Tuinmeubelen

De schatten van de herfst

pexels pavel danilyuk 6073116

Het is weer zover de herfst heeft zijn intrede gedaan en dat beteken dat het weerstype weer heel erg veranderd. Maar niet enkel en alleen het weertype de natuur veranderd ook enorm en lijkt er soms wel per minuut anders uit te zien. De herfst maakt letterlijk en figuurlijk zijn intrede in ons landschap en dat heeft prachtige plaatjes als gevolg.

Het is dan ook zeker weten enorm genieten om de herfst zich zo te zien ontwikkelen en om overal de meest prachtige kleuren te zien verschijnen. Rood, geel, oranje het komt allemaal voorbij en het zorgt voor een schitterend beeld in de natuur. Niet zo verwonderlijk ook dat we er juist in de herfst allemaal graag massaal op uittrekken om te genieten van al dat moois!

En gelukkig kan dit dan ook heel erg goed en zorgt dit er ook voor dat je de mooiste herfstschatten kunt vinden en mee naar huis kunt nemen. Maar wat zijn die herfstschatten dan eigenlijk allemaal en wat heb je er vervolgens ook thuis aan? In deze blog gaan wij dat eens aan je vertellen. We  vertellen je ten eerste precies welke herfstschatten er eigenlijk allemaal zijn maar ook laten we je graag zien wat je daar eigenlijk allemaal mee kunt! Het gevolg is dat je zelf ook op zoek kunt gaan naar de meest prachtige herfstschatten en deze mee naar huis kunt nemen om ze een mooi plekje te geven. Lees je met ons mee?

Schatten van de herfst

Het is een term die je vaker voorbij ziet komen. Schatten van de herfst. Een term die ook vaak gebruikt wordt om te laten zien welke herfstschatten er eigenlijk allemaal zijn. En dat zijn er nogal wat. Er zijn namelijk heel erg veel verschillende manieren om deze herfstschatten een plekje te geven en om er dus voor te zorgen dat ze ook daadwerkelijk tot hun recht komen.

Maar hoe komt het nu eigenlijk dat de herfst zoveel mooie schatten met zich mee brengt. Ieder seizoen heeft natuurlijk zo zijn charme en zijn eigen bijzondere eigenschappen. Dat maakt het ook zo bijzonder dat we seizoenen hebben en dat deze dus allemaal uniek zijn en van elkaar verschillen.

Maar de herfst is toch echt wel het seizoen dat ons de meeste schatten geeft die dan ook zeer zeker erg waardevol zijn. Zo zien we in de herfst schitterend gekleurde bladeren , maar ook dennenappels, beukennootjes, kastanjes en nog zoveel meer. Kortom een perfect seizoen om de meest schitterende schatten in de natuur te vinden.

Kastanjes in allerlei soorten en maten

Om je te laten zien welke schitterende herfstschatten er eigenlijk allemaal wel niet te vinden zijn zetten we er graag een paar voor je op een rijtje. We beginnen hierbij met de kastanjes, deze zijn er in allerlei soorten en maten en dat is dan ook zeker weten erg leuk. We hebben ook nog eens flink wat kastanje bomen in ons land staan en dat maakt het des te leuker om meer kastanjes te vinden. Er zijn twee verschillende soorten kastanjes namelijk de tamme kastanje en de wilde kastanje. Deze kun je herkennen aan het verschil in de schil die om de kastanjes heen zit. De wilde kastanje heeft een ruwere en dikkere schil en de tamme kastanje juist een schil met stekels. En de laatste soort kun je dan ook eten. Al moet je wel altijd zeker weten dat je met de juiste kastanje soort te maken hebt de andere soort is namelijk niet eetbaar, kijk hier dus goed mee uit!

Wel is het zo dat de kastanje een echte herfstschat is. Zo kun je er bijvoorbeeld hele leuke knutselwerkjes mee maken maar ook kan de kastanje prima als decoratie dienen en tot slot kun je ze ook nog eens eten en vinden veel mensen dit een echte lekkernij. Je kunt de kastanjes namelijk heel goed poffen, als je er vervolgens wat zout of roomboter op smeert heb je werkelijk waar een heerlijk tussendoortje. Een heel goed idee dus om de kastanjes te poffen en zo voor wat lekkers te zorgen en dat krijg je dan allemaal cadeau vanuit de natuur.

Ook de bladeren van de kastanjeboom zijn een echte herfstschat en werkelijk waar prachtig om te zien en ook deze vormen dan ook een mooie schat om mee naar huis te nemen en ook hier kun je weer heel veel leuks mee realiseren.

Bladeren in alle mooie warme kleuren

Een andere echte herfstschat zijn de bladeren die in allerlei soorten en maten maar vooral ook kleuren te vinden zijn. Ook deze vormen werkelijk waar een schitterend beeld en dienen dan ook vooral niet vergeten te worden. Bij de bladeren is het ook nog eens zo dat ze op meerdere verschillende manieren bijdragen. Zo is het ten eerste een heel mooi gezicht als ze nog aan de bomen groeien maar ook als ze eraf gevallen zijn is het optimaal genieten en ziet het er vaak schitterend uit. Op deze manier kun je dus heel erg veel kanten op met al deze geweldige bladeren.

En ze zijn er ook werkelijk in allerlei soorten en maten. Zo heb je rode, gele en oranje bladeren en voegen ze allemaal op hun eigen manier wat toe. Het is dan ook schitterend om deze bladeren te zien en om hier optimaal van te genieten.

Ook de gevallen bladeren kun je prima mee naar huis nemen en vormen daar ook een echte herfstschat. Je kunt er vervolgens allerlei leuke kunstwerken mee realiseren. Zo kun je ze drogen en vervolgens een mooi plekje geven, of je kunt er een herfstslinger mee maken. Maar ook is het erg leuk om ze te verwerken in een krans. Kortom meer dan voldoende mogelijkheden om allerlei leuks met deze prachtige bladeren te doen!

Beukennootjes en hazelnoten

Ook komen er in de herfst allerlei schatten van de bomen af vallen. Denk bijvoorbeeld aan beukennootjes en hazelnoten. Naast dat deze erg leuk zijn voor decoratieve doeleinden kun je er ook nog eens lekker van snoepen. Zo maak je met hazelnoten natuurlijk een heerlijke past als je er wat olie en cacao bijvoegt. En ook kun je hazelnoten heerlijk roosteren voor een lekkere snack.

Het is dan ook ontzettend leuk om deze noten te verzamelen en om er vervolgens lekker van te snoepen. Ook zijn ze heel leuk om als decoratie te dienen en ook hier heb je dan weer allerlei mogelijkheden mee. Het is dan ook zeker weten een aanrader om de nootjes een mooi plekje te geven in je herfst interieur en om zo op en top die echte herfstsfeer neer te zetten in huis.

Dennenappels mogen niet ontbreken

Ook heb je natuurlijk nog de dennenappels ook deze mogen zeker niet ontbreken als je het over die echte herfstschatten hebt. En met dennenappels kun je ook heel veel leuke decoratie realiseren. Zo kun je ze bijvoorbeeld verven en vervolgens neerzetten. Maar ook kun je ervoor kiezen om ze als decoratie op een schaal te leggen. Op deze manier heb je heel simpel en snel ook meteen wat herfst in huis.

Vaak zien we bijvoorbeeld ook dat mensen dennenappels in een mand leggen en dat ze deze vervolgens ergens een plekje in huis geven. Ook dit ziet er vaak heel sfeervol en gezellig uit en zorgt dus voor heel erg veel gezelligheid en sfeer in huis. Het is dan ook erg leuk om dennenappels te verzamelen en deze vervolgens een plekje in huis te geven en dit vormt dus ook nog eens een erg leuke activiteit want je kunt er meteen een heerlijke boswandeling aan vast plakken natuurlijk!

Naast deze bekendste schatten zijn er natuurlijk nog veel meer herfstschatten te vinden die ook daadwerkelijk zorgen voor een schitterend beeld  in de natuur. Alles bij elkaar is de herfst dan ook net een prachtig sprookje waar je heerlijk van genieten kunt. Zorg er dan ook voor dat je er optimaal geniet en dat je die heerlijke herfstsfeer zo veel mogelijk naar binnen haalt!

Een rondje door het bos

Nu vraag je jezelf af waar je nu eigenlijk het meeste kans maakt om deze prachtige herfstschatten te vinden. Dit kan op een aantal verschillende plekken. Uiteraard is er op heel veel plaatsen in ons land schitterende natuur en kun je dus ook op heel veel plaatsen hele mooie dingen vinden. Maar de meeste kans maak je toch echt wel als je een uitstapje naar het bos maakt. Juist hier loop je namelijk de beste kans om de meest prachtige schatten te vinden.

Denk aan de dennenappels, kastanjes, en de schitterende bladeren. Deze zijn er natuurlijk in het bos in overvloed. Het leuke aan het bos is ook nog eens dat je hier dus alles op een plek vinden kunt. Op de overige plekken vindt je vaak bijvoorbeeld enkel een mooie kastanjeboom. Terwijl als je naar het bos gaat je hier meteen alles bij elkaar vinden kunt. Zeer zeker de moeite waard dus