij precies weet hoe je dit aan moet gaan pakken! Uiteindelijk zorg jij er zo dus voor dat jouw tuin helemaal op orde is en dat je dus optimaal genieten kunt van een hele bijzondere tuin die dus ook net even een beetje anders is dan de rest. Lees je met ons mee?

Jouw tuin is bijzonder en uniek

Iedereen geeft zijn of haar tuin natuurlijk vorm naar eigen wens. Op die manier ontstaan er dan ook ontzettend veel verschillende soorten tuinen die allemaal zo hun eigen karakter hebben. Het is natuurlijk ook ontzettend fijn om je tuin vorm te geven op een manier die helemaal bij je past en op die manier breng je er waarschijnlijk ook het meeste tijd door en vooral ook met veel plezier tijd door! En juist dat is zo onwijs belangrijk!

Nu is het natuurlijk zo dat veel tuinen veel met elkaar gemeen hebben. Dit komt doordat bepaalde trends vaak enorm populair zijn en veel mensen deze trends toepassen in hun tuinen. Daarnaast zijn er ook vaak bepaalde items erg populair en ook deze items zie je dan weer in verschillende tuinen terug.

Maar er zijn ook veel mensen die liever niet mee doen met al die trends maar die echt zelf voor een heel uniek beeld in hun tuin willen gaan. Ze willen zich onderscheiden van de rest en echt voor een hele unieke tuin zorgen met unieke kenmerken die de tuin dan ook heel erg eigen maken! En dat is natuurlijk heel leuk. Je krijgt dan al snel een hele bijzondere en unieke tuin en we vinden het dan ook heel erg leuk om je te laten zien hoe je dat precies kunt doen.

Zorgen voor een geheel eigen sfeer

Er zijn een aantal manieren waarop je heel makkelijk en snel voor een hele bijzondere en unieke tuin kunt zorgen. De eerste manier is om de sfeer in je tuin heel erg eigen te maken. Dit doe je door iets persoonlijks toe te voegen. Als je op zoek gaat naar een manier om echt iets persoonlijks aan je tuin toe te voegen dan zorg je er ook al snel voor dat je tuin een hele unieke sfeer krijgt. Vaak zie je dan dat je ook een uniek item toevoegt dat bijvoorbeeld iets voor je betekend en dat niemand anders heeft, op die wijze heb je dus meteen een unieke tuin te pakken.

Een andere manier om je tuin heel erg eigen te maken is door enkel items, kleuren en elementen te kiezen die jou aanspreken. Ongeacht of dat ze eventueel ook qua sfeer bij elkaar passen. Juist dan krijg je een hele eigen sfeer en juist dat is zo prettig. Kies dus enkel en alleen maar elementen voor je tuin die jou heel erg aanspreken en waar jij ook echt blij van wordt. Kijk verder niet naar het totaal plaatje en probeer er zeker niet te hard een kloppend geheel van te maken. Wat er dan ontstaat is jouw geheel eigen stijl waar geen tweede van is en die dus werkelijk waar uniek te noemen is!

Ga voor lekker veel kleur

Vandaag de dag zijn de meeste tuinen vrij behouden qua kleur, dit hoort dan ook helemaal bij de trends van dit moment waarbij we vooral veel zwart, wit en grijs en neutrale tinten voorbij zien komen. Dit is dus allemaal niet zo spannend en een beetje kleur valt dan ook zeker weten meteen op.

Als jij dus wil zorgen voor een hele bijzondere tuin dan kan het een heel erg goed idee zijn om voor lekker veel kleur in je tuin te zorgen. Deze kleuren kun je op veel verschillende manieren toevoegen. Dit kun je bijvoorbeeld doen doormiddel van accessoires maar je kunt dus ook helemaal los gaan met allerlei andere elementen. Denk bijvoorbeeld aan het verven van je schutting, je tuinhuis, of je kunt zelfs gaan voor gekleurde tegels.

Ook kun je natuurlijk met beplanting in je tuin heel erg veel doen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor beplanting te kiezen in allerlei felle kleuren. Je snapt natuurlijk vast wel dat je op deze manier ook al snel veel kleur in je tuin te pakken hebt!

Het is dan ook zeker weten een heel goed idee om voor lekker veel kleur in je tuin te kiezen en om zo dus te zorgen voor een hele bijzondere tuin. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het ontzettend fijn is om op deze manier zoveel kleur om je heen te hebben je wordt er namelijk ook nog eens heel erg vrolijk van!

Voeg een kunst object toe aan je tuin

En dan hebben we nog een andere hele fijne manier om jouw tuin echt heel bijzonder en uniek te maken. Het kan namelijk een heel erg leuk idee zijn om een kunstobject aan je tuin toe te voegen. Heel veel mensen houden erg van kunst en vinden het dan ook ontzettend leuk en fijn om voor een uniek object in hun eigen tuin te kiezen! Hier kunnen ze dan ook heel erg van genieten.

Daarnaast heeft het je tuin natuurlijk een hele bijzondere uitstraling. Het is dan ook zeker weten een heel erg goed idee om voor een mooi kunst object in je tuin te kiezen waarmee je ook een stukje van je persoonlijkheid laat zien.

En ook heb je op dit gebied natuurlijk heel erg veel keuze. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooi schilderij, of voor een mooi beeld in de tuin. Dit zorgt allemaal voor een hele eigen sfeer in de tuin en dat is natuurlijk wel heel erg prettig en fijn. Een ding is zeker en dat is dat een kunst object toch echt wel een hele bijzondere plek in zal nemen in je tuin en dus ook meteen voor een heel bijzonder beeld van je tuin zal zorgen!

Ga voor ronde vormen in de tuin

Als we naar de meeste tuinen kijken en de indeling hiervan dan zien we over het algemeen dat er heel veel gekozen wordt om gebruik te maken van rechte lijnen in de tuin. Dat is natuurlijk logisch want over het algemeen bespaart dit het meeste ruimte en zorgt dit er ook voor dat je dus zoveel mogelijk elementen in je tuin kunt passen. Het is dan ook zeker weten een slim idee om voor rechte lijnen in je tuin te gaan.

Maar wat nu als je de ruimte hebt in je tuin en het liefste net even wat anders wil? Welke mogelijkheden heb je dan? Het kan dan dus een heel erg goed idee zijn om voor ronde vormen in je tuin te kiezen. Dat is dus even helemaal anders en ziet er ook al snel sfeervol en gezellig uit. Het voordeel aan ronde vormen in de tuin is dat het dus erg apart is en anders dan de rest. Daarnaast oogt het ook vaak heel speels en gezellig en dat is natuurlijk wel heel erg leuk!

Wel is het zo dat het dus soms iets lastiger is om je tuin in te delen en dat er soms net even wat meer ruimte verloren gaat. Maar als je voldoende ruimte hebt dan kan het zeker het overwegen waard zijn om dit er voor over te hebben en om toch voor die ronde vormen in je tuin te kiezen met een hele fijne sfeer in je tuin als resultaat. En natuurlijk bovenal een hele bijzondere en unieke tuin!

Kies een uniek thema voor je tuin

Een andere wijze waarop jij een hele bijzondere en unieke tuin kunt realiseren is door te kiezen voor een uniek thema voor in je tuin. ook hier zijn heel erg veel mogelijkheden in. Het is natuurlijk ontzettend leuk om een fijn thema te kiezen en je tuin hier volledig op in te richten ook dit zorgt weer voor een heel sfeervol en gezellig beeld in je tuin en juist dat is de bedoeling.

Daarnaast is een thema tuin natuurlijk ook wel echt uniek. Het leuke is overigens ook dat je dus heel makkelijk een thema kunt kiezen waar je zelf helemaal blij van wordt en ook op dit gebied is er weer heel erg veel keuze wat het dus allemaal net even wat makkelijker en leuker maakt.

Het is dan ook ontzettend leuk om alleen al veel plezier te beleven aan het kiezen van een thema voor je tuin. Laat staan om dit thema vervolgens ook helemaal uit te voeren! Op deze manier kun jij optimaal van je tuin genieten en vooral ook van heel veel sfeer en gezelligheid. En daarnaast oogt je tuin ook nog eens bijzonder en uniek. Wij durven nu al te wedden dat er maar wat graag heel veel mensen een kijkje in je tuin zouden willen nemen om die unieke sfeer eens even te komen bekijken en mee ervaren! Meer dan de moeite waard dus!

Alles bij elkaar dus zeer zeker de moeite waard om een bijzonder en uniek thema voor je tuin te kiezen en om hier onwijs van  te genieten met elkaar! Juist dit maakt je tuin zo eigen en bijzonder en zorgt voor net dat beetje extra!

Jouw tuin net even anders de leukste tips op een rijtje

We kunnen dus wel stellen dat heel erg veel mensen het fijn vinden om hun tuin net even een beetje anders in te richten dan wat we normaal allemaal voorbij zien komen en dat is dan ook zeker weten heel sfeervol en leuk! Het is sowieso al heel leuk om met de inrichting en indeling van je tuin bezig te zijn en het is nog net een beetje leuker als je dit volledig naar eigen wens doet.

Dat is dan ook het voordeel van een bijzondere en unieke sfeer in je tuin. je hoeft niet te veel rekening te houden of het allemaal wel bij elkaar past maar je kunt volledig je eigen smaak volgen en je eigen wensen e stijl en er zo dus een heel passend geheel van maken en dat zorgt weer voor heel veel sfeer en gezelligheid in je tuin en dus ook echt dat bijzondere en unieke karakter!

Het is dan ook heel erg leuk om wat anders te doen dan wat je allemaal om je heen ziet gebeuren. Kies voor andere kleuren, andere materialen en voeg ook nog eens leuke en bijzondere items toe die jouw eigen smaak nog meer weergeven! Alles bij elkaar realiseer je dan vast en zeker een schitterend geheel.