Inspiratie

Kunst in de tuin

kunst in de tuin

Kunst is al eeuwen lang een liefde van heel veel mensen. Door de eeuwen heen  hebben we dan ook heel wat kunst zien verschijnen. Kunst bestaat er ook nog eens in allerlei vormen en dat maakt kunst voor veel mensen ook zo interessant. Het is dan ook erg mooi om te zien dat kunst geen woorden nodig heeft en mensen dus wel of niet aan kan spreken.

 

Al eeuwenlang zien we dus ook dat kunst een prominente rol inneemt bij de mensen in huis. Veel mensen hebben kunst aan de muur hangen en genieten hier ook echt van. Daarnaast is kunst natuurlijk ook op heel veel andere plekken te bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan een gallerij of een museum. Dit zijn plekken waar men soms tegen betaling en soms gratis van de meest mooie kunst kan genieten. En veel mensen doen dit dan ook graag!

 

Kunst kent dus vele vormen, zo is er kleurrijke kunst, abstracte kunst, moderne kunst en ga zo nog maar even door. De stromingen zoals ze dat zo mooi noemen zijn er teveel om op te noemen. Vandaar dat kunst ook altijd iedereen aanspreekt, zowel jong als oud! Er is altijd wel een type kunst dat bij iemand past!

 

We zien kunst daarnaast ook veel bij mensen thuis. Dit begon vooral in de vorm van schilderijen. Bijna iedereen had wel een schilderij aan de muur hangen naar wens. Later kwamen hier dus ook veel andere vormen van kunst bij, denk dan bijvoorbeeld aan beelden of andere mooie kunst objecten. Op deze manier kun je kunst toevoegen die echt bij je past.

 

Maar kunst zien we tegenwoordig allang niet meer alleen binnenshuis terug, nee tegenwoordig is het ook helemaal hip om mooie kunst in je tuin te plaatsen! En hoe je dat nu precies doet laten we je in deze blog allemaal weten. Want op welke manieren kun je eigenlijk het beste kunst aan je tuin toevoegen? En hoe zorg je ervoor dat de kunst opvalt en ook echt een passende plek in je tuin krijgt? Lees je met ons mee?

 

Kunst naar keuze

 

Als je ervoor kiest om kunst aan je tuin toe te voegen dan is het ten eerste belangrijk dat je goed kijkt naar welke kunst je aanspreekt. En daarnaast is het natuurlijk wel zo handig om goed bij jezelf te rade te gaan welke kunst vorm je het meeste aanspreekt. Ga jij bijvoorbeeld voor kunst in de vorm van een beeld in de tuin of object, of richt je jouw tuin op een bepaalde manier in zodat het samen kunst gaat vormen. Ook kun je kiezen voor buitenposters met mooie afbeeldingen van kunst en zo zijn er dus ontzettend veel mogelijkheden.

 

Het is heel belangrijk om hierbij ook goed naar je tuin te kijken en naar de indeling ervan. Heb je bijvoorbeeld wel plek voor een beeld en waar zou je het dan het beste kunnen plaatsen, het is hierbij natuurlijk ook erg belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je tuin nog wel goed toegankelijk moet blijven!

 

Ook kun je natuurlijk goed kijken naar de huidige stijl van je tuin. Op welke manier past kunst hierin en hoe kun je kunst dan ook verwerken in je tuin. Als jij bijvoorbeeld een landelijke tuin hebt met een hele brocante uitstraling kan het natuurlijk wel een beetje vreemd zijn om hier een heel modern beeld of object in te plaatsen. Vandaar dat het ook erg belangrijk is om hier goed naar te kijken en om ervoor te zorgen dat de kunst een mooi plekje krijgt!

 

Maar de uiteindelijke keuze baseer je natuurlijk vooral op je eigen smaak en gevoel. Het is dan ook heel erg belangrijk dat je kiest voor kunst die je aanspreekt en waar je een goed gevoel bij hebt. Op deze manier kies je echt een kunstwerk uit voor het leven en zal je er ook je leven lang plezier van hebben.

 

Een beeld in de tuin

 

In tuinen zien we vaak dat mensen kiezen voor kunst in de vorm van een mooi beeld of object en dat snappen we ook wel want dat is nu eenmaal best makkelijk te plaatsen in een tuin doordat je er al snel een plekje voor hebt.

 

Wel is het handig om deze plek aan een aantal voorwaarden te laten voldoen. Je wil natuurlijk graag dat je kunst beschermd blijft en dus niet het risico loopt te breken of niet gezien te worden. Vandaar dat je het beeld het beste niet in een looproute kunt zetten dit is eigenlijk vragen om problemen. Het ziet er dan misschien wel mooi uit maar geloof ons maar als je steeds moet manoeuvreren rondom een beeld dan is de kans groot dat dit een keertje mis gaat met misschien ook wel alle gevolgen van dien. En voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen!

 

Vandaar dat we je altijd aanraden om een beeld op een plekje in de tuin te zetten waar het weinig kwaad kan en waar het dus niet het risico loopt om omver gelopen te worden! Dit biedt vele mogelijkheden want er blijven nog meer dan genoeg opties over! Zo kun je bijvoorbeeld een beeld heel mooi in een border in de tuin plaatsen. Op deze manier weet je dus ook meteen dat het beeld veilig staat en daarnaast kunnen de bloemen en planten eromheen juist voor een mooie toevoeging zorgen!

 

Een andere fijne tip als je een beeld voor in je tuin gaat kiezen, zorg ervoor dat je een beeld kiest dat qua formaat in verhouding staat met je tuin. Het is namelijk best een vreemd gezicht als je bijvoorbeeld in een grote tuin voor een heel klein beeld kiest. Of juist omgekeerd in een kleine tuin voor een heel groot beeld wat een groot deel van de tuin wegneemt.

 

Kies dus altijd kunst uit die passend is bij de ruimte die je tot je beschikking hebt, een belangrijk punt van kunst is dat het erg belangrijk is dat het zichtbaar is, op deze manier komt het ook echt tot zijn recht. En dit kun je dus weer het beste doen als de kunst in verhouding staat met de ruimte eromheen.

 

Een prachtige tuinposter

 

Er zijn natuurlijk ook heel erg veel prachtige foto’s en schilderijen die met recht kunst genoemd worden. Ook deze zijn werkelijk waar prachtig om te zien en verdienen dan ook een mooi plekje in je tuin. Je kunt ze tegenwoordig dan ook heel erg mooi op een tuinposter laten afdrukken voor een prachtig resultaat!

 

Vervolgens kun je deze tuinposter weer een mooi plekje in de tuin geven. Zorg er ook hierbij weer voor dat de tuinposter een plekje krijgt waar je hem goed kunt zien zodat hij ook echt goed opvalt en je er optimaal van kunt genieten! Op deze manier heb je het meeste profijt van de kunst in je tuin!

 

Hoe laat je de kunst in je tuin extra opvallen

 

Tot slot hebben we ook nog een aantal fijne manieren om de kunst in je tuin extra in de schijnwerpers te zetten. En dan bedoelen we dat letterlijk en figuurlijk! Er zijn namelijk een aantal leuke manieren om ervoor te zorgen dat de kunst in je tuin nog meer opvalt! Zo kun je de kunst in je tuin ten eerste dus ook echt letterlijk in de schijnwerpers zetten. Zo kun je ervoor kiezen om spotjes op de kunst te laten schijnen. Op deze manier wordt de kunst in je tuin natuurlijk mooi uitgelicht en valt hij extra goed op! En laat dat nu precies de bedoeling zijn natuurlijk!

Maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat er in de ruimte om de kunst heen in je tuin geen andere objecten staan die de aandacht van de kunst afleiden. Ook dit kun je dus slim aanpakken door hier alleen maar items te plaatsen die wat minder opvallend zijn zodat alle aandacht naar de kunst gaat. Maar het kan ook juist leuk zijn om items te kiezen die bijvoorbeeld de kleur van de kunst nog beter uit laten komen. Ook hiermee kun je dus weer allerlei kanten op!

 

tuinposter

tuinposter

 

Kunst in de tuin

 

Als je een echte kunst liefhebber bent dan hoef je jezelf zeker niet te beperken tot enkel kunst die je binnen in huis kunt hangen. Zoals je dus wel kunt zien kun je ook in  de tuin prima met kunst uit de voeten en kan dit een erg leuke toevoeging zijn.

 

Uiteraard zijn de mogelijkheden in de tuin iets beperkter doordat je wel enkel kunt kiezen voor kunst die wel tegen een stootje kan en die de elementen van het weer kan verdragen maar dan blijft er alsnog meer dan voldoende over om uit te kiezen! Het kan dan ook zeker erg leuk zijn om kunst uit te kiezen die helemaal bij je past en waar je ook echt blij van wordt!

 

Bij kunst in de tuin is het vooral ook erg belangrijk dat je goed kijkt welke soort kunst het beste bij je past en hoe je deze dan ook een plekje kunt geven. Op deze manier heb je er zo lang mogelijk plezier van!