Inspiratie

Het juiste tafelblad voor jouw tuintafel kiezen

Terwijl je in de keuken staat klinkt er paniek uit de tuin. Eerst een enorme klap, daarna gerinkel, veel gehuil en brullende mensen. Jouw jongste stootte zojuist het glazen tafelblad van de tafel… Hoe vaak heb jij het niet gehad dat je lekker onderuit lag, een beetje loom op jouw nieuwe Loungeset en met je ogen dicht zet je jouw glas op tafel. Een hoop gekletter, scheldende partner en 3 weken mieren die de zoetigheid oppeuzelen verder vraag je je af of een rond blad nu wel zo handig was. Zeker omdat je tijdens het eten ook altijd worstelt waar je jouw armen moet laten. Het juiste tafelblad kan al dit soort zaken voorkomen. In dit artikel bieden we je de inspiratie om het juiste tafelblad te kiezen. Zo weet je direct welke tuintafels passen in jouw tuin en bij jouw wensen. Natuurlijk kan je ook gewoon direct door ons assortiment scrollen.

tafelblad tuintafel

tafelblad tuintafel

De juiste vorm van jouw tafelblad

Gelukkig is de tijd van keuze tussen rechthoekig, rechthoekig en rechthoekig wel voorbij. Tegenwoordig kun je allerlei vormen kiezen. Om de juiste vorm te bepalen zijn twee factoren van belang. Allereerst de vraag waar de tafel komt te staan. Het is zonde als de stratenmakers net klaar zijn om ook de laatste rij tegels symmetrisch onder een hoek van 87,6° te leggen en zo het lijnenspel te perfectioneren als je daarna die lijnen doorbreekt met een grote ronde tafel. Andersom is het, zeker met kleine kinderen wel prettig om alles onder handbereik te hebben. Dit maakt de keuze van het formaat wat beperkter. Als je een beeld in jouw hoofd hebt kun je gerust rond kijken. Zie jij al een matchende tuintafel?

Het juiste materiaal van jouw tafelblad

Een glazen tafelblad is prachtig, maar als er aan de tafel veel ‘leven’ is en jouw gezelschap in de tuin wat bourgondisch gedraagt is het wellicht minder handig om een glazen blad te nemen. Naast de kans op vallen is de kans dan namelijk groot dat er binnen korte tijd allerlei krasjes en butsen op zitten van die leuke wieltjes onder de skates die jouw zoon over tafel rijdt. Ook wanneer jouw partner aan tafel de plantjes verpot en het ijzeren schepje met dikke laag zand een paar keer beweegt zal je je glazen tafel niet herkennen. Zo is een mooie teakhouten tafel ook prachtig. Alleen jammer als je de tafel tegelijk als werkbank gebruikt. Zonde als je het halve tafelblad verzaagt terwijl je alleen een tak wilde zagen. Wellicht is een tafelblad van graniet dan een uitkomst. Wil je jouw tafel regelmatig door de tuin verplaatsen, bijvoorbeeld om in de zon te liggen en in de schaduw te eten? Dan is graniet wel weer erg zwaar om te sjouwen en is wellicht aluminium geschikter.

Het budget voor jouw tafelblad

Natuurlijk wil je niet te veel uitgeven. Dat treft want het is bij ons altijd uitverkoop. Dat kunnen we je direct aantonen, want voor minder dan 30 euro heb je bij ons al een ruime keus aan tafels. Kijk dus snel rond en verbaas je over ons assortiment!

Bekijk hier alle tuintafels