Inspiratie

Koop een loungeset in de aanbieding voor in je tuin

loungeset

We leven in een drukke en chaotische tijd. Alles gaat steeds sneller en sneller en we krijgen elke dag meer informatie op ons afgestuurd, waardoor het ons soms even te veel kan worden en we overlopen. Daarom is het goed om de rust te kunnen vinden thuis en zo nu en dan even te kunnen ‘onthaasten’. Zodra je thuiskomt, wil je je werk los kunnen laten, en tijd met je naasten doorbrengen om tot rust te komen. Om even dat ontspannende moment te vinden is een loungeset voor in te tuin ideaal. Hierop kun je aangenaam zitten en alle zorgen van de dag even laten varen. Gewoon even heerlijk genieten van wat frisse buitenlucht na een lange dag binnen op kantoor. Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D voor ons lichaam, dus zorg ervoor dat je buiten in je tuin nog even wat zonnestralen meepakt aan het einde van je dag! Dit alleen al helpt je om de volgende dag nog beter uit de startblokken te kunnen komen, en de dag vol energie te beginnen!

Bij een loungeset denk je wellicht duizenden euro’s te moeten besteden. Loungesets zijn echter lang niet zo duur als je misschien zou verwachten. Bij veel tuinmeubelzaken of doe-het-zelf zaken vind je goedkope loungesets voor in de tuin in de aanbieding tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Het kan daarbij gaan om een ouder model van een voorgaand jaar of een model uit restvoorraad van de winkel, maar soms ook wordt er door fabrikanten gestunt met de prijzen, waardoor je een loungeset voor in je tuin al vanaf zo’n 600 euro kunt kopen. Aangezien een loungeset meerdere jaren kan meegaan bij zorgvuldig gebruik, heb je daarmee voor een aantrekkelijke prijs een zeer comfortabele zithoek in jouw tuin.

loungeset aanbieding

loungeset aanbieding

Ontspannen in eigen tuin

Met een loungeset voor in je tuin haal je een stukje rust in huis. Een loungeset biedt je de mogelijkheid om met je dierbaren te ontspannen in jouw eigen tuin. Laat alles even varen, alle dagelijkse beslommeringen even voor wat ze zijn, en ontspan op een loungeset in jouw eigen tuin. Of je nu kiest voor een lounge hoekbank of een rechte bank in combinatie met een aantal comfortabele stoelen, je zit er ontspannen op, mede dankzij de vele kussens. Je hebt het gevoel dat je ook ervaart als je in je woonkamer binnen op je heerlijke bankstel zit of ligt, terwijl je geniet van jouw favoriete boek of film, onder het genot van jouw favoriete drankje en versnapering. Als je een loungeset voor in je tuin in de aanbieding aanschaft haal je voor een aantrekkelijke prijs hetzelfde comfort naar jouw tuin.

Opstelling en materialen

Afhankelijk van jouw voorkeur zijn er loungesets in de aanbieding verkrijgbaar in diverse afmetingen en opstellingen, waarmee je een keuze kunt maken voor het meest passende model voor de beschikbare ruimte in jouw tuin. Zo kan je zelfs in een relatief kleine tuin al een comfortabele, goedkope loungeset plaatsen. De meeste loungesets zijn verkrijgbaar in een hoekbank-opstelling. Het onderstel van de bank kan vervaardigd zijn uit metaal (bijvoorbeeld aluminium), wicker (soort gevochten kunststof) of hout.
Op een hoekbank-opstelling kun je doorgaans met vijf tot zeven personen zitten. Als je echter voldoende hebt aan drie of vier zitplaatsen, kun je ook kiezen voor een opstelling met een tweezitsbank met daarbij een aantal losse stoelen. Dit zal doorgaans minder ruimte in beslag nemen, mocht je een tuin hebben met een beperkt terras.
Laat jouw dierbaren en favoriete gasten niet langer op die versleten onaangenaam harde plastic stoelen zitten, maar ga voor een loungeset in aanbieding in jouw tuin. Hiermee creëer je een prettige en ontspannende zitomgeving voor jou en je familie of vrienden.

Accessoires

Om een loungeset wat aan te kleden, is het aan te raden ook naar een aantal bijpassende accessoires te kijken voor de decoratie. De belangrijkste accessoires bij een loungeset zijn uiteraard de kussens. Veel fabrikanten leveren bij de aanschaf van een loungeset voor in de tuin bijpassende kussens in dezelfde kleur, maar je kunt natuurlijk ook voor andere bijpassende kleuren en formaten kiezen. Kussens zijn er in diverse prijscategorieën, dus je kunt ook regelmatig kussens in de aanbieding krijgen, die goed bij jouw loungeset in de tuin zullen passen. Wees vooral creatief in het combineren van verschillende kleuren, aangezien dit jouw loungeset uit de aanbieding alleen maar vrolijker maakt.
Behalve kussens kun je ook kijken naar theelichthouders, tafellampen of bloembakken voor op de tafel. Met een aantal zorgvuldig gekozen, bijpassende accessoires kun je zelfs een wat goedkopere loungeset een zeer chique uitstraling geven. Voor een relatief lage prijs kun je een zeer fraaie en aantrekkelijke loungeset uit de aanbieding samenstellen, en als je creatief bent kun je zelfs overwegen om je eigen accessoires te maken. Je kunt zelfs vaak restmaterialen gebruiken die je al in huis hebt! Zo sla je twee vliegen in een klap! Daarnaast kun je ervoor kiezen een terrasverwarmer aan te schaffen, waarmee je terras op een aangename temperatuur kunt brengen, zodat je ook op de wat koelere avonden toch heerlijk buiten kunt vertoeven!

Functionele indeling

Bij de keuze van een loungeset is het belangrijk van tevoren te bepalen waar je jouw loungeset het meeste voor wilt gebruiken, zodat je weet wat de mogelijkheden ervan zijn. Met hoeveel mensen verwacht je er op te willen zitten en houd je nog ruimte vrij om eventueel extra stoelen bij te plaatsen? Wil je er alleen op zitten om te ontspannen, of ook bijvoorbeeld voor ontmoetingen met collega’s of zakenrelaties voor besprekingen? Ook zijn er sets verkrijgbaar met bijpassende dinertafel, waaraan je met meerdere mensen kunt dineren. Bepaal van tevoren de voor jouw ideale zithoogte en het aantal gewenste zitplaatsen, zodat je jouw zoektocht daarop kunt afstemmen.

Comfort

Het belangrijkste bij de keuze voor een loungeset voor in de tuin is natuurlijk het zitcomfort. Aangezien er vele materialen en maatvoeringen zijn voor loungesets, kan het voor jou een heel persoonlijke keuze zijn welk materiaal jij het beste en meest comfortabel vindt zitten. Het is daarom goed om meerdere loungesets in de winkel uit te testen, zodat je het zitcomfort goed kunt vergelijken. Bij de betere tuinmeubelzaken en outlets kun je het personeel altijd vragen of je even mag plaatsnemen in verschillende loungesets om zelf te ervaren of deze bij jou wensen aansluit. Elk materiaal voelt anders aan, met name als je er in badkleding op zit of ligt en als de zon er langdurig op schijnt, dus laat je goed voorlichten over de verschillende materialen en hun comfort, voordat jij je keuze qua loungeset bepaald.