Inspiratie

Moderne tuinsets voor een moderne tuin

Mooi hé, zo’n strakke tuin met grote tegels en rustgevende elementen. Eindelijk af van dat oubollige brocante of die verlepte wildernistuin. Geef het maar toe. Je bent best trots op jezelf dat je nu voor een moderne tuin hebt gekozen. Veel steen en strakke voegen, dus weinig onderhoud. Ook een mooi gezicht dat die lijnen van het terras exact overvloeien in de lijnen van jouw huis. Wat oogt jouw nieuwe tuin overigens groot. Het lijkt wel of je de grond van de buren erbij gekocht hebt. Dat wordt vast genieten van de zomer! Wat zou het zonde zijn als net nu kiest voor de verkeerde inrichting. Daarom helpen we je in onze inspiratieserie ‘moderne tuin’ met allerlei tips. Wij vertellen je hoe je die strakke look kunt houden en toch echt kunt leven in jouw tuin. Vandaag moderne tuinsets.

Moderne tuinsets kopen

Moderne tuinsets kopen

Moderne tuinsets ter versterking

Moderne tuinen hebben vaak strakke rechte lijnen. Daarbij zijn ze onderhoudsvriendelijk en is de bestrating vaak uitgesproken, óf heel donker óf heel wit. De bestrating bestraat uit grote tegels met strakke voeg. Hierdoor hebben moderne tuinen vaak een strakke en robuuste uitstraling. Herken je jouw tuin daarin en wil je deze effecten versterken? Dan ligt het voor de hand dat je een moderne tuinset kiest met een robuuste uitstraling. De kleuren antraciet en grijs liggen dan voor de hand. Het mooiste is om een natuurstenen of houten tafelblad te kiezen.

Ruimtelijke moderne tuinsets

Als je niet in de stad woont, maar wat ruimtelijker is het wellicht leuk om wat te spelen met de groene omgeving en de moderne tuin. Dit effect is vooral mooi als je geen schutting hebt. Je zou er dan voor kunnen kiezen om een groentint te nemen die wegvalt tegen de kleur van de omgeving. Zo wordt jouw tuinset geen sta-in-de-weg als je naar het natuurschoon wilt kijken.

Moderne tuinsets om te stylen

Een veel gehoorde kritiek is dat moderne tuinen vaak wat minder sfeervol zijn. De vraag is in hoeverre dat klopt. We zijn de eerste om toe te geven dat de sfeerbeleving anders is dan met een set houten meubelen, dat is een consequentie van een moderne tuin. Om een lekkere hippe sfeer te creëren kun je veel dingen doen. Zo kun je in de tuin natuurlijk kiezen voor meubelen in een tegendraadse kleur, zoals wit op zwarte tegels of zwart op witte tegels. Als dit toch iets te gedurfd voor je is kun je wellicht met wat accenten werken als je het kleurbeeld wat wilt breken.

Laten we uitgaan van  een moderne tuin in grijs/zwart-tinten met moderne tuinsets in bijpassende kleuren. Hopelijk zie je net als wij een superstrakke maar wat formele tuin voor je. Hoe leuk zou het zijn om in zo’n geval voor uitdagend (lime)groene of leuk contrasterende witte kussens te gaan? Zo zijn er diverse accessoires om te combineren en het kleurenbeeld te breken. Een mooie strakke buitenhaard kan in zo’n geval wonderen doen. Overdag qua stijl en lijnen helemaal in lijn met de tuin en ‘s avonds sfeervol bij de open haard genieten.

Bekijk hier onze gehele collectie tuinsets