Tuinmeubelen

Stap voor stap meer groen in de tuin

pexels antonio florentini 1386313

Er zijn tuinen bij die gevuld zijn met allerlei soorten planten, bloemen, struiken en  bomen en die van zichzelf dus al een hele groene uitstraling hebben en dus ook veel groen bevatten. Dit zijn vaak tuinen met een hele ontspannen en relaxte sfeer en dat is dan ook heel erg prettig. Dat is ook meteen de reden dat veel mensen graag meer groen in hun eigen tuin willen hebben om ook daar die heerlijke relaxte sfeer te kunnen ervaren.

Maar wat nu als je van nature helemaal geen groene tuin hebt maar een tuin met juist heel weinig groen en veel steen. Dan kan het dus de hoogste tijd zijn om wat meer groen aan je tuin toe te gaan voegen. En dit kun je dan weer op een aantal verschillende manieren doen. Welke manieren dat zijn leggen wij je graag uit in deze blog. Het is vooral handig om dit stapje voor stapje aan te pakken en te realiseren. Op die manier zorg je stukje bij beetje voor meer groen in je tuin en dus ook voor een tuin waar je heerlijk van kunt genieten.

Stap voor stap meer groen in de tuin dat is dus de bedoeling. En wij leggen je graag uit hoe je dit tot waarheid kunt maken. Lees je met ons mee?

Stap voor stap aan de slag

Als je dus een tuin hebt met heel weinig groen erin en de wens voor meer groen in de tuin dan is het wel het beste om dit langzaam aan te pakken en om stapje voor stapje te werk te gaan. Op deze manier werk je op een hele fijne manier toe naar een prachtig eind resultaat. Door dit stapje voor stapje te doen blijven de kosten ook behapbaar en kan daarnaast je tuin ook wennen aan de nieuwe invulling ervan.

Een ander voordeel door het stapje voor stapje aan te pakken is dat je er op die manier voor zorgt dat je een goed plan kunt maken. Het is dan ook een aanrader om volgens een plan te werken en om zo stapje voor stapje toe te werken naar meer groen in je tuin.

Het plan kan je de nodige houvast bieden en het is dan ook slim om er eerst eens goed voor te gaan zitten en na te denken over hoe je dit alles nu het beste kunt realiseren voordat je aan de slag gaat. Vervolgens maak je dus een heus stappen plan en kun je daadwerkelijk aan de slag gaan.

Bekijk eerst eens goed de huidige situatie

Als je graag wat meer groen in je tuin wil realiseren dan kan het onwijs helpen om eerst eens goed naar de huidige situatie te kijken. Hoeveel groen heb je op dit moment in je tuin en op welke plekken. Vervolgens kan het dus handig zijn om dan in kaart te gaan brengen op welke plekken er wel wat groen bij zou mogen komen. Dit kun je dan allemaal heel handig weergeven en vervolgens krijg je zo dus een mooi overzicht.

Het begint dus allemaal met het in kaart brengen van de huidige situatie. Pas als je dat goed gedaan hebt kun je verder stappen zetten en ervoor zorgen dat je uiteindelijk een prachtige tuin met veel groen kunt realiseren.

Vaak horen we terug dat mensen vaak niet weten waar ze moeten beginnen. Ze zijn dan ook een beetje het overzicht kwijt. En juist dan kan het ook heel erg goed helpen om het huidige groen in je tuin eens goed in kaart te brengen en om vervolgens ook zo eens te gaan kijken naar waar je eventueel nog meer groen toe zou kunnen voegen.

Kijk eerst naar alle vaste elementen

Als je gaat beginnen met meer groen in de tuin toevoegen dan kan het enorm helpen om eerst eens te kijken naar alle vaste elementen in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan borders of plekken waar bomen en struiken staan of eventuele vaste plantenbakken. Als je graag groen aan je tuin toe wil voegen dan kunnen dit dus prima plekken zijn om mee te beginnen. Vul de bloembakken met groen en voeg ook aan de borders lekker veel bloemen en planten toe. Op die manier heb je simpel en snel meteen wat groen in je tuin te pakken.

Daarnaast kan het ook erg fijn zijn om goed te kijken naar het groen dat er al staat. Soms heb je al meer groen of meer mogelijkheden dan je vooraf had bedacht en ook dan kan het heel fijn zijn om hier handig op in te springen en om zo dus handig en snel meer groen in je tuin te realiseren.

Ook zijn er echter vaak enkele vaste elementen in je tuin waar je nu eenmaal niet onderuit kan en die je ook niet kunt verwijderen. Als dit ook bij jouw tuin het geval is dan kan het wel handig zijn om te kijken naar hoe je die elementen dan in ieder geval zo groen mogelijk kan maken. En vaak lukt dat makkelijker dan je denkt. Als je bijvoorbeeld een saaie schutting in je tuin hebt dan kun je hier prima bloembakken aan hangen met wat bloemen en planten erin. Dan heb je dus meteen fijn wat groen in je tuin te pakken en het ziet er heel erg sfeervol en gezellig uit natuurlijk.

Sommige vaste elementen zijn nu eenmaal een feit maar alsnog kun je daar dan heel veel kanten mee op en zijn er voldoende manieren om ervoor te zorgen dat je alsnog voor een groene uitstraling in je tuin kunt gaan.

Waar je maar kunt een plant of bloem plaatsen

Een andere hele handige stap is om eigenlijk waar je maar kunt in de tuin een bloem of plant te plaatsen. Vaak zijn er echt wel meer dan voldoende plekken te vinden waar je heel handig een bloem of een plant een plekje kunt geven en waarmee je dus handig en snel voor veel sfeer en gezelligheid kunt zorgen.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door bloempotten of kleine bakjes met bloemen of planten een plekje te geven ergens in de tuin. Dat ziet er dan ook heel erg sfeervol en gezellig uit. Op deze manier kun je dus ook heel makkelijk en snel ergens in de tuin wat groen toevoegen.

Kort gezegd komt het er dus op neer dat je waar je maar wil ergens een bloem of plant een plekje in je tuin kunt geven om zo voor meer groen in je tuin te zorgen. Dit hoeft dan ook helemaal niet om grote planten te gaan juist met wat kleinere planten kom je dan ook al een heel eind en kun je echt een heel fijn beeld realiseren.

Het is overigens het leukste om hier veel verschillende soorten bloemen of planten voor te gebruiken zodat je daardoor een hele grote variatie aan bloemen en planten krijgt en een dus nog sfeervoller en gezellig beeld.

Maak groene keuzes voor je tuin

Wat ook heel handig kan zijn is het maken van groene keuzes voor je tuin. Waar je bijvoorbeeld eerst een schutting had staan kun je nu een heg plaatsen. Of verruil een stukje met tegels in je tuin voor beplanting. Op die manier kun je dus verschillende keuzes maken voor de inrichting van je tuin en hier allemaal groene keuzes van maken. Op die wijze heb je dan ook al snel het beste resultaat te pakken.

Groene keuzes maken voor je tuin loont ook nog eens enorm. Door deze keuzes op deze manier te maken zorg je ervoor dat je tuin vanzelf meer groen gaat bevatten en dat alles dus een groen tintje krijgt. Dit zorgt voor veel sfeer en gezelligheid maar ook voor een heel sfeervol beeld in de tuin.

Wist je dat daarnaast groen ook een kleur is die voor veel rust zorgt en dus ook ontspanning. Nu kun jij natuurlijk wel raden waar de meeste mensen het liefste hun tuin voor gebruiken. Je raad het natuurlijk al, als plek om even helemaal tot rust te komen! Helemaal super natuurlijk als je dat dan ook in je eigen tuin kunt doen en als je hier optimaal kunt genieten van groen om je heen.

Maak dan ook allemaal groene keuzes voor je tuin en laat het groen in je tuin optimaal naar voren komen en breidt daarnaast het groen in je tuin ook zoveel mogelijk uit. Alleen zo kun je gaan voor dat echte groene resultaat waar je uiteindelijk dan heel erg veel profijt van hebt natuurlijk.

Stap voor stap meer groen in je tuin

Als je graag wat meer groen terug zou willen zien in je tuin dan kan het heel handig en fijn zijn om het groen stapsgewijs aan je tuin toe te voegen. Het helpt enorm om eerst je huidige tuin eens goed onder de loep te nemen en om daarna eens te gaan kijken welke stappen je zou kunnen zetten en waar je dus eventueel stap voor stap wat groen toe zou kunnen voegen.

Het helpt ook heel erg om niet te groot te denken. Het verschil zit hem niet direct in bijvoorbeeld het toevoegen van een heg of een grote boom maar juist alle kleine stapjes bij elkaar maken een groot verschil. Op deze wijze kun je dus doormiddel van kleine aanpassingen meteen een stuk meer groen in je tuin realiseren.

Ook kan het helpen om bestaande elementen in je tuin zo een groenere uitstraling te geven doormiddel van bijvoorbeeld het toevoegen van wat planten of bloemen. Je kunt hier dus echt heel erg veel kanten mee op en je hoeft er ook zeker niet altijd de hoofdprijs voor te betalen. Uiteindelijk is het vooral heel erg fijn om je te realiseren dat een groene tuin je heel erg veel op kan leveren en voor veel rust en ontspanning kan zorgen en juist dat is graag wat je terug zou willen zien in je tuin!

Op deze wijze kun je hier dus op verschillende manieren mee aan de gang gaan en alles bij elkaar zorg je zo dus voor heel veel sfeer en ontspanning in je tuin en een hele rustgevende groene sfeer! Probeer dus ook stapje voor stapje naar meer groen in je tuin toe te werken en maak hierbij weloverwogen keuzes die voor jou het beste werken. Alleen zo krijg je namelijk ook het beste resultaat!