Tuinmeubelen

Manieren om groene aanslag uit je tuin te verwijderen

pexels elias tigiser 5734376

Nu het weer kouder wordt en we vaker neerslag en wind in het weerbeeld zien heeft onze tuin vaak best wat te voorduren. Een van de ongemakken waar we dan mee kunnen kampen is groene aanslag in de tuin. Het komt in de meeste tuinen voor helaas en is erg vervelend om meerdere redenen. Ten eerste ziet het er natuurlijk heel ontsierend uit maar daarnaast zorgt het ook nog eens voor gevaarlijke situaties in de tuin doordat het dan glad wordt.

Genoeg reden natuurlijk om die groene aanslag zo snel mogelijk weer uit je tuin te verwijderen of zelfs te voorkomen dat deze aanslag een plekje in je tuin vindt. Gelukkig zijn er dan ook wel voldoende manieren te vinden waarmee je hiervoor kunt zorgen en die de groene aanslag dus handig en effectief aanpakken.

Van natuurlijke middelen tot meer chemische middelen die je in de winkel koopt we laten het allemaal voorbij komen. We nemen je stap voor stap mee in het proces van het verwijderen van de groene aanslag uit je tuin zodat ook jij hier binnenkort geen last meer van zal hebben en heerlijk van je tuin kunt genieten. Lees je met ons mee?

Wat is groene aanslag precies

Je kent het vast wel, in de herfst en de winter zie je soms een groen laagje op de tegels van je tuin zitten. Maar ook op andere oppervlaktes in je tuin komt dit laagje soms naar voren en kun je er veel last van hebben. Dit is dus groene aanslag. Als je dichtbij gaat kijken zie je dat het een soort mos is, het  heeft vaak een harige of bobbelige structuur en daarnaast ziet het er vaak ook wat slijmerig uit. En dit klopt ook want groene aanslag kan buiten erg vervelend om te zien ook nog eens flink glad zijn.

Maar wat is groene aanslag nu eigenlijk precies? Simpel gezegd bestaat groene aanslag uit mos en algen die zich dus vastbijten op een oppervlakte. In dit geval dus de tegels, schuttingen of tuinmeubelen in je tuin. Ze grijpen zich hieraan vast en komen vervolgens goed vast te zitten. Het is dan ook een combinatie van mos en algen die je vervolgens op deze oppervlaktes aantreft. Als het vervolgens regent buiten worden deze oppervlaktes ook nog eens onwijs glad. Hierdoor kun je er gemakkelijk op uitglijden en dat is natuurlijk geen pretje.

Maar kort samen gevat kunnen we dus stellen dat groene aanslag een levend organisme is dat flink wat overlast in je tuin kan veroorzaken en waar je dus liever ook weer snel vanaf bent.

Hoe komt groene aanslag in je tuin

Nu je weet wat groene aanslag precies is ben je waarschijnlijk wel heel nieuwsgierig hoe die groene aanslag nu eigenlijk precies bij jou in de tuin terecht komt. Dit heeft vaak te maken met het type weer en dan met name hoe de wind ook staat. Groene aanslag komt namelijk door een combinatie van regen en wind je tuin binnen en dan vooral bij noord of noord oosten wind. Dit zorgt ervoor dat het mos en de algen dus op de tegels van je tuin komen of op andere oppervlaktes. Als het vervolgens ook nog eens regent dan gaat het helemaal snel want dan kunnen ze ook nog eens erg snel verspreiden en worden ze erg glad.

Dit maakt ook meteen duidelijk waarom we vooral in de herfst en de winter zoveel groene aanslag zien. Dit is hier dan ook het meest geschikte seizoen voor en niet zonder reden. Daarnaast is het ook meteen zichtbaar dat het krijgen van groene aanslag dus niet te voorkomen is en dat het iets is dat helaas overal voorkomt of je het nu wil of niet.

De nadelen van groene aanslag

Groene aanslag wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk weer uit je tuin verwijderen en wel om een aantal handige redenen. Ten eerste ziet het er heel lelijk uit. Je kunt je vast wel voorstellen dat het er totaal niet charmant uitziet als je tuin veel groene aanslag bevat. Maar daarnaast zorgt het ook nog eens voor vlekken en schade aan de plekken waar het op terecht komt.

En dan hebben we het meest vervelende nadeel nog niet eens genoemd want je kunt er dus ook flink op uitglijden omdat het dus heel erg glad wordt en dat is wellicht wel het grootste nadeel van groene aanslag in de tuin. Je tuinpaden worden er werkelijk waar spekglad van met uitglijden als risico.

Alles bij elkaar dus voldoende reden om de groene aanslag uit je tuin te willen weren en verwijderen en om er voor te zorgen dat ook jij je tuin fijn kan gebruiken op een goede manier.

Ga op de natuurlijke manier aan de slag

Eerst gaan we kijken hoe je de groene aanslag op een hele natuurlijk manier kunt verwijderen zonder gebruik te maken van allerlei chemische middelen. Dit doe je door heet water te pakken in een emmer en een harde borstel. Giet nu het hete water over de aanslag en schrob deze met een harde borstel schoon. Als je geluk hebt is dit voldoende en laat de groene aanslag los. Wel is het dan belangrijk om alles goed schoon en droog te maken anders krijg je alsnog een hele gladde plek in de tuin.

Een andere manier om de groene aanslag op een natuurlijke manier te verwijderen is door gebruik te maken van heet water in combinatie met schoonmaakazijn. Gebruik hier overigens niet te veel van enkele druppels zijn al voldoende. Giet dit middel vervolgens over de tegels en laat het even inwerken. Doe dit dus op een dag dat ze geen regen opgeven anders heeft het weinig zin.

Vervolgens ga je ook nu weer met extra heet water en een harde borstel aan de slag en verwijder je het overtollige vuil van de groene aanslag. Als het goed is dan is alles nu weg. Ook dit keer is het wel weer handig om de tegels goed droog te maken zodat er niks blijft zitten en je dus ook geen last meer van gladheid krijgt.

Chemische middelen om groene aanslag te verwijderen

Naast deze natuurlijke middelen kun je ook gebruik maken van chemische middelen om de groene aanslag uit je tuin te verwijderen. Ook hier zijn  allerlei middelen voor te koop die allemaal hun werk wel doen. Wel is het eerst vooraf goed om  na te denken of jij ook op deze wijze de groene aanslag te lijf wil gaan want er zijn ook aanwijzingen dat dit wat minder goed voor het milieu is. Veel mensen maken daarom ook liever gebruik van natuurlijke middelen om de groene aanslag uit hun tuin te verwijderen.

Toch kan het soms nodig zijn om naar chemische middelen te grijpen om de aanslag voor eens en voor altijd te verwijderen. Kijk hiervoor wel altijd heel goed hoe je deze middelen het beste gebruiken kan zodat je zeker weet dat je dit goed aanpakt. Vaak zijn ze namelijk schadelijk voor de omgeving. Houdt je ook altijd aan de aanbevolen hoeveelheid zodat je ook hier geen problemen mee krijgt.

Daarnaast is het achteraf altijd aan te raden om de ruimte weer met heet water te reinigen zodat je zeker weet dat je alle resten goed weghaalt en alles weer schoon is en vooruit kan. Maak het daarna ook goed droog en dan heb je zeker weten alle stappen goed doorlopen voor het verwijderen van de groene aanslag uit je tuin.

Voorkomen van groene aanslag in je tuin

Veel mensen gaan op zoek naar manieren om te voorkomen dat je groene aanslag in je tuin krijgt. Helaas bestaat deze wijze niet en kun je het dus helaas ook niet voorkomen. Dit is natuurlijk erg vervelend en jammer want groene aanslag kan dan ook voor flink wat ellende zorgen in je tuin.

Voorkomen dat de groene aanslag ook jouw tuin weet te vinden kun je dus helaas niet. Wel is het zo dat tuinen op het noorden en oosten gelegen er aanzienlijk vaker en meer last  van hebben maar dat heeft dan weer alles te maken met het weer en de wind die vanaf een bepaalde richting komt.

In dit geval is voorkomen dus niet mogelijk en moet je het echt zelf te lijf gaan met de juiste middelen waarmee je het hopelijk in ieder geval allemaal wel een beetje in de hand kan houden. En dat levert dan ook al zeker weten heel veel fijne voordelen op.

Wel kun je natuurlijk zorgen dat de groene aanslag niet te veel ophoopt. En dit doe je dan weer door ervoor te zorgen dat je groene aanslag ook tijdig weer weghaalt nog voor dat de aanslag de kans heeft zich door je gehele tuin te verspreiden of nog voordat de aanslag erg dik is geworden. Je kunt je vast wel voorstellen dat als dit gebeurt de aanslag lastiger te verwijderen is en dat is precies wat je liever wil voorkomen natuurlijk.

Maak alles dus tijdig schoon en dat is dan ook het enige wat je hieraan kunt doen. Verder is het helaas vooral afwachten en hopen dat er niet al teveel groene aanslag in jouw eigen tuin naar voren komt.

Manieren om groene aanslag uit je tuin te verwijderen

Zoals je wel kunt lezen kun je flink veel last hebben van groene aanslag in je tuin. En er dan ook met name veel overlast van ervaren. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend en zorgt dan ook voor wat nare omstandigheden. Zo ziet het er ten eerste natuurlijk niet sfeervol uit en zelfs vies en onverzorgd maar daarnaast wordt het om deze reden ook nog eens heel erg glad in je tuin en ontstaan er dus zelfs vervelende situaties. En tot slot is het ook nog eens zo dat je op deze manier ziet dat er schade kan ontstaan aan de oppervlaktes waar de groene aanslag zich vestigt zeker als deze langere tijd blijft zitten.

Meer dan genoeg reden dus om snel te handelen en om graag zo snel mogelijk van die vervelende aanslag af te komen. Gelukkig zijn hier een aantal hele fijne manieren voor waar je gebruik van kunt maken en die je dus ook helpen om de aanslag te verwijderen. Ten eerste kun je hiermee onderscheid maken tussen chemische en natuurlijke middelen. Beide hebben zo hun voor en nadelen. Belangrijkste is dat de aanslag verwijderd wordt en dat je de oppervlakte daarna echt goed droog maakt dit is anders echt een voedingsbodem voor nog meer nieuwe aanslag en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Ga dus snel aan de slag en haal de aanslag zo snel mogelijk weer weg uit de tuin zodat je heerlijk kan genieten van een schone tuin zonder groene aanslag erin en waar je dus ook niet bang hoeft te zijn voor gladheid!