Tips

Welke planten werken tegen muggen?

planten tegen muggen

De lente en de zomer staan weer voor de deur. Deze twee seizoenen brengen altijd twee factoren met zich mee: hoge(re) temperaturen en veel muggen. De hoge temperaturen zijn onwijs lekker, maar de muggen absoluut niet. Gelukkig is het mogelijk om je tuin af te stemmen op de muggen. Je kunt jouw tuin op een dusdanige manier inrichten, waardoor je de muggen uit je tuin kunt houden. Daarmee zorg je er tegelijkertijd ook voor dat de muggen uit je huis weg blijven. Dat is wel zo prettig voor je nachtrust, niet waar?

In dit artikel vertellen we je graag meer over de tuininrichting. Op onze website kan je allerlei meubels vinden, waaronder loungesets, maar we geven je ook graag praktische informatie. In dit artikel draait alles dus om het weghouden van muggen uit je tuin. Dat kan je onder andere voor elkaar krijgen door de juiste planten in de tuin te plaatsen.

tegen muggen planten

tegen muggen planten

Dubbele functie van een plant

Wist je dat de meeste planten een dubbele functie hebben? Allereerst hebben de planten een functie op het gebied van uitstraling. Door één of meerdere planten in je tuin te zetten, breng je simpelweg meer leven aan in je tuin. Daarnaast kunnen planten dus ook insecten aantrekken of juist afstoten; dat is dan ook de tweede functie van een plant.

Als je graag de muggen uit je tuin weg wilt houden, heb je behoefte aan een plant die de muggen weghoudt. Maar, welke planten werken nou tegen muggen? Wij hebben de beste planten voor jou op een rijtje gezet.

De 5 beste planten tegen muggen

Bij het inrichten van je tuin moet je dus op meerdere zaken letten. Als je specifiek de muggen uit je tuin wilt houden, is het aan te raden om voor één van de volgende 5 plantsoorten te gaan:

  1. Goudsbloem; deze plant heeft een bijzonder sterke geur, waardoor muggen afgeschrikt worden. Muggen houden namelijk niet van deze sterke geur. Bijkomend voordeel is dat een goudsbloem een prachtige, oranje plant is.
  2. Lavendel; lavendel trekt meerdere insecten aan, maar stoot juist muggen af. Dat is wat je wilt, niet waar? De opvallende paarse kleur is bovendien een ware aanvulling voor de uitstraling van jouw tuin.
  3. Kattenkruid; ook kattenkruid is een ideale plant voor het weghouden van de muggen. Deze plant heeft een sterke geur en wetenschappelijk onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat deze plant écht tegen muggen werkt.
  4. Citroenmelisse; deze neutrale plant heeft een sterke citroen geur. Door deze geur worden de muggen op gepaste afstand gehouden en kan jij optimaal genieten van je nieuwe tuinset. Door de groene kleur van de plant valt deze bovendien niet al te erg op.
  5. Rozemarijn; ook rozemarijn heeft een prima werking tegen muggen. Rozemarijn heeft een behoorlijk sterke geur en schrikt daardoor muggen af. Bijkomend voordeel? Rozemarijn is ook een ware aanvulling voor je kookkunsten. Met een dergelijke plant in je tuin kan je dus ook meer smaak aan maaltijden aanbrengen.

Naar welk van bovengenoemde planten gaat jouw voorkeur? Feit is dat al deze planten prima werken tegen muggen!