Inspiratie

Slimme budgetoplossingen voor de groene tuin

pexels akil mazumder 1072824

Het is een ware trend, een groene tuin. Simpelweg uitgelegd als een tuin met heel erg veel groen erin. Een tuin vol met bloemen en planten en een hele natuurlijke uitstraling. Dit type tuin komt steeds meer in opkomst en dat is dan ook zeker niet zonde reden. Steeds meer mensen zien er de voordelen van in om zich te omringen met natuur of proeven van de heerlijke relaxte sfeer die dit soort tuinen vaak hebben. Meer dan genoeg reden dus om zelf ook een groene tuin te realiseren en hier optimaal van te genieten.

Maar de andere kant van deze ware trend is dat een groene tuin vaak ook flink in de papieren kan lopen. Het kost nu eenmaal aardig wat om veel planten en bloemen aan te schaffen en om je tuin echt die natuurlijke sfeer mee te geven. Maar gelukkig kan dit ook anders en kun je de kosten ook goed binnen de perken houden als je gebruik maakt van een aantal fijne budgetoplossingen.

Het hoeft namelijk zeker niet de hoofdprijs te kosten om je tuin groen in te richten. Als je een beetje creatief bent en goed om je heen kijkt dan kun je dit ook voor een kleiner budget prima realiseren, lees je met ons mee?

Een groene tuin kost de hoofdprijs

Het is vaak al een beeld dat mensen in hun hoofd hebben als ze een groene tuin zien. Die zal vast wel heel erg veel geld gekost hebben. En vaak is dat ook zo. Groen is tegenwoordig namelijk niet goedkoop. Planten en bloemen kosten steeds meer en we zien dan ook steeds vaker dat mensen er voor kiezen om dan maar wat minder groen toe te voegen aan hun tuin. Eigenlijk is dit enorm jammer want met een beetje slim denken en wat slimmere keuzes maken kun je alsnog prima groen toevoegen aan je tuin.

Wel is het zo dat bepaalde soorten groen veel meer kosten dan andere soorten. Als je hier dus bewust van bent kun je hier al heel slim mee omgaan en de juiste keuze maken. Ook zien we vaak dat volgroeide bloemen en planten veel meer kosten dan bloemen en planten die nog verder moeten groeien, het kan dan ook een hele slimme keuze zijn om eerst voor bloemen en planten te gaan die nog jong zijn. Uiteindelijk groeien ook deze uit tot grotere bloemen en planten en alles wat je nodig hebt is wat extra geduld terwijl je portemonnee hier zeker weten profijt van heeft.

Een groene tuin kan dus zeer zeker de hoofdprijs kosten maar hoeft dat niet te doen. Hier zit gelukkig nog een flinke middenweg bij. Hoogste tijd dus om daar eens even goed naar te kijken en om zo een slimme keuze te maken.

Goedkope manieren om aan beplanting te komen

Het woord groene tuin zegt het natuurlijk al maar het groen in deze tuinen speelt de hoofdrol. De hoogste tijd dus om lekker veel bloemen en planten in je tuin te plaatsen al is dat niet altijd even makkelijk. Er is vaak ongelofelijk veel keuze en over het algemeen kosten bloemen en planten ook nog eens erg duur. Maar gelukkig kun je hier wel wat aan doen en kan het ook heel makkelijk zijn om een budget oplossing voor dit probleem te vinden.

Gelukkig zijn er ook heel veel soorten bloemen en planten te vinden die een stuk goedkoper zjin en die je dus wel prima een plekje in je tuin kunt geven zonder de hoofdprijs te betalen. Zo kun je bijvoorbeeld denk en aan planten die wat minder exclusief zijn. Of planten van het seizoen. Dit werkt een beetje net als seizoensgroente, hier betaal je ook vaak minder voor. Bij planten is dit hetzelfde principe. Ook is het slim om bijvoorbeeld planten aan te schaffen die nog niet helemaal volgroeit zijn. Hier heb je natuurlijk wel wat geduld voor nodig en je hebt dan niet meteen een mooie volle plant of bloem staan maar als je een beetje geduld hebt dan komt dit uiteindelijk wel. Het is dan ook zeker weten een hele goede optie en vooral ook een hele goedkope optie. Het kan dus zeker veel schelen om het op die manier aan te pakken.

Ook hoef je natuurlijk lang niet enkel en alleen maar de planten aan te schaffen bij een tuincentrum. Er zijn veel meer plekken waar je voor veel minder geld ook aan mooie bloemen en planten kunt kopen. Zo kun je ze bijvoorbeeld ook rechtstreeks bij de kweker kopen en dit scheelt echt enorm veel geld. Ook kan het een optie zijn om eens om je heen te vragen of buren of vrienden nog iets hebben staan of bijvoorbeeld een stekje van een plant. Ook zo kun je heel makkelijk en goedkoop aan mooie planten in je tuin komen en dat is natuurlijk waar het allemaal om draait!

Er zijn dus zeker ook wel een aantal hele fijne en goedkope manieren te vinden om aan beplanting voor in je tuin te komen. Het is dus zeker geen feit dat je hier altijd maar de hoofdprijs voor hoeft te betalen!

Gebruik de kleur groen slim in je tuin

Natuurlijk kun je met beplanting heel erg veel bereiken en is dit ook de uitgelezen manier om een groene tuin te realiseren. Maar toch is dit zeer zeker niet de enige manier. Ook met de kleur groen kun je namelijk heel erg veel kanten op en snel en makkelijk zorgen voor een fijne groene sfeer in je tuin. verwerk de kleur groen dan ook op meerdere manieren in je tuin en  je zal versteld staan van het fijne resultaat.

Denk bijvoorbeeld eens aan het verven van je schutting. Dit kun je dus prima in een groene tint doen. Het licht wellicht iets minder voor de hand maar hier kun je zeker wel een heel erg mooi resultaat mee bereiken en daarnaast oogt het ook nog eens heel erg sfeervol.

Ook met accessoires kun je natuurlijk ongelofelijk veel kanten op. Ook deze zijn er in veel verschillende soorten en maten en het kan dan ook zeker weten heel erg leuk zijn om wat groene accessoires aan je tuin toe te voegen. Het fijne ervan is dat je ook dan meteen een heel groen resultaat te pakken hebt.

Ook kun je natuurlijk wat losse items in je tuin plaatsen uiteraard allemaal in de kleur groen. Het is bewezen dat ook al zijn dit dan geen planten dat de groene kleur toch meteen ook die ontspannen sfeer kan realiseren waar het je allemaal om te doen is! Het is dan ook een fijne budget oplossing voor een groene tuin om gewoon heel slim wat groene items toe te voegen.

Een heg of een struik

We kennen allemaal wel de mooie heggen en struiken die we soms in tuinen zien staan en die eigenlijk meteen voor een heel natuurlijk en groen beeld van de tuin zorgen. Nu is dit natuurlijk heel fijn en leuk om zelf ook in je eigen tuin te realiseren maar besef jezelf dan wel dat je daar echt de hoofdprijs voor betaald,

Gelukkig kan ook dit veel makkelijker en goedkoper. Zo kun je bijvoorbeeld prima kiezen voor een nepstruik of heg in je tuin. Er zijn namelijk tegenwoordig hele mooie zogenaamde groene panelen te koop met allerlei nepgroen eraan bevestigd. Op die manier heb je werkelijk waar het idee alsof je een echte plant of heg hebt staan terwijl het in feite dus gewoon kunst groen is dat dus wel meteen voor die hele fijne sfeer zorgt en dat is natuurlijk echt een feestje.

Op die manier hoef je dus helemaal niet veel moeite te doen of diep in de buidel te tasten om toch dat groene beeld te realiseren. En daarnaast is het ook nog eens zo dat het toekomst bestendig is. Het gaat dus lekker lang mee en ook dat is zeker weten heel erg prettig en meer dan de moeite waard.

Het is dus voor heel veel mensen de ideale oplossing en wij snappen volledig waarom! Uiteraard zit er wel veel prijs en kwaliteitsverschil in deze panelen maar als je een beetje goed zoekt en om je heen kijkt kun je er dus ook werkelijk waar heel veel kanten mee op. Dit loont het zoeken dan zeer zeker. Als je ze uiteindelijk hebt aangeschaft heb je er verder geen omkijken meer naar en ook dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Slimme budgetoplossingen voor de groene tuin

Een groene tuin is natuurlijk enorm prettig. Je kan dan ook vele voordelen ervaren van een tuin met lekker veel groen en het is dan ook heel begrijpelijk dat deze trend zoveel aanhangers heeft. Wel is het zo dat het een vrij prijzige trend is en dat weerhoudt helaas toch wel veel mensen om deze trend verder door te voeren in de tuin. En juist dat is ongelofelijk jammer want een groene tuin kan zeker weten heel veel fijne voordelen hebben. Zo kom je vaak veel eerder tot rust in een tuin met veel groen en heeft een groene tuin vaak ook een ontspannen uitwerking op ons. Allemaal hele fijne voordelen waar je dan ook echt veel profijt van kan hebben.

Uiteraard hoeft een groene tuin niet altijd de hoofdprijs te kosten en zijn er dus ook wel wat goedkopere oplossingen te bedenken waarmee je toch prima een groene tuin vorm kunt geven. Deze budgetoplossingen zijn soms enkel en alleen heel creatief denken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor beplanting die nog moet groeien, hiervoor betaal je over het algemeen een stuk minder dan volgroeide beplanting. Of je kunt kiezen om eens om je heen te vragen of buren of vrienden nog wat beplanting hebben staan. En ook het rechtstreeks kopen van planten bij de teler scheelt enorm in de kosten.

Daarnaast helpt het ook nog eens enorm om lekker veel groen aan je tuin toe te voegen. Ook hier kun je daadwerkelijk een groot verschil mee maken en ook dit is dan ook zeker weten de moeite waard. Kortom er zijn dus echt wel wat fijne manieren te vinden waarmee jij groen een plekje in je tuin kunt geven en dus kunt zorgen voor een groene tuin. Dit hoeft echter niet eens altijd maar in de beplanting te zitten. Ook met de kleur groen kun je heel veel kanten op en heel makkelijk en snel zorgen voor een groene sfeer in je tuin!